סלסלות פילו במילוי קרם גבינה וקארד לימון

מאת: raheli

תכשיטים בצלחת - סלסלות בצק פילו במילוי קרם גבינה חמצמץ וקארד לימון ממכר. הקינוח שיגרום לכולם להרעיף עליכם מחמאות

סטריפ משהו טעים
בשנים האחרונות, מאז שנטשתי את לימודי המזרחנות ואת עבודתי הטכנולוגית/עיצובית ועברתי לכתוב ולערוך בתחום הקולינריה, שמעתי לא מעט אנשים שמקנאים בג'וב הזה. האמת, אין יום שאני לא מודה לכמה אנשים, שהם חצי מלאכים בשבילי, שפתחו לי את הדלת לתחום (ע"ע פיני אסקל). מצד שני, מדובר בעבודה לא פשוטה, לא לגזרה ובטח שלא לשעות הפנאי שלי.

שלא תטעו, אני לא מתבכיינת על הבחירה, אבל נזכרתי בזה כי לפני שבועיים נפגשתי עם גיל (האיש מאחורי הבלוג מבשל ואוכל) ואוהד (הנשמה והלב של קבוצת שבת מתוקה) כדי לבשל ולאפות ביחד.

את ההיכרות שלי עם שניהם אני לחלוטין חייבת לעיסוק שבחרתי. שלושתנו חיים את הריחות והטעמים שמתרחשים במטבח ויצא שבזכותם הכרנו. שזה, בהמשך לפסקה הראשונה, אחד הבונוסים הגדולים בעבודה.

כחלק מבוקר האפייה המשותף שלנו, בחרנו להכין 3 מתכונים שונים מאוד אחד מהשני – סלסלות פילו במילוי קרם גבינה ולימון, פיננסייר פיסטוק עם דובדבני אמרנה וזיגוג ליים וקרקרים עם רוזמרין ושום. אני לא אלאה אתכם בכל הרגעים המצחיקים והטעימים של אותו בוקר, רק אספר שהיה לא פחות ממושלם. ובנינו, מה צריך אדם יותר מחברה טובה, אוכל ממכר וקינוח לימוני.

אז לפני שאני עוברת למתכון, תרשו לי לשלוח חיבוק גדול לשניהם ולדרוש מפגש נוסף, ועד שזה יקרה, מצרפת לכם מתכון לקינוח שהכנו באותו בוקר.

>> את המתכון לקרקרים שהכין גיל תוכלו למצוא כאן <<

קרקרים שחוטפים כל שנייה מהצנצנת. והכי כיף - אפשר לגוון עם הטעמים
צילום: רחלי קרוט


מדובר בעצם בסלסלות בצק פילו, שמתפצפצות בכל ביס, עם מילוי גבינה חמצמץ וקרם לימון סופר קרמי ועשיר. על אף רשימת המצרכים ואורך שלבי ההכנה, באמת שמדובר בקינוח די פשוט שדורש בעיקר הכנה מוקדמת של קארד הלימון. ברגע שהוא מוכן, כל מה שצריך זה לאפות את הבצק, למלא בקרם גבינה ולכסות בקארד לימון.

התוצאה שמתקבלת היא לא פחות מאשר תכשיט. מנצנץ, מרשים ומשובץ היטב בטעמים משלימים.

וכן, אני יודעת שההקדמה ארוכה, וגם שלבי ההכנה, אבל אני מחייבת אתכם לקרוא את ההערות לפני הכנת המתכון. הפעם הן ממש חשובות.

שיהיה חג שבועות שמח. מחכה לשמוע מה הכנתם לארוחה החגיגית ♥

תכשיט בצלחת. אגב, אם תסתכלו בכפית, תראו את אוהד מחזיק רדיד אלומיניום כדי לאזן את האור. ספוטד!
צילום: רחלי קרוט


הערות חשובות:
• את קארד הלימון מומלץ להכין יום קודם (או לפחות 3 שעות לפני הרכבת הקינוח). אפשר כמובן גם יומיים לפני.
• לפני שאתם סוחטים את 3 הלימונים, גרדו מהם את הקליפה בפומפיה על החלק הדק ביותר או במיקרופליין. אתם תצטרכו את כל הכמות למתכון.
• בהכנת הקארד לימון תתבקשו לסנן את הקרם אחרי הבישול, הסינון נועד כדי להפטר מגושי ביצה מבושלת אם במקרה נותרו כאלה. מצד שני, הסינון גם ירחיק את גרידת הלימון. המלצה שלי: אם אתם כבר מנוסים בהכנת הקארד והכנתם אותו על אש קטנה מעל בן מארי, אין צורך לסנן. תוספת הגרידה לקרם מאוד משדרגת.
• מומלץ למלא את סלסלות הפילו ביום ההגשה, אין בעיה לעשות את זה כמה שעות קודם. אם בכל זאת רוצים להכין את הרוב יום קודם, מכינים את הקרם והקארד ורק מרכיבים ביום ההגשה. מבלי לסתור את הדברים האלה, ומניסיון, הסלסות, כשהן ממולאות, טובות גם אחרי יומיים במקרר. אמנם לא פריכות בטירוף כמו ביום הראשון, אבל לגמרי מצוינות. רק הקפידו לשמור אותן בקופסה אטומה ובמקרר.
• רוצים לגוון: החליפו את תחתיות הפילו בבצק פריך (אפשר מוכן ואפשר להכין לבד).
• המתכון לקארד לימון מבוסס על זה של מרתה סטיוארט, הרעיון לקינוח לקוח מהבלוג המשגע של ברברה.

שילוב טעמים שהוא לא פחות ממושלם. ואיזה כיף שאוהד הכין מרמלדה ביתית שיכולנו לשים מעל! 
צילום: רחלי קרוט


 

סלסלות בצק פילו במילוי קרם גבינה וקארד לימון


כמות: 12-14 קינוחים אישיים בתבנית שקעים של מאפינס או יותר בתבנית של מיני מאפינס

מצרכים לקארד לימון (מומלץ להכין כמות כפולה, מדובר בקרם ממכר שמתאים להמון קינוחים):
1 ביצה + 4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
מיץ מ-3 לימונים (90 מ"ל)
2 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
קליפת מגורדת מ-2 לימונים

מצרכים לקרם גבינה:
1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
110 גרם (1/2 קופסה) גבינת שמנת
2 כפיות מיץ לימון
2 כפות סוכר
קליפה מגורדת מלימון אחד

מצרכים לסלסלות פילו:
1/2 חבילה (250 גרם / 4 דפים) בצק פילו
ספריי שמן או 1/3 כוס שמן צמחי

לקישוט (לא חובה):
אבקת סוכר
מרמלדת תפוזי דם (מתכון כאן)
או:
קליפות תפוז מסוכרות

אופן הכנת קארד לימון (מכינים יותר לפני הרכבת הקינוח):
• מערבבים בקערה ביצה, חלמונים, סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון.
• מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים ומבשלים, תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה ומצפה גב של כף.
• מורידים מהאש מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהקרם חלק ומבריק.
• מסננים דרך מסננת ומכסים בניילון נצמד. שימו לב שהניילון צריך להיות צמוד לקרם כדי שלא יפתח קרום.
• מעבירים למקרר לשעתיים מינימום (עדיף למשך הלילה). ניתן לשמור את הקרם במקרר עד 3 ימים.



אופן הכנת סלסלות הפילו:
• מניחים עלה פילו על השיש ומברישים היטב בשמן או בספריי שמן.
• מניחים עלה פילו נוסף על העלה ששומן ומשמנים גם אותו.
• חותכים את 2 השכבות לריבועים – שימו לב שהריבועים צריכים להיות גדולים ב-2 ס"מ מקוטר השקעים שלכם.
• מרססים את כל השקעים בשמן ומניחים כל ריבוע בתוך שקע התבנית. ראו תמונה. אגב, אם נותרו לכם שאריות של בצק, אפשר להוסיף גם אותם לשקעים, רק הקפדיו שהבצק יהיה יחסית מאוד שומני אחרת הוא לא יאפה כמו שצריך.
• אופים בחום של 180 מעלות עד שהסלסות זהובות היטב, מומלץ מדי פעם לסובב את התבנית כדי לקבל אפייה שווה מכל הצדדים. מוציאים החוצה לצינון.

קרם גבינה קטיפתי וחמצמצץ מחכה לציפוי לימוני
צילום: רחלי קרוט


אופן הכנת קרם גבינה:
• עד שסלסלות הפילו מתקררות, מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת.
• בקערה אחרת מערבבים גבינת שמנת, מיץ לימון, סוכר וגרידת לימון.
• מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה עד שנוצר קרם חלק.

מרכיבים ומגישים:
• מניחים בכל סלסלת פילו כף גדושה של קרם גבינה ומעל כף גדושה של קארד לימון. מפדרים באבקת סוכר או מקשטים בקוביות מרמלדה ומגישים.
• הקינוחים מצוינים ביום הרכבתם אך גם ביום למחרת, רק הקפידו לשמור אותם בקופסה אטומה במקרר.

מניחים כף גדושה של קארד לימון ונזהרים לא לגמור את כל הקארד מהצנצנת (אהאהמממ... הכי מניסיון)
צילום: רחלי קרוט


בטורים הקודמים של "משהו טעים":
עוגת גלידה קסטה
כדורי שוקולד בציפוי קוקוס (טבעוני)

סלט כרוב וגזר עם שומשום

עוגת שוקולד ללא קמח

בייגלה בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות

בומב כדורי שוקולד נוטלה


הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הקינוח שהכנתם בקבוצת הפייסבוק