עוגת ביסקוויטים עם קרם לימון

מאת: olga

עוגת ביסקוויטים, ללא אפייה, עם קרם לימון משגע. רק 4 מצרכים ו-10 דקות הכנה והיא שלכם. הכי מתאימה לימי הקיץ החמים

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
החיים לא נותנים לי לימונים. הרבה פעמים הם מאפשרים לי לקנות אותם, אבל לתת סתם ככה – לא. הייתי מכינה מהם דליים של לימונדה, אבל עץ הלימון ששתלתי בחצר לפני כשנתיים לא נשא השנה אפילו פרי אחד. בשנה הראשונה הייתה לו פריחה מפוארת ומרשימה שהסתיימה בארבעה לימונים שלמים, שזה לא רע בכלל בשביל עץ צעיר ודקיק. כבר פיתחתי ציפיות גדולות לגבי הפעם הבאה, אבל השלג הכבד שירד בירושלים בחורף לא התחשב בהן. הוא נערם וכופף את הלימון העדין שלי, כך שנאלצתי לגזום את רוב ענפיו. באביב הוא נראה קירח ופגיע במיוחד, ניסה להסתיר את הערום שלו עם קצת עלים ופריחה צנועה, אך חרף מאמצי הדבורים המקומיים, זאת הייתה פריחה עקרה של עץ מתאושש שלא הסתיימה בפירות צהובים נכספים.

אם בשלב זה עומדות בעיניכם דמעות, נגבו אותן ומיד. הסיפור הזה לא עצוב, אלא בעצם מלא תקווה. הודות למכת הקור המבאסת הייתה לי הזדמנות לראות במו עיניי שהחיים יותר חזקים מכל דבר. העץ שלא הראה סימני חיים לאורך כמה וכמה חודשים אחרי השלג חזר לתחייה. אולי ייקח לו זמן, אבל הוא יתחזק ויביא לי הרבה לימונים צהובים שלדעתי אין דבר יותר יפה או טעים מהם. וכשזה יקרה, אוכל להגיש ליד הלימונדה הביתית גם את העוגה הנהדרת הזאת.

מדובר בעוגת קרם לימון ללא אפייה שמאוד מתאימה למזג האוויר החם שבחוץ: על-מנת להכין אותה לא צריך להדליק את התנור, וטעמה החמצמץ מרענן ולא מכביד. היא עסיסית, רכה וטעימה מאוד. מכינים אותה תוך 10 דקות מארבעה מרכיבים בלבד. לילה במקרר, ויש לכם עוגה יפהפייה שכנראה אף אחד לא ינחש כמה קל היה להכין אותה. אז אם החיים נותנים לכם לימונים, תשמרו איזה שניים-שלושה בצד ותנסו את העוגה הנפלאה והמפתיעה הזאת.



מצרכים לתבנית 20X20:
2 לימונים גדולים
500 גרם עוגיות פתי בר (60 יחידות)
250 מ"ל שמנת מתוקה 32% (מיכל קטן)
400 גרם חלב מרוכז (פחית)

אופן הכנה:
• שוטפים את הלימונים, מייבשים, מורידים גרידה וסוחטים מיץ. את הגרידה שומרים בצד.
• באמצעות מיקסר או מטרפה ידנית מקציפים שמנת מתוקה קרה במשך כמה דקות עד שהיא מתחילה התעבות ולהסמיך.
• מוסיפים לקערה את החלב המרוכז ומיץ הלימון ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה במרקם קטיפתי.
• מרפדים את התבנית בנייר אפייה או ניילון נצמד ומרכיבים את העוגה: מניחים שכבת העוגיות, מעליה בנדיבות שכבת קרם הלימון וכך הלאה. השכבה העליונה היא הקרם מעליו מפזרים את גרידת הלימון.
• מעבירים לקירור במשך לילה שלם. למחרת מוציאים מהתבנית, חותכים ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.

הערות:
• אפשר להשתמש בעוגיות פתי בר לבנות או חומות, בטעם שוקולד. אני חושבת שהלבנות פשוט מחמיאות יותר למראה העוגה.
• אם רוצים עוגה ממש ממש חמוצה, אפשר להגדיל את כמות מיץ הלימונים. לחלופין, אם רוצים עוגה מתוקה עם רמיזה לימונית בלבד, אפשר לקטין את כמות המיץ.
• אפשר לקשט את העוגה בעזרת כל דבר שאוהבים: שוקולד לבן / חלב מגורר, שקדים או אגוזים קצוצים, שבבי קוקוס, סוכריות צבעוניות וכו'.
• מומלץ ביותר לא לוותר על שלב קירור העוגה במשך לילה. היא צריכה זמן על-מנת להגיע למרקם הרך הרצוי.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
עוגת דובדבנים חמוצים
פאי רועים עם פירה ובשר טחון

עוגיות דאבל שוקולד במילוי ריבת חלב

מתכון לקינוח שכבות עם קרם גבינה, פירות ופירורי עוגיות

מתכון למאפינס ירקות עם קמח מלא

מתכון לצ'אטני תפוחים

מתכון למעדן שוקולד טבעוני


>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי


צילומים: אולגה טוכשר