לזניה לבנה עם פטריות, חלב עיזים ובזיליקום | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - לזניה לבנה עם פטריות, חלב עיזים ובזיליקום

לזניה לבנה עם פטריות, חלב עיזים ובזיליקום

בריאה יותר, מיוחדת יותר ובעיקר טעימה יותר – לזניה לבנה עם פטריות צרובות ובזיליקום. מעולה לארוחת שבועות

השנה התחשק לי להכין מתכון קצת יותר קליל, מגוון ובריא לשולחן שבועות – לזניה!לזניה עשירה לא חייבת להיות שמנה וכבדה. בבסיסו, בשמל הוא לא רוטב מאוד שומני, במיוחד אם מורידים את החמאה וממירים אותה בשמן ומשתמשים בחלב עיזים 3.6 אחוז שומן.אמנם התעסקתי פה עם קודש הקודשים של הלזניות, אני יודעת, והחלפתי גם את הקמח הלבן בקמח מלא, אבל תאמינו לי שהתקבלה לזניה עם טעם מיוחד ואגוזי, יחד עם פטריות ובזיליקום שהפכו אותה למושלמת וכזו שלא משאירה תחושה של כבדות בבטן, והיא גם יחסית קלה לעיכול בזכות השימוש בחלב עזים.


לזנייה לבנה עם פטריות ובזליקום

תבנית מלבנית 40*30
6-8 מנות

לבשמל:
1 ו-3/4 כוסות חלב עזים
3 כפות קמח מלא
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל

לפטריות:
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות
1 שן שום קצוצה
מלח ופלפל
3 כפות שמן זית

להרכבה:
חצי חבילת עלי לזנייה
1 חבילת גבינת חמד 5% שומן
חצי חבילת עלי בזיליקום טריים

אופן הכנה:
• לפטריות: קוטמים לפטריות את הרגליים, מנקים ופורסים דק.
• מחממים שמן במחבת. כשהשמן חם מוסיפים את השום, מטגנים דקה, ומוסיפים את הפטריות.
• מטגנים תוך כדי ערבוב, שימו לב שהפטריות מגירות נוזלים.
• נותנים לנוזלים להתאדות על להבה גבוהה, ומשחימים את הפטריות.
• לבשמל: מחממים את השמן בסיר עמוק על להבה בינונית.
• מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי ערבוב רציף – לא להפסיק לערבב.
• כשכל הקמח התערבב בשמן ונוצרה רביכה, מוסיפים את החלב בהדרגה.
• כעת רצוי לעבור לערבב עם מטרפה. תוך כדי ערבוב מתמשך מוסיפים את שאר החלב עד לקבלת תערובת חלקה.
• מבשלים ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה ומופיע בעבוע אטי.
• מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש. לא לתת לבשמל להשחים בתחתית.
• להרכבת הלזניה: מגררים את הגבינה ומפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים.
• מורחים מעט בשמל בתחתית התבנית
• מסדרים מעל שלושה עלי לזנייה (או כמה שנכנס)
• מורחים מעל עוד שכבת בשמל, מעט פטריות, גבינה ועלי בזליקום. מכסים בעלי לזנייה וחוזרים על הפעולה עם שארית המרכיבים. משאירים מעט בשמל וגבינה לחלק העליון.
• עוטפים בנייר כסף ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהלזניה מבעבעת ורכה .
• מורידים את נייר הכסף ומשאירים 5 דקות נוספות בתנור להשחמה.

הערות:
• ניתן להשתמש בקמח לבן לבשמל.
• ניתן להשתמש בכל גבינה אחרת עם יותר או פחות אחוזי שומן – כמובן גבינה קשה.

Error: לא ניתן ליצור את התיקייה wp-content/uploads/2024/12. יש לבדוק שתיקיית האב שלה ניתנת לכתיבה.

Tultulim

Error: לא ניתן ליצור את התיקייה wp-content/uploads/2024/12. יש לבדוק שתיקיית האב שלה ניתנת לכתיבה.

מתכונים אחרונים מאת Tultulim (צפו בכולם...)

Error: לא ניתן ליצור את התיקייה wp-content/uploads/2024/12. יש לבדוק שתיקיית האב שלה ניתנת לכתיבה.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top