ט×רט ×’×‘×™× ×” ושוקולד לבן ×¢× ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×•×ª×—×ª×™×ª ביסקוויטי×. 6 מצרכי×, ×œ×œ× ×פייה ופשוט מ×וד ×œ×”×›× ×”. ×œ× ×ª××ž×™× ×• כמה ×–×” ×˜×¢×™× ×•×›×ž×” קל להכין
תציצו רגע ברשימת ×”×ž×¦×¨×›×™× ×•×¢×›×©×™×• תסתכלו על העוגה, ×”×™×™×ª× ×ž××ž×™× ×™× ×©×›×œ מה שצריך כדי להכין ×ת הט×רט ×”×ž×•×©×œ× ×”×–×” ×–×” 6 מצרכי×? וחכו שתטעמו ×ותו! ×œ× ×¨×§ שמדובר ב×חד ×”×§×™× ×•×—×™× ×”×˜×¢×™×ž×™× ×©×™×¦× ×œ× ×• ל×כול, שמזכיר מ×וד עוגת ×’×‘×™× ×” ×¤×™×¨×•×¨×™× ×¢× × ×’×™×¢ ×¢×“×™× ×” של שוקולד לבן, ××œ× ×©×’× ×ופן ×”×”×›× ×” קל ופשוט כך ש×ין יותר ×ª×™×¨×•×¦×™× ×œ×ž×” ×œ× ×”×›× ×ª× ×§×™× ×•×— ל×רוחת שבועות.
במקור, ×”×›× ×• ×ת הט×רט ×”×–×” ×‘×ª×‘× ×™×ª ×ž×œ×‘× ×™×ª (גודל 35X11 ס”מ) מהסדרה של קרין גורן (54.90 ש”×—, להשיג ברשת Cook and bake) ×בל ××– ×’×™×œ×™× ×• ×©× ×©×ר ×œ× ×• קצת ×ž×”×¤×™×¨×•×¨×™× ×•×”×ž×™×œ×•×™ ×•×”×—×œ×˜× ×• ×œ×”×‘×™× ×œ×›× ×¢×•×“ 2 ×“×¨×›×™× ×œ×”×›×™×Ÿ ×ת הט×רט. ×חד ×ž×”× ×”×•× ×‘×ª×‘× ×™×ª ×ž×™× ×™ (קוטר 10 ס”מ) ×’× ×”×™× ×ž×”×¡×“×¨×” של גורן ×•×”×©× ×™×™×” בתוך כוסות זכוכית כפולות של bodum שיוצרות תחושה ×›×ילו ×”×§×™× ×•×— עומד ב×וויר.
כך ×ו כך, ×‘×ª×‘× ×™×ª ×ž×œ×‘× ×™×ª ×ו עגולה, בכוס גבוהה ×ו × ×ž×•×›×”, מדובר ב×מת ב×חד ×”×§×™× ×•×—×™× ×©×œ× ×ª×¤×¡×™×§×• להכין. ו×גב, ×× ×ª×§×¤×™×ו ×ותו תגלו שמדובר במעין עוגת גלידה × ×”×“×¨×ª שמת×ימה בול ×œ×™×ž×™× ×”×—×ž×™× ×©×”×’×™×¢×•.
מ××—×œ×™× ×œ×›× ×—×’ שבועות שמח ומתוק ×•×ž×—×›×™× ×œ×¨×ות ×יך ×™×¦× ×œ×›× ×”×˜×רט.
×ל תפספסו: 5 ×˜×™×¤×™× ×œ×”×›× ×ª עוגת ×’×‘×™× ×” מושלמת
עוגת ×’×‘×™× ×” ושוקולד לבן ×¢× ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×•×ª×—×ª×™×ª פתי בר (×œ×œ× ×פייה)
לקלתית:
250 ×’×¨× (שרוול) עוגיות פתי בר
100 ×’×¨× ×—×ž××” מומסת
למלית:
150 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ לבן
250 מ”ל (גביע) ×’×‘×™× ×” ×œ×‘× ×” 5% ×ו 9%
250 מ”ל (מיכל) ×©×ž× ×ª מתוקה 38% ×ו 32%
×“×•×‘×“×‘× ×™× ×œ×§×™×©×•×˜
×ופן ×”×›× ×”:
– ×ž×›×™× ×™× ×§×œ×ª×™×ª: ×ž×¨×¡×§×™× ×ת הפתי בר במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
– ×ž×•×¡×™×¤×™× ×—×ž××” ×•×ž×ž×©×™×›×™× ×œ×¢×‘×“ עד שמתקבלת תערובת ×‘×ž×¨×§× ×—×•×œ לח.
– ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת התערובת ×œ×ª×‘× ×™×ª (מש××™×¨×™× ×ž×¢×˜ בצד לקישוט) ובעזרת ×”×™×“×™×™× ×ž×”×“×§×™× ×”×™×˜×‘ לתחתית ×•×œ×“×¤× ×•×ª. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×”×§×¤××”. ×× × ×©×ר ×œ×›× ×ž×”×ª×¢×¨×•×‘×ª ×©×•×ž×¨×™× ×ותה ×•×ž×›×™× ×™× ×˜××¨×˜×™× ×§×˜× ×™× ×ו ×§×™× ×•×—×™ כוסות.
×ž× ×™×—×™×, ×ž×©×˜×—×™× ×•×ž×”×“×§×™×. צילו×: רחלי קרוטÂ
– ×ž×›×™× ×™× ×ž×œ×™×ª: ×ž×ž×™×¡×™× ×©×•×§×•×œ×“ לבן על ב×ן מרי ×ו במיקרוגל ×‘×¤×•×œ×¡×™× ×©×œ 30 ×©× ×™×•×ª (תיזהרו ×œ× ×œ×©×¨×•×£ ×ותו, שוקולד לבן מ×וד עדין),Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×§×¢×¨×” ×’×‘×™× ×” ×œ×‘× ×” ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×¢×–×¨×ª מרית ×ו מיקסר ×™×“× ×™ עד לקבלת תערובת ×חידה.
– ×ž×§×¦×™×¤×™× ×©×ž× ×ª מתוקה לקצפת רכה ×•×ž×§×¤×œ×™× ×ותה לתוך תערובת ×”×’×‘×™× ×” ×¢× ×”×©×•×§×•×œ×“ הלבן.
– ×™×•×¦×§×™× ×ת המלית לתוך הקלתית המקוררת, ×ž×™×™×©×¨×™× ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×©×¢×ª×™×™× ×œ×ž×§×¤×™× ×ו ל-4 שעות במקרר עד ×©×”×™× ×ž×ª×™×™×¦×‘×ª.
×™×•×¦×§×™× ×ת המלית על התחתית ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¨×¨. צילו×: רחלי קרוט
– ×ž×§×©×˜×™× ×‘×“×•×‘×“×‘× ×™×, ×ž×¤×–×¨×™× ×ž×¢×œ פירורי עוגיות ומגישי×.
– ×©×•×ž×¨×™× ×‘×ž×§×¨×¨ (×ו במקפי×) בכלי ×טו×.
×ž×§×©×˜×™× ×¢× ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×ו כל פרי ×חר ש×והבי×. צילו×: רחלי קרוט
×œ× ×ª××ž×™× ×• כמה ×–×” טעי×! צילו×: רחלי קרוט
צלחת ××™× ×’×œ×™×© קייק 39.9 ש”×— ×›×£ עוגה ×ž×©×•× × ×ª 39.9 ש”×— (להשיג ברשת Cook and bake)
הערות חשובות:
– ×‘×ž×§×•× ×©×•×§×•×œ×“ לבן ×פשר להשתמש בשוקולד חלב רק קחו בחשבון שהמילוי ×©×œ×›× ×™×¦× ×—×•× ×•×œ× ×œ×‘×Ÿ.
– ×פשר לקשט בכל פרי ש×והבי×. ×ž×ª×•×ª×™× ×•×¢×“ קיווי ומשמשי×.
– × ×™×ª×Ÿ להרכיב ×ת פירורי העוגיות והמלית ×’× ×‘×ª×•×š כוסות שקופות ביחד ×¢× ×¤×™×¨×•×ª ×”×¢×•× ×”.
פיתוח מתכון: ×ולגה טוכשר
צילומי×: רחלי קרוט
הקלתית ×œ× ×ž×ª×¤×¨×§×ª כשמוצי××™× ×ותה ×ž×”×ª×‘× ×™×ª?
ל×, ×”×™× ×™×¦×™×‘×”. החמ××” מתקררת במקרר ומייצבת ×ת הפירורי×. לכן מ×וד חשוב ×›×ן הקירור.
×”×™, ×× ×ž×›×™× ×™× ×‘×ª×‘× ×™×•×ª ×”×§×˜× ×•×ª, ×ž×™× ×™ ט×רט, כמה ×›×לו יוצ××™×?
בין 7-8
×פשר להכין ×‘×ª×‘× ×™×ª עגולה?
מעולה ממש תודה רבה!
×× ×ž×›×™× ×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª ט×רט עגולה, ××™×–×” גודל מת××™×?
העוגה × ×¨×ית מדהי×! ×× ×™ ×ž×¢×•× ×™×™× ×ª להכין ×ותה ל×רוחה מחר בערב. ×”×× ×¢×“×™×£ להכין ×ת העוגה ×”×™×•× ×•×œ×©×ž×•×¨ ×ותה במקרר ×ו עדיף כמה שעות ×œ×¤× ×™ ההגשה?
תודה!