כרובית אפויה בציפוי פריך

מאת: olga

כמנה ראשונה לצד לימון וטחינה או כתוספת ליד הבשר - מתכון קל ופשוט לכרובית אפויה בציפוי פריך

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
מה הכי אהבתם לאכול בתור ילדים? אני בטוחה שבזכרון של כל אחד מאיתנו נצרב מאכל אחד מסוים שהוא בעצם טעם הילדות. זה יכול להיות הבורקס של אמא, השניצל של סבתא, הגבינה עם הבית או החלה של שבת. אני גדלתי באוקראינה ובשבילי טעם הילדות הוא תפוחי אדמה. פירה, ליתר דיוק. הייתי ילדה קטנה ורזה עם סבא וסבתא בפנסיה שכל חייהם נעו סביב משימה בלתי אפשרית אחת – לגרום לי לאכול משהו. ברוב המקרים לא שיתפתי פעולה, והדרך היחידה לפתות אותי הייתה להכין פירה. אני אוהבת אותו ללא תנאי עד היום.

יש לי תחושה שיש מעט מאוד אנשים שיכולים להעיד שטעם הילדות שלהם הוא כרובית. באמת, איך אפשר לצפות מילד לאהוב משהו כה חיוור ואנמי? אומנם פרח הכרובית זה דבר יפה ואפילו קצת מהפנט, אני לפחות, יכולה להמשיך להסתכל עליו ארוכות, אבל לאכול ולאהוב אותו זה משהו אחר לגמרי. זה דורש חינוך לאוכל בריא והשקעה מסוימת, כי מה לעשות – כרובית זה לא ירק שטעים כמו שהוא, ללא תוספות. אבל עם קצת יצירתיות ומעט מרכיבים נלווים אפשר להפוך את הכרובית למעדן אמיתי, כזה שגם ישמור על סגולותיו הבריאות וגם יוכל להתחרות על תואר חביב הקהל.

אני מציעה לכם מתכון פשוט ובריא – כרובית אפויה בציפוי פריך. קצת תיבול, קצת ציפוי קראנצ'י, פחות משעה בתנור, והירק הלבן משתנה ללא היכר. הכרובית הזו יכולה לתפקד כמנה ראשונה, שמוגשת בליווי לימון והרבה טחינה, או תוספת נהדרת ופחות שגרתית לדג או בשר. מי יודע, אולי יום אחד הילדים שלכם יגידו שטעם הילדות שלהם זה כרובית אפויה. אחרי שתטעמו את הגרסה שלי תבינו שהסבירות שזה יקרה גבוהה יותר ממה שנדמה לכם.

מצרכים:
כף מלח לבישול הכרובית
ראש גדול של כרובית
2 ביצים
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כף אבקת שום
כוס פירורי לחם, זהב או פנקו
חצי כוס בצל מטוגן מוכן להגשה (אופציונלי)
טחינה להגשה

אופן הכנה:
• בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח.
• מפרידים את ראש הכרובית לפרחים בגודל הרצוי ומבשלים כ- 10 דקות במים שרתחו. מוציאים, מסננים ומשאירים בצד להתקרר.
• מחממים תנור ל- 170 מעלות.
• מכינים שתי קערות: אחת עם תערובת מוקצפת של ביצים ותבלינים, השנייה – עם תערובת פירורי לחם ובצל קרנצ'י.
• לוקחים את פרחי הכרובית, טובלים תחילה בתערובת הביצים, לאחר מכן בתערובת פירורי הלחם עם הבצל, מנערים עודפים ומסדרים בצפיפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• מכניסים לתנור ל-45 דקות או עד שהכרובית מזהיבה.
• מגישים בליווי מיץ לימון וטחינה או כתוספת לדג או בשר.

הערות:
• אם אין לכם בצל מטוגן מוכן להגשה, אפשר להשמיט אותו מהמתכון ולהוסיף עוד פירורי לחם.
• אפשר להחליף את אבקת השום בשתי שיני שום קצוצות.
• אפשר להוסיף לתערובת הביצים כל תבלין שאוהבים.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
מתכון לעוגת פיסטוק עם חלבה
מתכון לקדירת בשר עם תפוחי אדמה ובטטה

מתכון למרק כתום בניחוח אסייתי

מתכון לעוגיות ג'ינג'ר
מתכון לעוף עם פירות יבשים
מתכון לחביתיות בננה ושוקולד צ'יפס


>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי