רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - ניוקי שקשוקה

ניוקי שקשוקה

ארוחה שכל המשפחה תאהב – ניוקי ברוטב שקשוקה שזוללים עם לחם או בלי, קצת טחינה וסלט ירקות קצוץ בצד

צילום: טל אברזל

מכאן הכל התחיל. צילום: טל אברזל

כשהציעו לי להשתתף בפרויקט של מוצרי מותג מגה קפצתי על ההצעה בשמחה. ולמה? כי אם יש משהו שאני מאמינה בו כחלק מצרכנות נבונה היא רכישת מוצרים ממותג הבית. רוב הסיכויים שאם תהפכו את האריזה של אחד המוצרים האלה ותחפשו את היצרן, תגלו שמדובר ביצרן מוכר, בעצם באותה גברת בשינוי אדרת, והפרש של 10 שקלים פחות ממוצר ממותג אחר. לפעמים כדי להנות ממוצר טוב נטו, בלי לשלם על מיתוג היסטרי ואריזה יקרה, לא צריך לשלם הרבה.

בחרתי להכין ארוחה משפחתית בהחלט – שקשוקה. אין כמו המאכל הביתי הזה, שהוא גם די מהיר וקל, וגם משביע ומזין. כדי לשדרג את השקשוקה ולהפוך אותה לארוחה מלאה ומהירה, החלטתי להשתמש בניוקי שהם מהירי הכנה, ורוטב ארביאטה לפסטה שכבר הכיל בתוכו בדיוק את כמות החריף שהייתי צריכה לשקשוקה, וממש קיצרו את תהליך ההכנה.

לחם, טחינה וסלט קצוץ ואתם מסודרים. בתאבון!

מצרכים לכ-5 מנות:
350 גר' ניוקי להקפצה מגה
4 עגבניות גדולות ורכות
4 שיני שום
1 בצל גדול
2 כפות שמן זית
1/2 מיכל רוטב ארביאטה לפסטה מגה
100 גרם רסק עגבניות
5 ביצים
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
3/4 כוס מים רותחים

אופן הכנה:
• קוצצים את הבצל והשום. את העגבניות מרסקים באמצעות פומפייה.
• מחממים סיר רחב על אש בינונית ומוסיפים שתי כפות שמן.
• מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
• מוסיפים את העגבניות המרוסקות. ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.
• מוסיפים את הרוטב ארביאטה ואת רסק העגבניות. מתבלים בפפריקה, פלפל ומלח. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
• נותנים לתערובת להתבשל ולהצטמצם עוד כ-4 דקות.
• מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים, ואז מוסיפים את הניוקי.
• מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ונותנים להם להתבשל עוד 2-3 דקות על להבה נמוכה.
• כשהניוקי רכים ומוכנים, ואין יותר מדי נוזלים בסיר (אם יש נותנים להם להתאדות כשהסיר לא מכוסה מספר דקות) מוסיפים את הביצים, ביצה אחר ביצה במרווחים קטנים אחת מהשנייה.
• מכסים ומבשלים את הביצים לדרגת העשייה הרצויה.
• זוללים ישירות מהסיר עם לחם או בלי, קצת טחינה עם המון פטרוזיליה בצד וסלט ירקות קצוץ.

צילום: טל אברזל

ארוחה לכל המשפחה. צילום: טל אברזל

>> לבלוג של טל אברזל – טולטולים
צילומים: טל אברזל

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:
חצ'פורי משודרג
צלי עוף עם שעועית ירוקה וארטישוק

סלט בורגול עם עדשים שחורות וכרוביות

מרק ירקות עם כופתאות סולת
שלגיות קוקוס

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: