כל המשפחה תת×הב – × ×ª×—×™ עוף ברוטב ×ª×¤×•×–×™× ×•×“×‘×© ×©×ž×’×™×©×™× ×ž×¢×œ ×ורז ×•×ž×¢×˜×¨×™× ×‘×©×•×ž×©×•× ×•×˜×‘×¢×•×ª בצל ירוק. כמה פשוט ×›×›×” ×—×’×™×’×™ וטעי×
×ת ×”×ž× ×” ×”×–×ת ×× ×™ ×ž×›×™× ×” כמעט כל שבוע כשמתחשק לי ×œ×¤× ×§ ×ת המשפחה ×ו ×ת עצמי. קלות ×”×”×›× ×”, שעומדת ×‘× ×™×’×•×“ גמור לתוצ××” הסופית, הופכת ×ותה ל×רוחה × ×”×“×¨×ª שקוצרת ×ž×œ× ×ž×—×ž×ות.
ברוח ר×ש ×”×©× ×” שמתקרב, וכדי להמתיק ×ת ×”×©× ×” הקרובה, ×”×¤×¢× ×”×ª×•×•×¡×£ למתכון דבש ×©×’× ×ž×ž×ª×™×§ ×בל ×’× ×ž×§×¨×ž×œ מ×וד ×ת העוף והופך ×ותו ×œ×ª×¢× ×•×’ של ממש, הדבש ×’× ×©×•×ž×¨ על העוף ×©×œ× ×™×ª×™×™×‘×© בבישול, בכל ×–×ת מדובר ×‘× ×ª×— ×—×–×” עוף × ×˜×•×œ שומן.
×× ×ž×ª×—×©×§ ×œ×›× ×œ×©×“×¨×’ ×ת ×”×ž× ×”, תוכלו להחליף ×ת העוף ×‘× ×ª×—×™ פרגית ו×פילו להגיש ×ת ×”×ž× ×” לצד פירה ×‘×ž×§×•× ×ורז. ככלל, כל תוספת ×œ× ×ž×ª×•×‘×œ×ª שתספוג ×ת הרוטב תעשה ×›×ן ×ת העבודה.
בחג, כדי ×œ× ×œ×¢×ž×•×“ שעה מול ×”×›×™×¨×™×™× ×›×©×”××•×¨×—×™× ×ž×—×›×™× ×œ×וכל, מומלץ להכין לעוף כמות כפולה של רוטב ולבשל ×ותו 2-3 דקות פחות. ×ת העוף המוכן ×¢× ×¨×•×˜×‘ ×”×ª×¤×•×–×™× ×ž× ×™×—×™× ×‘×§×¢×¨×” סגורה ×•×œ×¤× ×™ ההגשה כל מה שצריך ×–×” ×œ×—×ž× ×ת ×”×ž× ×” על מחבת במשך 2-3 דקות ולקשט ×‘×©×•×ž×©×•× ×•×‘×¦×œ ירוק. ××£ ×חד ×œ× ×¦×¨×™×š לדעת ×©×”×›× ×ª× ×ת ×–×” כמה שעות קוד×.
ומילה לגבי התפוזי×, בגלל ×©×”×ª×¤×•×–×™× ×‘×©×•×•×§×™× ×¢×“×™×™×Ÿ ×œ× ×‘×©×™×× ×•×›×“×™ ×œ×”×¢×¦×™× ×ת טעמ×, התווסף ×¡×™×¨×•× ×ª×¤×•×– ××“×•× ×©×œ ×¡×•×“×”×¡×˜×¨×™× ×©×’× ×ž×•×¡×™×£ צבע עדין ×•×’× ×˜×¢× ×•× ×™×—×•×— ×¢×– של פרי הדר.
שיהיה ×œ×›× ×—×’ שמח ×•×©× ×” מתוקה וטעימה!
× ×ª×—×™ עוף ×‘×ª×¤×•×–×™× ×•×“×‘×© ×¢× ×©×•×ž×©×•× ×•×‘×¦×œ ירוק
מצרכי×:
1 ×—×–×” עוף ×©×œ× (× ×§×™ ×ž×’×™×“×™× ×•×©×•×ž×Ÿ)
כפית ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨
כפית שמן זית
2 ס”מ ×’’×™× ×’’ר טרי, קלוף
1/2 פלפל צ’ילי (×ו יותר, תלוי כמה חריף ×והבי×)
×›×£ סירופ תפוז ××“×•× ×©×œ סודהסטרי×
מיץ מתפוז ×חד
2 כפיות דבש
גרידה מתפוז ×חד
מלח ופלפל לבן
לעיטור:
2 ×¢× ×¤×™ בצל ירוק
מעט שומשו×
×ופן ×”×›× ×”:
• ×—×•×ª×›×™× ×ת העוף לקוביות ×ו רצועות בגודל 2 ס”מ. ×ž× ×™×—×™× ×‘×§×¢×¨×”.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×§×¢×¨×” כפית ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨ ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢×“ שכל העוף מצופה. השלב ×”×–×” חשוב כדי להסמיך ×ת הרוטב ×חר כך (×•×’× ×›×“×™ לקבל מעטפת פריכה יותר).
• ×ž×›×™× ×™× ×ת הרוטב: על החלק הקטן של הפומפיה ×ž×’×¨×¨×™× ×ת ×”×’’×™× ×’’ר. ×ž× ×™×—×™× ×‘×§×¢×¨×”.
• ×—×•×ª×›×™× ×ת הצ’ילי לקוביות ×§×˜× ×•×ª ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×’’×™× ×’’ר.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×§×¢×¨×” ×ת ש×ר ×”×ž×¦×¨×›×™× ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘. ×ž×ª×‘×œ×™× ×‘×ž×œ×— ומעט פלפל לבן.
• ×ž×˜×’× ×™× ×ת העוף: במחבת ×¢× ×›×¤×™×ª שמן זית ×ž×˜×’× ×™× ×ת קוביות העוף. חשוב – שימו ×ת העוף במחבת ו×ל תתפתו לגעת בו עד שהחלק התחתון זהוב (×ž×–×™×–×™× ×ת המחבת, ×× ×”×¢×•×£ ×–×– בקלות החלק התחתון מוכן) ×× ×ª× ×¡×• להזיז כשהחלק התחתון עוד ×œ× ×”×ª×‘×©×œ לגמרי תגלו שהעוף × ×“×‘×§. ×”×•×¤×›×™× ×œ×¦×“ ×”×©× ×™ ×•×ž×˜×’× ×™× ×¢×•×“ דקה. ×–×” בסדר ×× ×”×¢×•×£ ×œ× ×œ×’×ž×¨×™ מוכן, ×”×•× ×¢×•×“ יתבשל בהמשך.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×ž×—×‘×ª ×¢× ×”×¢×•×£ ×ת רוטב ×”×ª×¤×•×–×™× ×•×ž×‘×©×œ×™× ×¢×œ ×ש ×‘×™× ×•× ×™×ª-× ×ž×•×›×” במשך 10 דקות ×ו עד שהרוטב מסמיך. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ž×“×™ פע×. ×˜×•×¢×ž×™× ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×ž×œ×— במידת הצורך.
• כשהעוף מצופה היטב ברוטב הסמיך ×ž×›×‘×™× ×ת ×”×ש, ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×¦×œ×—×ª הגשה ×¢× ×ורז ×•×ž×¤×–×¨×™× ×ž×¢×œ מעט ×©×•×ž×©×•× ×•×‘×¦×œ ירוק חתוך לטבעות.
×ל תפספסו:
×ž×™× ×™ ×¤× ×§×™×™×§×¡ ×¢× ×©×•×§×•×œ×“ צ’יפס
מתכון לסלט כרוב וגזר ×¢× ×¤×¨×’×™×•×ª
מתכון לטר×פלס שוקולד לבן ×•×œ×™×ž×•× ×¢× ×¢ מעולי×
סלט ×§×™× ×•××” ×¢× ×¢×“×©×™× ×©×—×•×¨×•×ª, כרוביות וקשיו
סלט עשבי תיבול ×¢× ×©×§×“×™×, ×¦× ×•×‘×¨×™× ×•×—×ž×•×¦×™×•×ª
× ×¨××” מעולה. במה ×פשר להחליף ×ת הסירופ תפוז ×דו×?
כמה ×–×” ×—×–×” עוף של×?