רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה

ה-מתוק שלכם לצד התה של הבוקר או לקחת לפיקניק – עוגת תפוחים בחושה בניחוח וניל וקינמון במרקם רך ומענג

הסתיו הגיע ואיתו החשק לגרביים עבות, שמיכות פליז, כרבול על הספה עם ספר טוב או מול טלוויזיה, כאשר על השולחן מונחת כוס תה חם וצלחת עם פרוסת עוגה ביתית. ואין יותר בית מעוגות בחושות. הן פשוטות להכנה והרבה פעמים גם פשוטות למראה, אך יחד עם זאת הן תמצית של כל אותם דברים שהבית אמור להעניק לנו: חום, נחמה ואהבה ללא תנאי.

העוגה הזו היא עוגה בחושה קלאסית. אפשר להכין אותה גם בקערה אחת ללא שימוש במכשירים אלקטרוניים. יחד עם זאת, טעמה מאוד עשיר גם בזכות התבלינים שבה, וגם הודות לבישול מקדים של מלית תפוחים. מתקבלת עוגה יפהפיה, לא מתוקה מדי, טיפ-טיפה לחה, אך עדיין לא כבדה. השקדים מוסיפים פריכות ותורמים למראה ביתי כובש. נסו אותה עם כדור גלידת וניל בצד – היא נהדרת!

עוד מתכונים מעולים לעוגות בחושות: עוגות דבש קטנות במילוי קצפת וניל | עוגת שיש עם שבילים של שוקולד מריר וחלב 

שלבים

עוגת תפוחים ושקדים בחושה

עוגה בקוטר 20-24 ס"מ

למלית תפוחים:
4 תפוחים ירוקים גדולים (מזן גרני סמית)
1/4 כוס סוכר חום דמררה
30 גרם חמאה

לעוגה:
3 ביצים L
300 גרם סוכר (כוס וחצי)
כוס שמן
140 גרם קמח (כוס)
40 גרם אינסטנט פודינג עלית בטעם וניל (1/2 חבילה)
90 גרם שקדים טחונים (כוס)
1 וחצי כפית סודה לשתייה
1 וחצי כפית קינמון
כפית תמצית וניל
גרידת לימון (אופציונלי)
2 כפות ברנדי (אופציונלי)
* שקדים פרוסים ואבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:
– מכינים את מלית התפוחים: מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות בגודל כס"מ על ס"מ.
– ממיסים בסיר על אש בינונית את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את התפוחים החתוכים ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם בין 15 ל- 20 דקות, או עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מסננים, מעבירים לצלחת גדולה ומקררים. שומרים את הנוזל שסונן בצד.
– מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
– בקערה גדולה בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית טורפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
– לוקחים את הנוזל שסונן, משלימים שמן שתתקבל כוס אחת ומתחילים להוסיף בהדרגה לתערובת הביצים. ממשיכים לטרוף עד איחוד החומרים.
– מנפים את כל המרכיבים היבשים למעט שקדים טחונים לקערה נפרדת, ובסוף מוסיפים את השקדים.
– מוסיפים לקערה לסירוגין את הברנדי ואת המרכיבים היבשים ומערבבים בעזרת לקקן עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מערבבים יותר מדי.
– מוסיפים את התפוחים ומערבבים בפעם האחרונה.
– מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת קלות, מפזרים מעל את השקדים המלבניים ואופים בין שעה ורבע לשעה וחצי. בודקים את המוכנות עם קיסם עץ – הוא אמור לצאת ממרכז העוגה יבש בלי פירורים.
– מקררים את העוגה לפני שמוציאים אותה מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים, מומלץ עם כדור גלידת וניל בצד.
– שומרים במקרר בכלי אטום. ניתן לחמם לפני הגשה חוזרת.

IMG_7385-600

הערות:
– שימוש בפודינג וניל עלית מקנה לעוגה רכות וטעם עדין של ווניל. בנוסף, הוא גם סופח את הנוזלים של התפוחים כדי שלא ירטיבו יותר מדי את העוגה.
– כמות הבצק מספיקה לעוגה עגולה בקוטר 20-24 ס"מ: בקוטר גדול יותר היא תהיה פחות גבוהה, או לשתי תבניות אינגלישקייק.
– העוגה עולה משמעותית בזמן האפייה – בחרו בתבנית עם שוליים גבוהים או תוסיפו שוליים מנייר אפייה.
– זמן האפייה יכול להשתנות בהתאם לגובה העוגה. אחרי שעה תבצעו בדיקה בעזרת קיסם עץ.
– אם העוגה התחילה להשחים מלמעלה אך טרם נאפתה, ניתן לכסות אותה עם נייר כסף.
– אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. אפשר להחליף את התפוחים באגסים.
– אפשר להפחית את כמות הסוכר לכוס אחת בלבד, אבל העוגה תהיה קצת פחות לחה. כמו כן סוכר מאריך את חיי המדף של העוגה.
– אפשר להחליף את הברנדי בכל סוג אחר של אלכוהול שאוהבים. לא הייתי מוותרת על האלכוהול, כי הוא מוסיף לטעמה וניחוחה של העוגה.
– אפשר להוריד או להוסיף תבלינים בהתאם לטעם האישי. ממליצה להישאר עם הקינמון כי הוא משתלב נהדר עם התפוחים.

IMG_7393-600

אל תפספסו:
עוגיות טריקולד
עוגת כדורי שמרים וקינמון

מתכון לטירמיסו שוקולד

מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

6 תגובות

  1. העוגה שבתמונה הוכנה בתבנית 20 ס"מ?

  2. אפשר להחליף את הסוכר בעוגה לממתיק מלאכותי?

    • המרכיב הסודי

      שלום. אני לא משתמשת בממתיקים מלאכותיים, אז לצערי אין לי מושג איך הבצק יתנהג. אפשר להפחית את כמות הסוכר לכוס אחת בלבד.

  3. בהתחלה להקציף ביצים וסוכר במהירות גבוהה לכמה דקות או לערבב קלות ?
    והאם ניתן להכין העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק?

    • המרכיב הסודי

      הי רינת. כן להקציף במהירות בינונית-גבוהה עד שתתקבל תערובת בהירה ותפוחה. זה יקח דקה או שתיים. וכן, אפשר לאפות בשתי תבניות אינגליש.

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: