רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם

מיני סברינות

עינוגים קטנים ומתוקים שיסחטו קריאות התפעלות – מיני סברינות במילוי גנאש שוקולד לבן וקישוט של דובדבן או רימונים

תבנית סיליקון  עם שקעים קטנים • כ- 70 סברינות קטנות

מצרכים לגנאש שוקולד לבן:
250 מ”ל (מיכל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן

מצרכים לסברינה:
250 גרם (1 כוס) קמח שמרים
2 ביצים גדולות
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
75 גרם חמאה מומסת
קורט מלח

מצרכים למי סוכר:
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
1/4 כוס ברנדי או רום

אופן הכנה:
• גנאש – מניחים שוקולד בקערה. מרתיחים שמנת בסיר קטן ושופכים על השוקולד, מחכים דקה שיימס וטורפים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לילה במקרר.
• בצק הסברינה – במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים פרט לחמאה ומערבלים, כשהתערובת אחידה כמעט מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה.
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתוך השקעים של תבניות הסיליקון, יש לזלף בגובה 3/4 שקע, בכדי להשאיר מקום לתפיחה.
• מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20-30 דקות עד שהסברינה מכפילה את נפחה.
• אופים בחום של 190 מעלות בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות עד שמתקבלות סברינות תפוחות ושחומות קלות.
• מי סוכר – מניחים בסיר בינוני את החומרים ומרתיחים עד להמסת הסוכר. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים 1/4 כוס ברנדי או רום.
• מניחים את הסברינות בתוך הסיר עם מי הסוכר, בשכבה אחת, ונותנים להן לספוג את הסירופ כ-3 דקות מצד אחד ואז הופכים (עוד כ- 3 דקות מהצד השני). מוציאים בעזרת כף מחוררת.
• להגשה – מקציפים את הגנאש הלבן לקרם יציב וממלאים בשק זילוף עם צנטר משונן.
• מניחים כל סברינה על צלוחית אישית ומניחים כקישוט פרי טרי או דובדבני אמרנה לחובבי האלכוהול.

המתכון באדיבות מירי ארזי מרשת “מתוקה” מתוך תכנית הטלויזיה בהנחייתה – “פשוט לאפות”.
צילום: מתוקה רומסרוויס

>>  הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכונים לקינוחים מעולים? נסו את אלה:
עוגיות ריבה
עוגת ביסקוויטים משולשת
עוגות נוטלה עם 3 מצרכים בלבד

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top