רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מתכונים ב-5 דקות - עוגיות טחינה ווניל מקמח מלא

עוגיות טחינה ווניל מקמח מלא

מערבבים, מכדררים ומעבירים לתנור – עוגיות טחינה מדהימות מקמח מלא שמפיצות בבית ריח מענג. אתם חייבים להכין

אחת מהעוגיות הפריכות, טעימות, מעוררות התפעלות והקבועות אצלי בצנצנת העוגיות הינה עוגיות טחינה וניל עם ניחוחות תבלינים.

ההכנה מהירה, הבצק יוצא נעים למגע ואין צורך להמתין לצינונו ותוך זמן קצר הבית מתמלא בניחוח מפתה הדורש ביס.

הן עמידות לאורך זמן ולכן תמיד ניתן לנצלן אם מתכננים לצאת לפיקניק, לחגוג בסוכה או לפנק אורחים שמגיעים במפתיע. בנוסף, העוגיות מכילות קמח מלא ואם משתמשים בתחליף סוכר הן תתאמנה גם למי שאינו צורך סוכר.

עוד מתכונים מעולים לפיקניק: לחמניות מתוקות | עוגת שיש עם שבילי שוקולד | מיני שבלולי קינמון בציפוי מייפל

עוגיות טחינה שלבים

עוגיות טחינה מתובלות מקמח מלא

כ-50 עוגיות

מצרכים:
200 גרם חמאה רכה או מחמאה לפרווה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
200 גרם (כוס) טחינה גולמית משומשום מלא
80 גרם (שקית) פודינג וניל עלית
1 כף אבקת אפייה
2 כוסות קמח מלא מנופה
קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
פיסטוקים קלופים או שקדים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מניחים חמאה, וניל וסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומקרימים עד שהתערובת בהירה ואחידה.
– מוסיפים את יתרת החומרים ומערבלים רק עד שהכל מתאחד.
– תולשים פיסות קטנות, מכדררים לכדורונים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
– נועצים בכל עיגול פיסטוק או שקד.
– מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות. מצננים היטב.

עוגיות טחינה

הערות חשובות:
– במקום חלק מהקמח השתמשתי בפודינג וניל עלית המוסיף טעם ופריכות ובזכותו הורדתי את כמות הסוכר במתכון.
– חשוב מאוד לצנן את העוגיות היטב על מנת שלא תתפוררנה.
– לטובת המבקשים המרת סוכר אני ממליצה להשתמש בנוזל סוכרלוז המתפזר יפה בבצק ולהלן ההמרות:
כפית סוכר = 10 טיפות
כף סוכר = 25 טיפות
1/4 כוס סוכר = 3/4 כפית
1/2 כוס סוכר = 1/2 1 כפיות
כוס סוכר = 3 כפיות

עוגיות טחינה

אל תפספסו:
עוגת כדורי שמרים וקינמון
מתכון לטירמיסו שוקולד

מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

hayadar

6 תגובות

  1. הי , תודה על המתכון . אפשר להכין עם קמח כוסמין או שיפון במקום ?

  2. העוגיות מתפוררות מאוד וקשה לאכול אותן ללא משקה על יד כי הן "חונקות".

  3. הפודינג וניל מופיע ברשימת המצרכים האם הוא בנוסף לקמח או במקום חלק ממנו

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: