עוגת דובוש עם קרם וניל ודבש

מאת: raheli

נוסטלגיה מתוקה מהמטבח ההונגרי - שכבות של עוגת טורט רכה ואוורירית עם קרם וניל-דבש ומשולשי קרמל שמתפצחים בפה

אם במקרה נולדתם בהונגריה, או שההורים/סבים שלכם נולדו שם, בטוח שהעוגה הזאת תעשה לכם דקירות קטנות של נוסטלגיה מתוקה.

נכון, הגרסה שלפניכם לא זהה למקור, יש בה קרם וניל במקום שוקולד ותוספת מיוחדת של דבש גם בבצק וגם בקרם. מצד שני, המאפיין הבולט שלה – משולשי קרמל שמתפצחים בפה מעל שכבות של טורט רך – קיימים גם כאן.

מה שמדהים בה, מעבר לעובדה שהיא מרשימה, גבוהה וחגיגית, זה שצריך מעט מצרכים כדי להכין אותה ואפשר לשחק עם הגובה שלה איך שאוהבים. תוכלו להכין אותה בתבנית גדולה יותר ובהתאם להקטין את כמות השכבות או בתבנית קטנה יותר ולהפוך אותה לגבוהה במיוחד.

ואל תפספסו את ההערות למטה, תמצאו שם אופציה לגרסת פרווה, רעיונות לשדרוגים ועוד המלצות.

חג שמח ומתוק!

עוד מתכונים מעולים לחג: לחמניות דבש רכות | עוגת שמרים ותפוחים עם דבש וקינמון | עוגת וניל עם רוטב טופי | פחזניות במילוי קרם וניל | סיגרים במילוי תפוחים מקורמלים

עוגת דובוש שלבים

עוגת דובוש לבנה עם דבש וקרם וניל


מצרכים לטורט (תבנית עגולה בקוטר 20):
5 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גרם אבקת סוכר
20 גרם (כף) אינסטנט פודינג וניל עלית
80 גרם (1/2 כוס + כף) קמח
כף דבש
1/2 שקית אבקת אפייה

מצרכים לקרם וניל ודבש:
2 מיכלי שמנת מתוקה
80 גרם (שאר השקית שנותרה לכם מהטורט) פודינג וניל עלית
2 כפות דבש
כף אבקת סוכר

לקרמל:
200 גרם סוכר

אופן הכנה:
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הסוכר והביצים במשך 8 דקות עד שנוצרת תערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים דבש ומקציפים עוד חצי דקה.
- מנפים לקערה פודינג, קמח ואבקת אפייה וטורפים עם מטרפה ידנית עד שהקמח נטמע בתערובת.
- מעבירים מתערובת הטורט לתבנית (קוטר 20) משומנת היטב עד לגובה של 1/2 ס"מ (2 מצקות של מרק) ואופים במשך 8 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות או עד שהבצק מזהיב ממש מעט. משחררים את שכבת העוגה מהתבנית, משמנים שוב את התבנית ואופים נגלה נוספת. סה"כ 4 שכבות או 5 דקות יותר.
- מכינים את הקרם: מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג עד שהקצפת יציבה, מוסיפים את הדבר ומקציפים 1/2 דקה נוספת.
- מרכיבים: מניחים שכבת טורט על צלחת הגשה ומעליה מזלפים 1/3 מכמות הקרם. את שכבת הטורט האחרונה משאירים בצד.
- מכינים קרמל: במחבת כבדה ממיסים את הסוכר על אש נמוכה, סבלנות זה לוקח רבע שעה בערך, עד שנוצר רוטב קרמל בצבע ענברי.
- שופכים את הקרמל על שכבת הטורט האחרונה שנותרה בצד וחותכים מיד את עיגול הבצק עם הקרמל באמצעות סכין חדה משומנת היטב. מניחים למשולשי הקרמל להתקרר כמה דקות.
- מניחים את משולשי הקרמל על העוגה ושומרים במקרר עד להגשה.

עוגת דובוש

הערות חשובות:
- השימוש בפודינג וניל עלית בקצפת גם מייצב אותה ומאפשר לכם ליצור עיגולי קצפת שיחזיקו את שכבות הטורט מעל וגם מוסיף טעם ונילי מעולה.
- במקום עיגולי קצפת ניתן למרוח את הקרם על הטורט עם כף או סכין.
- אוהבים את העוגה שלהם רכה ועסיסית יותר? הברישו את שכבות הטורט עם דבש מהול במעט מים רותחים.
- לגרסת פרווה: ניתן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת ריצ' או בקרם קוקוס – מניחים 2 קופסאות שימורים של קרם קוקוס במקרר לכמה שעות ומשתמשים רק בחלק המוצק שנותר למעלה אחרי הקירור.

אל תפספסו:
עוגת כדורי שמרים עם תפוחים ודבש
מתכון לטירמיסו שוקולד

מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל