• מחממים תנור ל- 180 מעלות.
• מכינים את התחתית - מורחים תבנית עגולה (קוטר 24 ס''מ) בחמאה רכה (25 גרם) ומפזרים מעל סוכר חום בשכבה אחידה. מסדרים את חצאי האפרסקים (או פרי אחר שבחרתם) בצפיפות כשצידם העגול כלפי מטה (נראים כלפי חוץ).
• מערבלים במיקסר חמאה, סוכר לבן ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שהן נבלעות בתערובת.
• מנמיכים את המהירות, מוסיפים קמח ושמנת לסרוגין ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
• שופכים את התערובת מעל האפרסקים שמתכסים כמעט לגמרי.
• אופים כ- 50 דקות. בודקים מידי פעם עם קיסם שפנים העוגה מוכן, מצננים, מעבירים סכין בין דפנות התבנית והופכים על צלחת הגשה או נייר אפיה.

טעמתי ובדקתי השבוע
1. פלחי אפרסק משומר (820 גרם) של שופרסל - ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים. פלחים דקים של אפרסק המלווים בסירופ מתקתק ועדין. גם זו אופציה מעולה לשימוש בעוגה המופיעה לעיל. ניתן לסדר את פלחי האפרסקים בצורה מעגלית ונאה.
2. גרגרים להכנת משקה צמחים ריקולה - מכיל 13 סוגי צמחים ובעל טעם ארומטי חזק ומרענן של מנטה, אומנם על בסיס סוכר ולא מומלץ לצרוך בכמויות, אבל בשעת ערב,משקה חם לפני השינה או סתם לפינוק. כדאי לנסות עם חלב קר.
3. עוד בעניין משקאות, מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור. נכון שיש כמה משקאות כאלה בשוק, אך המיץ של פרימור הוא 100% טבעי וללא כל תוספות או העשרות. טעים במיוחד.
4. התוודעתי השבוע לאפליקציית
מאפו Mappo, אפליקציה סלולרית, חינמית ופשוטה לתפעול המאפשרת צפייה ב"מפה חיה" של מקומות תרבות וקולינריה. האפליקציה ממליצה על מקום על פי הגדרות החיפוש ותוך ציון מרחק מדויק מהיעד וכן מספקת הטבות והחזר כספי למשתמשים. ב-2 מילים: אינפורמציה וכסף.בעיניי, רעיון גאוני לצרכן הבליין החוסך כסף וכן לבית העסק המקבל פלטפורמה שיווקית. סוף סוף מועדון צרכנות קולינרי בו אצבור כסף ב"ארנק הדיגיטלי" לשימוש חוזר (10% מערך החשבון) בכל אחד מבתי הקפה והמסעדות החברים באפליקציה (מה שדורש בדיקה מתמדת של בתי העסק המשתפים פעולה).
חשוב לציין כי בניגוד לארנקים אלקטרוניים אחרים שיש בשוק, הכסף עובר מבית העסק ישירות לארנק האלקטרוני במאפו ואין צורך במספר חשבון או כרטיס אשראי. פשוט מציגים למלצר בעת התשלום ומממשים את הכסף הצבור או חלקו על פי בחירה. גם על התשלום הווירטואלי המתואר לעיל מקבלים החזר. לדברי תומר באומל, היזם הצעיר והמוכשר, עד כה רשומים באפליקציה כ- 100 בתי עסק ומדי יום מצטרפים רבים נוספים אשר שמותיהם מתעדכנים בדף הפייסבוק.
נקודה למחשבה - הורדתי את האפליקציה אך לא מצאתי בית עסק בעיר מגוריי (רחובות) ולכן טרם יצא לי להתנסות בה בצורה מקיפה. למרות זאת, אין לי ספק כי בחלוף הזמן האפליקציה תשתכלל רבות הן ברישום בתי עסק והן בהתרחבות לתחומי בילוי נוספים. בינתיים, אין מה להפסיד. הורידו את האפליקציה, גשו לבית עסק המופיע ברשימה וחסכו כסף לבילוי הבא.
להורדה לאנדרואיד לחצו כאן
5.
קולפן GIULIANI מבית המותג סלייסר (משווק על ידי כרמל דיירקט) . הקולפן קל משקל, בעל אחיזה נוחה ולהב העשוי מנירוסטה. הקילוף עצמו חלק ונוח. זו הפעם הראשונה שקילוף ירקות אצלנו בבית לא קוטלג כעבודה מעצבנת ומתישה. ולא פחות חשוב, הקולפן ניתן לשטיפה במדיח.

גם השבוע אני מזמינה אתכם להצטרף ללמעלה מ-400 החברים
בקבוצת הפייסבוק החדשה של הטור. להגיב, לשתף תמונות ומתכונים שהכנתם בהשראת הטור ולהתעדכן ראשונים בפוסטים השבועיים. וגם:
רוצים לקבל עדכון בכל פעם כשמתכון חדש עולה? שלחו לי את המייל שלכם ל: etush93@walla.com
[divider]
אתי בטיטו - בת 25, משפטנית, שוקולטיירית מקצועית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה ומוצרי צריכה. ליצירת קשר, הזמנות ושת"פ –
etush93@walla.com
בטורים הקודמים: