רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - סברינה

סברינה

נוסטלגיה מתוקה – סברינה ספוגה בסירופ סוכר ורום עם קצפת ודובדבן אדום ובוהק. הקינוח שירשים את האורחים והמשפחה

עוגת הסברינה הנוסטלגית, שופעת קצפת וסירופ סוכר ורום. קל מאוד להכין אותה והיא תמיד מרשימה וטעימה. ניתן להכין כעוגה שלמה או בתבניות אישיות, כפי שהיו נוהגים להגיש פעם. לגמרי הדובדבן שבקצפת.

שיהיה לכולנו שבוע מתוק וטעים!

מצרכים:
5 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
5 כפות פירורי לחם
כף קמח תופח

סירופ:
200 גרם (כוס) סוכר
כוס מים
כף רום

קצפת:
500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר

אופן הכנה:
• מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שהתערובת הופכת תפוחה ולבנה.
• מוסיפים את החלמונים ופירורי הלחם ומערבבים בתנועות קיפול.
• מוסיפים קמח ומקפלים בעדינות.
• מזלפים את המסה לתוך תבניות אישיות של סברינה (מסיליקון).
• אופים בתנור שחומם מראש ל-170 במשך 20 דקות או עד שהסברינות זהובות.
• מוציאים את הסברינות ומניחים להן להתקרר.
• מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר עם המים והרום עד שהסוכר נמס לגמרי.
• מניחים את העוגות בתוך הסירופ הרותח ונותנים להן לספוג את הנוזלים. מוציאים ומקררים היטב.
• מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ומזלפים מעל כל סברינה. מקשטים עם דובדבן ומגישים.

מתכון וצילום: מרים גנון

  • 5 ביצים
    150 גרם סוכר
    5 כפות פירורי לחם
    כף קמח טופח
    סירופ:
    כוס סוכר
    כוס מים
    1 בקבוק רום
    קצפת:
    500 מ"ל שמנת מתוקה
    כף אבקת סוכר

  • להקציף את החלבונים עם הסוכר.
    להוסיף את החלמונים ופירורי הלחם.
    לערבב בקיפול.
    להוסיף את הקמח.
    לזלף את המסה לתוך התבניות.
    לאפות בחום בינוני .
    להכין את הסירופ:
    לבשל את הסוכר עם המים והרום.
    לתת לעוגה להתקרר ולהניח את העוגות בתוך סירופ רותח...
    לתת לעוגה לספוח את הסירופ ולהוציא אותה להתקרר.
    להכין את הקצפת:
    להקציף שמנת מתוקה עם האבקת סוכר.
    לזלף מעל העוגה ולקשט עם הדובדבן שבקצפת.

  • עברית

gm1312

gm1312

מרים גנון -קונדטורית.
ממתיקה כל אירוע בקינוחים ,ביצירות מתוקות.
שיהיה לכולם מתוק...מתוק..
gm1312
gm1312

מתכונים אחרונים מאת gm1312 (צפו בכולם...)

gm1312
miriamg50@walla.co.il

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top