ï»� חביתיות בננה ושוקולד צ’יפס ×ו: זכרונות ×ž×ª×•×§×™× | foodpage – כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - ×רוחת בוקר - חביתיות בננה ושוקולד צ’יפס ×ו: זכרונות מתוקי×

חביתיות בננה ושוקולד צ’יפס ×ו: זכרונות מתוקי×

×ולגה טוכשר חולמת על בית שטוף שמש, ×¢× ×ž×¨×—×‘×™× ×•×¨×™×— ×§×¡×•× ×©×œ ×פייה. וג×: מתכון ×œ×¤× ×§×™×™×§×™× ×¢× ×©×™×œ×•×‘ ×ž×•×©×œ× ×©×œ בננה ושוקולד

המרכיב הסודי - ×ולגה טוכשר
×× ×™ יצור עירוני. רצה הגורל ונולדתי בעיר גדולה ו×פורה ב×וקר××™× ×”. ב×רץ, ×©× ×™× ×’×¨×ª×™ בעיר גדולה ולבנה, ×–×ת ×¢× ×”×’×•×•×Ÿ הזהוב. ×ך ×¢× ×›×œ ×”×הבה ×”×ינסופית שלי ×œ×™×¨×•×©×œ×™× ×•×œ×¢×¨×™× ×’×“×•×œ×•×ª ×חרות בעול×, עמוק ×‘×¤× ×™× ×× ×™ ×שת כפר. ×× ×™ ×œ× ×¡×•×‘×œ×ª רבי קומות ×¢× ×©×›× ×™× ×ž×¨×¢×™×©×™× ×•×§×™×¨×•×ª ×“×§×™× ×ž×“×™ ×©×œ× ×ž×©××™×¨×™× ×ž×§×•× ×œ×¤×¨×˜×™×•×ª. צפיפות, לובי מרוצף שיש חסר ×ופי ומעליות ×¢× ×ž×¨×ות ות×ורת חדר ניתוח ×ž×©×¨×™× ×¢×œ×™×™ מלנכוליה. ×× ×™ ×והבת מרחבי×. ×× ×™ רוצה לחיות נמוך וקרוב ל×דמה. הרבה ×¤×¢×ž×™× ×× ×™ מדמיינת ×ת בית חלומותיי. ×”×•× × ×ž×¦× ×‘×§×¦×” כפר ×ו מושב. בכניסה יש ×’×™× ×” ×¢× ×“×©× ×מיתי, ערוגת ×ª×‘×œ×™× ×™× ×•×¢×¦×™ פרי, והצד ×”×חורי שלו פונה לחורשה ירוקה ×ו נוף הררי. הבית עצמו ×œ× ×§×˜×Ÿ ×•×œ× ×’×“×•×œ, יש לו מפלס ×חד, ×’×’ ×—×•× ×•×—×œ×•× ×•×ª ×’×“×•×œ×™× ×•×¤×ª×•×—×™× ×©×ž×›× ×™×¡×™× ×”×ž×•×Ÿ ×ור ו×וויר. ×”×•× ×©×˜×•×£ שמש, טיפה ישן, ×¢× ×ופי מחוספס ×ך ×—×, ×›×–×” שכובש בפשטות וחוסר השלמות המופל××”. כמובן יש בו מטבח גדול, ××œ× ×ž×”? בלי נירוסטות, בלי יותר מדי ×בן ו××‘×™×–×¨×™× × ×•×¦×¦×™× – הרבה ×¢×¥ ×מיתי שהופך ×ת חווית הבישול לשורשית וטבעית יותר. בבית ×”×–×” יש רעש בלתי פוסק של ×¨×’×œ×™× ×§×˜× ×•×ª מתרוצצות ורוב הזמן, במיוחד בסופי שבוע, משתרע בו ריח ×§×¡×•× ×©×œ בישול ו×פייה.

בבית חלומותיי בוקר שבת מתחיל ×¢× ×—×‘×™×ª×™×•×ª. הריח המתוק ×”×–×” שמעיר ×ותך בבוקר ×”×•× ×חד הזכרונות ×”×—×™×™× ×‘×™×•×ª×¨ מבית הוריי שמלווה ×ותי עד היו×, וכך ×× ×™ רוצה שילדיי יזכרו ×ותי. קמה ×ž×•×§×“× ×‘×‘×•×§×¨ ×›×©×›×•×œ× ×¢×“×™×™×Ÿ ×™×©× ×™× ×•×ž×ž×œ××” ×™×•× ×—×“×© בניחוחות ×ž×˜×¨×™×¤×™× ×©×œ וניל וקינמון. ×ין יותר בית מזה!

קיימות המון וורי×ציות של חביתיות. ×‘×¢×¦× ×ž×“×•×‘×¨ בפנקייקי×, עוגות קטנות מטוגנות ומתוקות. הן יכולות להיות ×œ×œ× ×ª×•×¡×¤×•×ª ×ו ×¢× ×›×œ מיני ×“×‘×¨×™× ×ž×’× ×™×‘×™× ×•×˜×¢×™×ž×™× ×‘×¤× ×™×. הכל ×‘×¢×¦× ×ª×œ×•×™ במצב הרוח, היצירתיות ותוכן המזווה שלכ×. ×× ×™ מציעה ×œ×›× ×œ× ×¡×•×ª חביתיות ×¢× ×חד ×”×©×™×œ×•×‘×™× ×”×ž× ×¦×—×™× ×‘×™×•×ª×¨. ×™×©× × ×–×•×’×•×ª ×ž×•×›×¨×™× ×©×©×•×¨×“×™× ×œ×ורך זמן: שקע ותקע, ×לי ומרי×נו, ×ייל גולן והיפה שלו, מי ×©×œ× ×ª×”×™×”. ×’× ×‘× × ×” ושוקולד ×”× ×חד ×”×¦×ž×“×™× ×”×§×œ×סיי×. כל כך מת××™×ž×™× ×•×ž×©×œ×™×ž×™× ×חד ×ת השני שפשוט ×œ× ×‘×¨×•×¨ ×יך עדיין ×œ× ×”×ž×¦×™×ו זן בננה מיוחד ×¢× ×©×•×§×•×œ×“ בפני×.

החביתיות ×”×לה × ×•×¨× ×¤×©×•×˜×•×ª להכנה. ×ž×›×™× ×™× ×‘×œ×™×œ×” בקערה ×חת תוך חמש דקות, ×œ×œ× ×ž×™×§×¡×¨ ×ו ××‘×™×–×¨×™× ×—×©×ž×œ×™×™× ×חרי×. ×ž×˜×’× ×™× ×¢×œ מחבת ×ו שתי מחבתות במקביל, ×•×ž×§×‘×œ×™× ×”×¨ של עוגות קטנות ומתוקות ×‘×˜×¢× ×•× ×™×—×•×— בננה ×¢× ×”×¤×ª×¢×•×ª שוקולד בפני×. ×פשר להגיש ×ותן ×¡×ª× ×›×›×” ×ו בתוספת מייפל, דבש, סיל×ן ×ו ריבה. הן טעימות וממכרות, נר×ות פגז ונותנות זבנג של ×נרגיה חיובית. התחלה מצוינת של ×™×•× ×—×“×©.

×ž×¦×¨×›×™× ×œ×›-50 חביתיות:
100 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ צ’יפס ×ו שוקולד רגיל, קצוץ
2 ביצי×
5 כפות סוכר
2 כוסות חלב
כפית תמצית וניל (×ופציונלי)
3 בננות בשלות קטנות ×ו 2 גדולות, מעוכות
2.5 כוסות קמח
קמצוץ מלח
כפית וחצי ×בקת ×פייה
שמן לטיגון

×ופן ×”×›× ×”:
• ×× ×œ× ×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×©×•×§×•×œ×“ צ’יפס, ×§×•×¦×¦×™× ×©×•×§×•×œ×“ לחתיכות בגודל רצוי.
• בקערה גדולה ×˜×•×¨×¤×™× ×‘×™×¦×™× ×¢× ×¡×•×›×¨ עד לקבלת תערובת בהירה.
â€¢Â ×™×•×¦×§×™× ×—×œ×‘ ותמצית ווניל ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×©×•×‘ עד שמתקבלת תערובת ×חידה.
• ב×מצעות מזלג ×ž×•×¢×›×™× ×‘× × ×•×ª, ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×ª×¢×¨×•×‘×ª הרטובה ומערבבי×.
â€¢Â ×ž× ×¤×™× ×¤× ×™×ž×” קמח, ×ž×•×¡×™×¤×™× ×§×ž×¦×•×¥ מלח ו×בקת ×פייה, ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢×“ ×©×œ× × ×©××¨×™× ×’×•×©×™× ×•×ž×ª×§×‘×œ×ª בלילה ×חידה וסמיכה.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×©×•×§×•×œ×“ צ’יפס ×ו שוקולד קצוץ, ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×•×ž×©××™×¨×™× ×ת הבלילה בצד לחצי שעה של מנוחה. בזמן ×”×–×” ××ž×•×¨×™× ×œ×”×•×¤×™×¢ בועות ×וויר קטנטנות.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ž×—×‘×ª ×ו שתי מחבטות במקביל, ×ž×©×ž× ×™× ×§×œ×•×ª (בין חצי כפית לכפית שמן), ×œ×•×§×—×™× ×›×£ בלילה ×•×ž× ×™×—×™× ×¢×œ המחבת החמה כך שנוצר פנקייק קטן עגול ×ו בצורת ×ליפסה. על מחבת ממוצעת ניתן לטגן בו זמנית שש חביתיות. מכסי×, ×ž×˜×’× ×™× ×¢×œ ×ש בינונית עד להזהבה, ×ž×•×¨×™×“×™× ×ת המכסה, בעזרת מזלג ×”×•×¤×›×™× ×œ×¦×“ השני ×•×ž×˜×’× ×™× â€¢Â ×©×•×‘ עד להזהבה, ×”×¤×¢× ×œ×œ× ×ž×›×¡×”. ×ž×©×ž× ×™× ×§×œ×•×ª ×ת המחבת שוב לפני כל נגלה חדשה.
• ×ת החביתיות המוכנות ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×›×œ×™ מרופד בנייר סופג.
â€¢Â ×ž×’×™×©×™× ×ž×™×“, ×פשר בתוספת מייפל, דבש, סיל×ן ×ו ריבה.
• ×©×•×ž×¨×™× ×‘×›×œ×™ ××˜×•× ×‘×ž×§×¨×¨. ל×חר מכן ×פשר להגיש קר ×ו ×œ×—×ž× ×‘×ž×™×§×¨×•×’×œ.

הערות:
• ניתן להשתמש בכל סוג שוקולד ש×והבי×: חלב, מריר ×ו לבן. ×ו ×פילו להשמיט ×ת השוקולד מהמתכון.
• ×× ×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×©×•×§×•×œ×“ חלב, ×פשר להפחית ×ת כמות הסוכר בבלילה.
• מומלץ להשתמש במחבת ×¢× ×¦×™×¤×•×™ ×ל דבק ושמן ספריי.
• ×פשר להמיר כוס קמח לבן בקמח מל×.
• ×× ×ין ×œ×›× ×ª×ž×¦×™×ª ווניל וחסר ×œ×›× ×˜×¢× × ×•×¡×£, ×פשר להוסיף לתערובת חצי כפית קינמון.
• ×ת המתכון ×”×ž×¦×•×œ× ×¢× ×”×¡×‘×¨×™× ×¦×¢×“ צעד ×פשר לר×ות ×צלי בבלוג.

×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™×:
מתכון למרק ×›×ª×•× ×‘× ×™×—×•×— ×סייתי
מתכון לעוגיות ×’’×™× ×’’ר
מתכון לעוף ×¢× ×¤×™×¨×•×ª יבשי×

>> לעוד ×ž×ª×›×•× ×™× ×ž×¢×•×œ×™× ×”×›× ×¡×• לבלוג של ×ולגה טוכשר – המרכיב הסודי

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

2 תגובות

  1. נר××” מצוין. ×× ×× ×™ רוצה להשתמש בקמח תופח ××– רק להשמיט ×ת ×בקת ×”×פייה?

כתבו משהו נחמד...

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top