חלה מתוקה עם צימוקים

מאת: olga

מכינים בשישי בבוקר ומתענגים עליה כל הסופ"ש - חלה מתוקה, גבוהה ורכה, מנוקדת בצימוקים. מעולה לצד סלטים, מנות עיקריות או ריבה

חלה מתוקה בתוספת צימוקים – תפוחה, נימוחה, מתקתקה ופשוט נהדרת. אני סומכת עליכם שתמצאו לה שימוש מתאים. אני אוהבת במיוחד לפרוס ולאכול אותה עם חמאה וריבה ביתית. אוכל מנחם זה כאן :)

 

שלבים

חלה מתוקה


מרכיבים לחלה גדולה אחת או שתי חלות קטנות:
25 גרם שמרים טריים (1/2 קובייה)
70 גרם סוכר (1/4 כוס + בערך 2 כפות)
250 מ"ל חלב (כוס + כף)
480 גרם קמח לבן (3 כוסות + 6 כפות)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל עלית (1/2 שקית)
1 ביצה
70 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
כפית מלח
כוס צימוקים (בערך 200 גרם)
* ביצה טרופה עם מעט חלב להברשה

אופן הכנה:
- מפוררים לקערת מיקסר את השמרים הטריים, מוסיפים את הסוכר והחלב וטורפים בעזרת מטרפה ידנית. מרכיבים וו לישה.
- מנפים פנימה את הקמח ואינסטנט פודינג, מוסיפים את הביצה והחמאה ולשים במהירות נמוכה – בינונית במשך כ- 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק. מידי פעם עוצרים את המיקסר מורידים את הבצק שמצטבר מסביב לוו, מוודאים שאין קמח בתחתית הקערה וממשיכים ללוש.
- מוסיפים מלח וצימוקים ולשים עוד דקה עד לאיחוד החומרים.
- מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, לשים ידנית כדי להגיע לצורת כדור.
- מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, מניילנים או עוטפים בשקית ניילון ומתפיחים במקום חמים במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לשים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח קלות כדי להוציא את האוויר, מחלקים אותו לשני חלקים, מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה וקולעים חלה פשוטה בצורת בורג.
- מעבירים לתבנית לחם משומנת קלות ומתפיחים כ- 30 דקות נוספות.
- מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
- מברישים את החלק העליון של החלה בביצה טרופה עם מעט חלב, מכניסים לתנור ואופים כ- 30 דקות (תלוי בתנור), או עד שהיא מזהיבה.
- מוציאים, מקררים טיפה, פורסים ומגישים. מומלץ עם קוביית חמאה וריבה.
- שומרים מחוץ למקרר בשקית או כלי אטום.

חלה מתוקה

הערות:
- אינסטנט פודינג עלית נותן לבצק רכות נוספת וטעם עדין של ווניל.
- אפשר להחליף את השמרים הטריים בכף שמרים יבשים.
- אפשר לצמצם את כמות הסוכר ל- ¼ כוס בלבד.
- אפשר להשתמש בצימוקים בהירים ו/או כהים.
- אפשר לקלוע חלה בכל צורה שאוהבים. הבצק מספיק לחלה אחת גדולה או לשתי חלות קטנות.
- אפשר לאפות את החלה בלי תבנית. פשוט מניחים אותה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

חלה מתוקה עם צימוקים