עוגיות טריקולד

מאת: hayadar

עוגיות מושחתות עם 3 סוגי שוקולד שמכינים ממש בקלות. כוס חלב או תה ליד ויש לכם פינוק מתוק וטעים במיוחד

יש לי זכרון ילדות מתוק שכזה - כוס גבוהה עם חלב ולידה צלוחית עם עוגיות שוקולד שאמא הכינה ואני לוקחת עוגייה, טובלת בחלב ונוגסת בהנאה רבה בביסים קטנטנים ומייחלת שהרגע לא יחלוף.

אז מדוע לא להשיב רגעים מתוקים שכאלה? הכנתי לי עוגיות שוקולד ושיחזרתי את הטעם וכעת קוראת לכם להצטרף להנאה, שלא תצטרפו?

עוד מתכונים מעולים לעוגיות: עוגיות מגולגלות במילוי חלבה | עוגיות טחינה מקמח מלא | מיני שבלולי קינמון בציפוי מייפל

שלךבים

עוגיות טריקולד


כ-26 עוגיות

החומרים:
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
40 גרם (1/2 חבילה) אינסטנט פודינג וניל עלית
1/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה

לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן

לזיגוג:
20 גרם שוקולד לבן

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- קוצצים את השוקולדים לציפוי.
- ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרו ומערבבים היטב.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות עד שנוצר קצף בהיר תפוח.
- מוסיפים את הקצף לשוקולד המומס בתנועות קיפול.
- מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים. מערבבים העדינות.
- מנטפים את התערובת על נייר האפייה במרווחים, מפזרים מעל את השוקולדים.
- מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים לרשת צינון.
- ממיסים את השוקולד לזיגוג, מכניסים לשקית קטנה ובקצה גוזרים ומזלפים על העוגיות.

הערות חשובות:
- השתמשתי באינסטנט פודינג וניל של עלית וזאת במקום קורנפלור, כך שניתן ליצור רכות בעוגייה ובנוסף מתקבל טעם וונילי.
- למי שרגיש לגלוטן ניתן לוותר על הקמח ולהשתמש ב-1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל.
- ניתן להוסיף לציפוי אגוזי מלך, אגוזי לוז או פקאנים קצוצים.

IMG_3620

אל תפספסו:
עוגת כדורי שמרים וקינמון
מתכון לטירמיסו שוקולד

מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל