סמיך, לוהט, מתוק, מחמם ומנמנם. 5 דקות ויש לכם ספל סחלב חם עם מגוון אופציות לתוספות. מקינמון וקוקס ועד פיסטוקים וקקאו
חומרים:
כוס חלב
כוס חלב קוקוס
3 כפות סוכר
רבע כפית תמצית מי ורדים
2 כפות קורנפלור
חצי כוס מים
תוספות:
קוקוס טחון, קינמון טחון, אגוזים או פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
– בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם המים לתערובת אחידה.
– מחממים בסיר את החלב ואת חלב הקוקוס עם הסוכר תוך ערבוב, מוסיפים את מי הוורדים ומביאים כמעט עד לרתיחה.
– מנמיכים את האש ושופכים לסיר את תערובת הקורנפלור תוך בחישה.
– מבשלים וממשיכים לבחוש 3-2 דקות עד שהמשקה מסמיך בדומה למעדן חלב.
– מוזגים לספלים, מפזרים מעל תוספות לפי הטעם, מתחבקים עם מי שאוהבים ונהנים.
לא אוהבים חלב קוקוס? איך אפשר?!
– טוב, אפשר להחליף את חלב הקוקוס בחלב רגיל.
טבעונים?
– משתמשים בכוס חלב קוקוס ובכוס מים.
– בשוק הפשפשים בחיפה מזגו לי סחלב על בסיס מים בלבד וגם הוא היה טעים ולבן באופן מפתיע.
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך
אל תפספסו >> מתכון למרמלדת תפוזונים סיניים