רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - טארט סניקרס

טארט סניקרס

קינוח מאתגר וטעים במיוחד – טארט סניקרס עם שכבת בצק פריך, קרמל בוטנים, מוס שוקולד ונוגט ומעל הכל גנאש שוקולד

מצרכים לבצק פריך:
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
180 גרם קמח
25 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 חלמון
2 כפות חלב

מצרכים לקרמל בוטנים מלוח:
200 גרם סוכר
100 מ”ל מים
70 גרם חמאה
200 מ”ל שמנת מתוקה
3 כפות סירופ תירס
100 גרם בוטנים מלוחים קלויים, קצוצים גס
מעט מלח לפי הטעם

מוס שוקולד נוגט:
100 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
3 כפות מחית נוגט
3 כפות ממרח נוטלה
250 מ”ל שמנת מתוקה

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ”ל שמנת מתוקה

–> רוצים לדעת כמה זה 180 גרם קמח בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות

שוקולד4

אופן הכנה:
– בצק פריך: במעבד מזון מעבדים יחד קמח, חמאה ,וניל, מלח ואבקת סוכר עד שנוצרת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון ו-2 כפות חלב וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק. אוספים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לחצי שעה.
– קרמל: מרתיחים בסיר מים וסוכר ללא ערבוב עד קבלת קרמל ענברי (165 מעלות). מסירים מהאש ומוסיפים לאט לאט קוביות חמאה, מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק.
– מחממים מעט את השמנת המתוקה ומוסיפים תוך כדי בחישה לרוטב הקרמל, מוסיפים סירופ תירס ומערבבים.
– מחזירים לאש נמוכה למשך 2-3 דקות נוספות כדי שהרוטב יסמיך מעט. מערבבים פנימה את הבוטנים ומקררים.
– מוס שוקולד: ממיסים יחד במיקרו שוקולד, חמאה, נוגט וממרח נוטלה.
– מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לשוקולד המומס.
– הרכבת העוגה: מרדדים את הבצק ומסדרים בתבנית 24 או 26 ומקפיאים כחצי שעה.
– מכסים את הבצק בנייר כסף ומניחים מעליו משקולות (קטניות או משקולות של אפייה).
– אופים אפייה עיוורת בחום של 170 מעלות במשך 12 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות. מקררים.
– מוזגים מעל את רוטב הקרמל ומקפיאים במשך חצי שעה להתייצבות.
– יוצקים את המוס ומחזירים להקפאה.
– ציפוי שוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב.
– יוצקים על העוגה ומקשטים בחתיכות סניקרס.

שוקולד12

 

מתכון וצילומים: אורן נג’ר

  • לבצק פריך:
    120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
    180 גרם קמח
    25 גרם אבקת סוכר
    1 כפית תמצית וניל
    קורט מלח
    1 חלמון
    2 כפות חלב
    לקרמל בוטנים מלוח:
    200 גר' סוכר
    100 מ"ל מים
    70 גר' חמאה
    200 מ"ל שמנת מתוקה
    3 כפות סירופ תירס
    100 גר' בוטנים מלוחים קלויים, קצוצים גס
    מעט מלח, לפי הטעם
    מוס שוקולד נוגט:
    100 גרם שוקולד מריר
    20 גרם חמאה
    3 כפות מחית נוגט
    3 כפות ממרח נוטלה
    250 מ"ל שמנת מתוקה
    לציפוי:
    100 גרם שוקולד מריר
    100 מ"ל שמנת מתוקה

  • בצק פריך:
    במעבד מזון נעבד יחד קמח, חמאה ,וניל, מלח ואבקת סוכר עד שתיווצר תערובת פירורית, נוסיף חלמון ושתי כפות חלב ונמשיך לעבד עד לקבלת גושי בצק.
    אוספים ועוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה.
    קרמל:
    בסיר מרתיחים מים וסוכר ללא ערבוב עד קבלת קרמל ענברי 165 מעלות בערך מסירים מהאש ומוסיפים לאט לאט קוביות חמאה מערבבים היטב לקבלת קרם חלק מחממים מעט את השמנת מתוקה ומוסיפים תוך כדי בחישה לרוטב הקרמל, מוסיפים סירופ תירס ומערבבים.
    מחזירים לאש נמוכה לשתיים שלוש דקות נוספות כדי שהרוטב יסמיך מעט.
    מערבבים פנימה את הבוטנים ומקררים.
    מוס שוקולד:
    ממיסים יחד במיקרו שוקולד, חמאה, נוגט וממרח נוטלה
    מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לשוקולד המומס.
    הרכבת העוגה:
    לרדד את הבצק לסדר בתבנית 24 או 26 ולהקפיא כחצי שעה.
    לכסות את הבצק בנייר כסף ולהניח משקולות.
    לאפות אפייה עיוורת בחום 170 מעלות 12 דקות
    להסיר את הנייר כסף ולאפות עוד 10 דקות.
    לקרר ולמזוג מעל את רוטב הקרמל להקפיא חצי שעה להתייצבות ולצקת את המוס ולהחזיר להקפאה
    ציפוי שוקולד:
    להביא לרתיחה את השמנת המתוקה ולצקת על השוקולד,
    להמתין 2 דקות ולערבב היטב, לצקת על העוגה ולקשט בחתיכות סניקרס

  • עברית

תגובה אחת

  1. אורן, טארט גאוני!
    חוסל באובססיביות, תדהמה ותענוג.
    תודה :)

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top