סופגניות גבינת ריקוטה – פונצ’יקי - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המרכיב הסודי - אולגה טוכשר - סופגניות גבינת ריקוטה – פונצ’יקי

סופגניות גבינת ריקוטה – פונצ’יקי

מערבבים את כל המצרכים, לשים מעט את הבצק, מכדררים ומטגנים. אולגה טוכשר עם מתכון מבית אמא לסופגניות ריקוטה רכות וממכרות

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
פונצ’יקי (ביחיד – פונצ’יק) הם הגרסה הרוסית לסופגניות. בדומה לסופגניות, ניתן להכין אותם מכמה סוגי בצק. זה יכול להיות בצק שמרים רגיל ומוכר, אבל רוב הסיכויים שבמקום השמרים גבינה כלשהי תהיה אחד ממרכיביו הבסיסיים. זה לא סוד שרוסים אוהבים גבינה ומכניסים אותה כמעט לכל המאכלים והקינוחים שלהם. אחת הגבינות השימושיות ביותר בתחום האפייה היא גבינת טבורוג. היום ניתן להשיג אותה לא רק בחנויות “רוסיות”, אלא בכל סופרמרקט רגיל. הנפוצה ביותר היא גבינת טבורוג 5% של “טוב טעם”. קרובת המשפחה המפורסמת יותר של טבורוג היא ריקוטה. שתיהן די דומות במרקם ואחוזי שומן ויכולות בקלות להחליף אחת את השנייה.

אני מציעה לכם היום מתכון של סופגניות קטנות ומתוקות שמלוות אותי מהילדות. אמא שלי הייתה מטגנת אותן לעיתים קרובות ומגישה בלי מילויים או ציפויים מיוחדים, פשוט עם הרבה אבקת סוכר מעל. המתכון מהיר ומאוד קל: מערבבים את כל המצרכים, לשים טיפה את הבצק, מכדררים סופגניות חמודות בגודל אגוז ומטגנים. לא רק שמדובר בתהליך זריז ביותר, הסופגניות האלה גם יודעות להתהפך לבד בתוך השמן. כל מה שנותר לכם זה לעקוב שיגיעו לרמת שיזוף רצויה, להעביר אותן על נייר סופג, לקשט על-פי בחירתכם או הצעותיי ולהגיש. ההצלחה מובטחת. שיהיה לכולנו חג שמח מלא אור ואהבה!

 מצרכים ל-30 סופגניות קטנות:
2 ביצים
100 גרם אבקת סוכר (כ-3/4 כוס)
קמצוץ מלח
כפית סודה לשתייה
250 גרם גבינת ריקוטה
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
כחצי ליטר שמן לטיגון, תלוי בכלי

הצעות לקישוט:
כמה כפות חלב לטבילת הסופגניות + שבבי קוקוס או תערובת סוכר וקינמון
שוקולד מומס וסוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
– בקערה, בעזרת מיקסר או מטרפה, מערבבים את הביצים עם אבקת הסוכר עד שמתקבל קצף בהיר. מוסיפים את המלח, הסודה לשתייה והגבינה ומערבבים שוב. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים בעזרת מזלג או כף עד שמתקבל בצק אחיד, רך ודביק.
– לשים ומאחדים את הבצק לכדור ומחלקים אותו לשלושה חלקים. מקמחים את משטח העבודה, מגלגלים כל חלק לרצועה באורך כ- 20 ס”מ וחותכים אותה ל- 10 חתיכות. בין כפות הידיים מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור קטן בגודל אגוז ומניחים בצד. אם הבצק דביק מאוד, מקמחים קלות את הידיים ו/או את משטח העבודה.
– מחממים את השמן בסיר או מחבת רחבה. גובה השמן אמור להיות כ- 3 ס”מ. בזהירות מניחים את הכדורים לתוך השמן החם, משאירים מרווחים גדולים. הסופגניות מתהפכות בעצמן ברגע שצד אחד שלהן מוכן.
– בעזרת מלקחיים או כף מחוררת מוציאים את הסופגניות המוכנות והשחומות על הנייר הסופג.
– מקשטים לפי הטעם: טובלים לשנייה בחלב ומעבירים לקערה עם שבבי קוקוס או תערובת סוכר וקינמון ומגלגלים היטב, או טובלים את החלק העליון של הסופגנייה בשוקולד מומס ומקשטים בסוכריות צבעוניות.
– מגישים חם.

Untitled-12

הערות:
– אפשר להחליף את אבקת הסוכר ב- 1/2 כוס סוכר רגיל.
– אפשר להחליף את גבינת הריקוטה בכמות זהה של גבינת טבורוג 5%.
– אפשר פשוט לזרות על הפונצ’יקי כמות נדיבה של אבקת סוכר.
– מאותה כמות הבצק אפשר להכין כ-50 סופגניות ממש קטנטנות בגודל ביס – פשוט תגלגלו כדורים קטנים יותר.
– את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
סופגניות דונאטס עם שלל ציפויים
חלה עגולה מבצק שמרים שבועי

עוגת טירמיסו (בלי ביצים)

מטריות שוקולד
טארט שוקולד ואוראו
פיצה מבצק שמרים שבועי

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי

צילומים: אולגה טוכשר

 

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top