רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - לחמניות דבש רכות

לחמניות דבש רכות

לחמניות דבש, רכות רכות, שמשתדכות מעולה עם סלטים וממרחים. לא תאמינו כמה פשוט לעצב את הצורה היפהפיה ולהכין את הבצק

האם שאלתם את עצמכם פעם למה נהוג לאכול בראש השנה תפוח ודבש? אני לא. תמיד היה די ברור שמדובר במשהו שמסמל תחילת שנה חדשה ומתוקה. וזה אכן כך, אבל יש לעניין הזה עומק שמאוד התחברתי אליו. תפוח מסמל מתיקות שבאה מהטבע, שמחות ואושר, מעין מתנת הכוח העליון. דבש לעומת זאת, בתור משהו לא קל להשגה, מסמל אתגרים, התמודדות עם קשיים ועשייה מתמדת. ודווקא זה הופך אותו להרבה יותר מוערך ויקר.

בכל פעם שאנחנו נמצאים בצמתים ונקודות לא פשוטות בחיינו, ברגעים של בדידות, פחד או ייאוש, צריך לדמיין ולא לשכוח את המתיקות שתגיע, אם רק לא נוותר ונמשיך ללכת קדימה.

לחמניות הדבש שאני מציעה לכם היום לא ידרשו מכם מאמץ כביר: הן קלות להכנה, רכות ומתוקות ופשוט נפלאות בחג וגם ביום-יום. אני מאחלת לכולכם שנה חדשה מצוינת ומלאה במתיקות. בעיקר כזאת שמגיעה ללא כל מאמץ. ואם בכל זאת יהיה צורך להשקיע – אני מאחלת שתעשו זאת על הצד הטוב ביותר, עם הרבה סבלנות, תקווה ומחשבות חיוביות על הדבש.

עוד מתכונים מעולים לחג: עוגת שמרים ותפוחים עם דבש וקינמון | עוגת וניל עם רוטב טופי | פחזניות במילוי קרם וניל | סיגרים במילוי תפוחים מקורמלים

לחמניות דבש - שלבים

מרכיבים ל- 12 לחמניות:
1/2 כוס חלב
25 גרם שמרים טריים (1/2 קובייה)
450 גרם קמח (3 כוסות + 3 כפות)
50 גרם אינסטנט פודינג וניל עלית (5 כפות)
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות שמן
2 כפות דבש
1-2 כפות חלב / מים במקרה הצורך
* כף דבש מהולה בכף מים חמים להברשה

אופן הכנה:
– בקערית מערבבים חלב חם (לא רותח) עם שמרים ומשאירים בצד לכמה דקות.
– מנפים לתוך קערת מיקסר עם וו לישה קמח, מוסיפים אינסטנט פודינג, סוכר, מלח, ביצה, שמן ודבש ומתחילים לערבל. מוסיפים לקערה את החלב וממשיכים ללוש כ- 10 דקות. אם לא נוצר גוש בצק, מוסיפים בהדרגה כף או שתיים של חלב או מים, רק עד שהבצק מתאחד.
– מעבירים את הבצק לתוך קערה משומנת, מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעתיים במקום חמים. הבצק אמור להכפיל את נפחו.
– משמנים קלות תבנית שקעים.
– לשים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח ומחלקים ל-12 חתיכות שוות.
– מחלקים כל חתיכה לשלוש, מגלגלים בין כפות הידיים או על משטח העבודה המקומח לרצועות באורך 10-12 ס"מ, מחברים את שלוש הרצועות בחלקן העליון וקולעים צמה רגילה. כשמגיעים לסוף, מחברים את הקצוות. מגלגלים את הצמה סביב עצמה לצורת שבלול. מקפלים את הקצה מתחת ליצירת מראה נקי ויפה.
– מניחים כל לחמנייה לשקע התבנית ומשאירים להתפחה נוספת של כ-40 דקות.

לחמניות דבש
– מחממים את התנור ל-180 מעלות.
– אופים את הלחמניות במשך 20-25 דקות או עד שהן תופחות ומזהיבות באופן אחיד.
– בקערית קטנה מערבבים כף דבש עם כף מים חמים.
– ברגע שהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים כל לחמנייה בתערובת הדבש.
– שומרים מכלי אטום, עדיף בקירור. ניתן לחמם שוב לפני הגשה נוספת.

לחמניות דבש

הערות:
– תוספת של פודינג וניל עלית מוסיפה לבצק אקסטרה רכות וטעם עדין של ווניל.
– אפשר להחליף את השמרים הטריים בכף שמרים יבשים.
– לגרסת פרווה אפשר להחליף את החלב במים.
– אם אין תבנית שקעים, אפשר להתפיח ולאפות את הלחמניות על תבנית אפייה רגילה מרופדת בנייר אפייה.

לחמניות דבש

לחמניות דבש

אל תפספסו:
עוגת כדורי שמרים עם תפוחים ודבש
מתכון לטירמיסו שוקולד

מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

30 תגובות

  1. נראה מעולה.
    שאלה, מה הסיכוי להחליף את הקמח + השמרים בקמח שמרים מוכן? אם כן, איזה כמות?

  2. נשמע ונראה נפלא! הולכת להכין… :D אבל מה… בפעם הבאה, אם אפשר , שגרסת ההדפסה תמצא את החומרים, אופן ההכנה ותמונה עיקרית ;)

  3. האם פודינג הוניל הוא אינסטנט או פודינג רגיל ?

  4. אפשר עם קמח תופח?

  5. הי, אפשר להכין יום קודם? איך יצאו אם לא אחמם אותם שוב?

  6. המרכיב הסודי

    אפשר יום אחד מראש. הלחמניות עדיין יהיו רכות וטעימות. רק תשמרי אותן בכלי אטום.

  7. אפשר להכין את הבצק יום לפני ולתת לו לתפוח לילה במקרר?

    • נטע, התשובה היא כן. למחרת תני לו לחזור לעצמו בטמפרטורת חדר לפני שאת מתחילה לעבוד איתו. וכמובן יש גם התפחה שנייה קצרה אחרי שלחמניות מעוצבות

  8. אני בטוחה יש לה טעם מדהים
    שאלה בבקשה איר אני יכולה לשמור לחמניות ?

  9. כתוב שלגרסת פרווה אפשר להחליף את החלב במים, כלומר להמיס את השמרים במים חמימים בהתחלה?

  10. איך יוצאת הצורה של הפרח? אחרי הצמה לגלגל בתוך השקע? צלמי לנו… שנה מתוקה נהדרת את!

  11. פעמיים ניסיתי להכין והבצק לא תפח!
    עקבתי אחרי ההוראות. יש הסבר?
    די מעצבן!

    • רינה, קשה לתת הסבר מרחוק. בעיקרון, שום דבר לא אמור להשתבש. השתמשת בשמרים טריים / יבשים? אולי הם היו ישבים? אולי לא התפחת מספיק זמן? לפעמים עוזר להתפיח את הבצק בתנור חמים, משהו כמו 40 מעלות.

  12. נראה מעולה. אני הולכת להכין בסוף שבוע הזה.
    רק שאלה קטנה האם אפשר להחליף את השמרים הטריים ביבשים? אם כן, מהי הכמות?

  13. תודה רבה לך על תגובה מהירה.. אני אעדכן איך יצא :)

  14. מוטרדת, הלחמניות בהתפחה שנייה. הבצק לא תפח לאווריריות שאני רגילה. מקווה שיצליחו לי.

  15. הכנתי, חיסלו הכל. אבל הבצק היה שעתיים בהתפחה כמעט ולא תפח. מההתחלה הרגיש לי קשה ולא גמיש (התמשתי בשמרים יבשים ופודינג) וניל כף מעל המידה

  16. גם אצלי הבצק היה מאוד קשה ולא גמיש, גם לא תפח מספיק…….

  17. לאיזו כוס מתכוונים? כוס פלסטיק של שתייה קרה או חמה? אני חדשה במקצוע.. ?

  18. הבצק לא תפח בכלל למה? עשיתי את כל מה שרשום בסדר שרשום.. ממש מבאס

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: