רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגיות - עוגיות מגולגלות במילוי חלבה

עוגיות מגולגלות במילוי חלבה

עינוגים מתוקים שמתחסלים בצ'יק – עוגיות מגולגלות במילוי חלבה או נוטלה שמכינים ממש בקלות. מומלץ להכין כמות כפולה

אם יש משהו מנחם ומשמח, זה ריח של עוגיות שיצאו עכשיו מהתנור. שורות שורות של עינוגים מתוקים שמלווים את השעות העייפות של הבוקר או את סיומו של היום.

ברוב המקרים מדובר במתכונים קלים להכנה, עם מצרכים זמינים בכל בית שהופכים בכמה דקות לפינוק כייפי שקשה לעמוד בפניו.

העוגיות שלפניכם נופלות בדיוק תחת ההגדרה הזאת. מכינים אותן בכמה דקות ממצרכים שיש במזווה ואם תחזיקו את עצמכם ולא תחסלו אותן מיד אחרי שהן יוצאות מהתנור, תוכלו להתענג עליהם כל השבוע עם התה של הבוקר.

חג סוכות שמח ושנה מתוקה ומאושרת!

עוד מתכונים מעולים: עוגיות טחינה מקמח מלאלחמניות מתוקות | עוגת שיש עם שבילי שוקולד | מיני שבלולי קינמון בציפוי מייפל

שלבים

מצרכים:
מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן צמחי
3 כוסות (420 גרם) קמח
כפית אבקת אפייה
40 גרם (1/2 שקית) פודינג וניל עלית
3 כפות סוכר
כפית וניל איכותי

למילוי חלבה (מספיק לחצי מכמות הבצק):
8 כפות טחינה גולמית
8 כפות דבש/סילאן/מייפל
1/2 כוס שערות חלבה או חלבה מפוררת
אופציונאלי – פקאנים גרוסים

למילוי נוטלה וחלבה (מספיק לחצי מכמות הבצק):
6 כפות נוטלה
1/2 כוס שערות חלבה או חלבה מפוררת

אופן הכנה:
– בקערה גדולה מניחים את השמנת והשמן וטורפים עם מטרפה ידנית עד שהתערובת אחידה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עד שמתקבל בצק במרקם אחיד, דביק ומעט שומני. מעבירים למקרר לחצי שעה.
– מערבבים בקערה קטנה את הטחינה והדבש עד שנוצר ממרח חלבה.
– על משטח מקומח (חשוב לקמח הרבה כי הבצק רך ודביק) מרדדים חצי בצק לעובי של 1/2 ס"מ ומורחים בעדינות את ממרח החלבה. מפזרים שערות חלבה בנדיבות ומגלגלים לרולדה. חורצים פסים בעובי העוגיות. באותו אופן מכינים את שאר הבצק (עם מילוי נוטלה או חלבה).
– אופים ב-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שהרולדות זהובות.
– אחרי שהרולדות התקררו בטמפרטורת החדר, חותכים לפרוסות בעובי ס"מ ומפדרים באבקת סוכר. שומרים בקופסה אטומה.

עוגיות מגוגלות

הערות חשובות:
– תוספות של פודינג וניל עלית הופכת את הבצק לרך ונמס בפה לאחר האפייה.
– חשוב לערבב את הטחינה והדבש היטב עד שנוצר ממרח הומוגני. אם רוצים לשמור את הממרח מניחים, עטוף היטב בקערה, במקרר. לפני השימוש מוציאים החוצה לרבע שעה כדי שהממרח יחזור למרקם נעים לעבודה.
– בגלל שמדובר על בצק על בסיס שמן, הוא מעט דביק וקצת מאתגר לעבודה. כל מה שצריך זה לקמח היטב את משטח העבודה והמערוך והוא יהיה מושלם.
– עוד רעיונות למילוי: ריבה ואגוזים טחונים, חמאת בוטנים עם דבש ובוטנים קצוצים, ממרח שוקולד עם קוקוס.

אל תפספסו:
עוגת כדורי שמרים וקינמון
מתכון לטירמיסו שוקולד

מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

תגובה אחת

  1. ממרח תמרים, קינמון ואגוזים מעולה

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: