בראוניז עם עוגיות אוראו או: אהבה ממבט ראשון

מאת: olga

אחרי שניסתה אינספור גרסאות לבראוניז, אולגה טוכשר מצאה את המתכון המושלם, והתאהבה. תוסיפו לזה עוגיות אוראו בפנים והרי לכם שלמות

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
אתם מאמינים באהבה ממבט ראשון?
יש הטוענים שאין דבר כזה, שקיים מגוון רחב של רגשות שונים שאפשר לחוש כלפי מישהו או משהו באופן מיידי, אבל בעצם שום דבר מתוך הרשימה הזו לא יהיה אהבה אמיתית. כאילו שלאהבה אמיתית יש הגדרה ברורה, חד משמעית ואחידה ביחס לכל בני האדם. לדעתי, כל ניסיון רציונלי להבין ולהסביר אהבה עושה עוול לתופעה המדהימה הזו. את האהבה צריך לזהות, להרגיש ולקבל. נקודה. זה ממש לא קשה כי היא נמצאת מסביבנו כל הזמן.


בפעם האחרונה זה קרה לי לפני כשבוע. זה היה יום רגיל שלא בישר שום דבר מיוחד. גלשתי כהרגלי באינטרנט, ואז לפתע ראיתי אותה. בום! אחד הסימנים המובהקים של אהבה ממבט ראשון הוא שהזמן עוצר מלכת או לפחות מוריד את מהירותו להילוך ראשון. כתוצאה מכך, כדור הארץ במקום להמשיך להסתובב סביב עצמו וסביב השמש מתחיל להסתובב אך ורק סביב אובייקט האהבה שלכם, וזאת הרגשה מסחררת ומשכרת חושים.


אני מקווה שלא אאכזב אף אחד אם אודה שהפעם התאהבתי ממבט ראשון בעוגה. להגנתי אני יכולה לומר שזאת לא סתם עוגה. מדובר באחת הנציגות המשובחות והשוקולדיות ביותר של כל העוגות –העונה לשם בראוניז. ובכדי להעלות את רמת השחיתות עוד קצת ולשבות עוד ועוד לבבות תמימים היא מגיעה בתוספת עוגיות אוראו ממכרות. מי שלא רואה כמה היא יפה - עיוור. מי שלא מכניס אותה לחיים שלו - לא מבין מה הוא מחמיץ. אני חובבת בראוניז וניסיתי גרסאות רבות, אבל המתכון הזה לוקח את כל מה שטעמתי עד כה בסיבוב. מדובר בעוגה פשוטה להכנה, סופר-שוקולדית, רכה ונימוחה, רטובה מבפנים עם ציפוי דקיק ופריך מבחוץ שכולו מלא בסדקים יפהפיים. תפזרו עליה אבקת סוכר, תגישו סתם ככה או בליווי כדור גלידה או פירות חתוכים – זה לא משנה. התוצאה היא אותה התוצאה – מדהימה! תנסו ואני יכולה להבטיח שתחזרו לבראוניז האלה שוב ושוב.


מצרכים לתבנית מלבנית 27X23:
320 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
2 חלמונים
320 גרם (כוס וחצי + כף גדושה) סוכר חום, לא דביק
2 כפיות תמצית וניל
4 כפות קמח לבן
4 כפות קקאו
קמצוץ מלח
176 גרם (קופסה) עוגיות אוראו


אופן הכנה:
• בסיר קטן על אש נמוכה-בינונית ממיסים את החמאה והשוקולד, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים בצד.
• בעזרת מיקסר מקציפים ביצים, חלמונים, סוכר חום (לא דביק) ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מלאה בבועות קטנטנות.
• יוצקים את השוקולד לתוך קערת המיקסר ומאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בעזרת מרית.
• מחממים תנור ל- 170 מעלות.
• מנפים לתוך הקערה קמח וקקאו, מוסיפים קמצוץ מלח ומקפלים שוב, לאט ובעדינות, רק עד שהרכיבים היבשים נעלמים בתוך התערובת השוקולדית.
• מוסיפים שברי עוגיות אוראו ומערבבים בפעם האחרונה.
• מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקשטים את החלק העליון בעזרת שברי עוגיות אוראו ומכניסים לתנור ל- 25 דקות – חצי שעה, או עד שהעוגה עולה ועל פניה מתחילים להופיע סדקים קטנים. מאוד חשוב לא ליבש את הבראוניז! מבפנים הם אמורים להיות רטובים.
• מוציאים, מקררים תחילה בתוך התבנית ואחרי זה מחוצה לה, חותכים לריבועים בגודל רצוי ומגישים.
• שומרים במקרר בכלי אטום.


צילום: אולגה טוכשר


הערות:
• אם רוצים להכין עוגה בתבנית קטנה יותר בגודל 20X20, אפשר להשתמש בחצי מכמות הרכיבים.
• אפשר להחליף סוכר חום בסוכר לבן.
• בעיקרון, אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב. במקרה כזה הייתי משתמשת בפחות סוכר.
• אפשר להחליף את תמצית הווניל במקל ווניל (כמו במקור) או בשקית סוכר וניל.
• תשתמשו בקקאו משובח לקבלת מרקם עוד יותר שוקולדי.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.


בטורים הקודמים:
מתכון לכרובית אפויה בציפוי פריך
מתכון לעוגת פיסטוק עם חלבה

מתכון לקדירת בשר עם תפוחי אדמה ובטטה

מתכון למרק כתום בניחוח אסייתי

מתכון לעוגיות ג'ינג'ר
מתכון לעוף עם פירות יבשים
מתכון לחביתיות בננה ושוקולד צ'יפס


>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
צילומים:
אולגה טוכשר