מבחוץ ×”×™× × ×¨×ת תמימה ×•×¦× ×•×¢×”, ×בל ×חרי ×©×—×•×ª×›×™× ×ותה ×ž×’×œ×™× ×‘×ª×•×›×” הפתעה. מתכון לעוגת טריקולד מיוחדת שקוצרת ××™× ×¡×¤×•×¨ מחמ×ות
יש ×× ×©×™× ×©×× ×™ קובעת ××™×ª× ×—×•×“×© מר×ש, ×ž×¢×“×›× ×ª ×ת הפגישה ×©×œ× ×• ביומן, ×ž×ª×›× × ×ª כמה זמן ×–×” יקח ומה להבי×, ומתזכרת ×ת עצמי 3 ×¤×¢×ž×™× ×›×“×™ ×œ× ×œ×©×›×•×— להגיע.
ויש ×ת × ×˜×œ×™. הפגישות ×יתה תמיד ×¡×¤×•× ×˜× ×™×•×ª, תמיד מתחילות בצ’×ט בפייסבוק, ×ž×©× ×œ×©×™×—×ª טלפון ×רוכה שמתחילה בבליל של ×ž×™×œ×™× ×•×ž×—×©×‘×•×ª ומסתיימת בהחלטה להפגש כמה שעות ×חר כך, ×ו ×ž×§×¡×™×ž×•× ×™×•× ×חרי.
בוקר ×”×פייה ×”×חרון ×©×œ× ×• ×”×™×” ×חד מ×ותן פגישות ×¡×¤×•× ×˜× ×™×•×ª.
ערב ×œ×¤× ×™ ×”×—×œ×˜× ×• ×©× ×¤×’×© להכין 2 עוגות לפסח. ×”×¢×œ× ×• ×¨×¢×™×•× ×•×ª, ×–×¨×§× ×• ל×וויר ××™× ×¡×¤×•×¨ חומרי גל×, ×‘× ×™× ×• בר×ש ×¤× ×˜×–×™×•×ª של ×ž×¨×§×ž×™× ×•×¦×•×¨×•×ª ובעיקר ×ª×”×™× ×• ××™×–×” ×˜×¢×ž×™× ×™×¢×‘×“×• ×”×›×™ טוב ו××™×–×” ×§×™× ×•×—×™× ×× ×©×™× ×™×¨×¦×• להכין (ו×× ×—× ×• × ×¨×¦×” לחסל).
×חרי שעה של סיעור מוחות ×”×—×œ×˜× ×• ללכת על 2 עוגות, שכל ×חת ×”×™× ×¡×•×’ של קל×סיקה פופולרית. ×× ×™ בחרתי להכין טריקולד מ-3 סוגי מוס שוקולד ×•× ×˜×œ×™ בחרה להכין עוגה סופר מבוקשת, וממש ממש טעימה, ×©× ×§×¨×ת שוויצריה ×”×§×˜× ×” ×©×”×™× ×©×™×œ×•×‘ בין ×ž×¨× ×’ פק×× ×™×, מוס ×ž×¡×§×¨×¤×•× ×”, קר×× ×¥ שוקולד מריר ומוס שוקולד לבן (×œ×™× ×§ למתכון בסוף הפוסט).
×× ×œ×”×•×“×•×ª על ×”×מת, כמעט ×•×œ× ×™×¦× ×œ×™ ל×כול עוגת טריקולד בחיי. בבית תמיד העדפתי להתרחק ×ž×”×›× ×” של עוגות מוס ובמסעדות העוגה ×”×–×ת הייתה מעט כבדה לי ×חרי ×רוחה גדולה ומשביעה.
מצד ×©× ×™, ידעתי ש×פשר ×™×”×™×” לקחת ×ת הרעיון הכללי של העוגה ולהפוך ×ותה למעט יותר מ××•×–× ×ª וקצת יותר מיוחדת.
כדי לעשות ×ת ×–×”, התווספו לעוגה 2 שכבות של רולדה, ×œ× ×ž×וד מתוקה, ×©×’× ×™×•×¦×¨×ª הפרדה בין ×”×¦×‘×¢×™× ×בל ×’× ×ž××–× ×ª ×ת המתיקות והמרק×. וכדי להוסיף עוד יופי ×•×’× ×פקט מפתיע, בכל ×–×ת מדובר ב×רוחת ליל סדר חגיגית, שכבת מוס שוקולד החלב זולפה לתוך ×ª×‘× ×™×ª ×©×§×¢×™× ×§×˜× ×™× ×©×™×¦×¨×• חצ××™ כדורי×, ×לה הוחב×ו בתוך העוגה כדי לקבל מר××” מיוחד בעת החיתוך.
×›×›×” ×–×” × ×¨××” ×œ×¤× ×™ ×©×”×›×“×•×¨×™× ×›×•×¡×• במוס שוקולד לבן. צילו×: רחלי קרוט
×× ×™ ×œ× ×ל××” ××ª×›× ×‘×—×©×©×•×ª שלי שהעוגה ×œ× ×ª×¦× ×›×ž×• ×©×“×ž×™×™× ×ª×™, ×•×’× ×œ× ×‘×©×¢×•×ª ×”×רוכות בהן תהיתי ×יך לקשט ×ת חלקה העליון, מה שכן ×ספר לכ×, שלמרות שעיגולי השוקולד למעלה × ×¨××™× ×›×ž×• משימה בלתי ×פשרית, מדובר ×‘×¢×¦× ×‘×”×›× ×” ממש ממש פשוטה. רק ×ž×ž×™×¡×™× ×©×•×§×•×œ×“, ×ž×©×˜×—×™× ×¢×œ × ×™×™×¨ ×פייה ומקררי×. 10 דקות ×חר כך כבר × ×™×ª×Ÿ לקרוץ מדף השוקולד ×¢×™×’×•×œ×™× ×ו כל צורה ×חרת שתרצו לקשט ×יתה ×ת העוגה. ב×מת שהכי פשוט ×בל ×’× ×”×›×™ ×ž×¨×©×™× ×•×§×•×¦×¨ מחמ×ות.
×•×‘× ×™×ž×” ×ופטימית זו, מ×חלת ×œ×›× ×—×’ ×ביב שמח. ×ª×”× ×• ממזג ×”×ויר ×”×ž×“×”×™× ×©×‘×—×•×¥, מחברת ×”×× ×©×™× ×©××ª× ××•×”×‘×™× ×•×‘×¢×™×§×¨ תחייכו, ××•×ž×¨×™× ×©×–×” עושה טוב לעור ×”×¤× ×™× ×•×ž×‘×¨×™×§ ×ת ×”×¢×™× ×™×™× :)
מבחוץ ×”×™× × ×¨×ת כמו עוגה שמשלבת 2 סוגי מוס, ×בל ×חרי החיתוך יתגלו כיפות שוקולד ורולדה × ×”×“×¨×ª. צילו×: רחלי קרוט
עוגת טריקולד מפתיעה ומיוחדת
— המתכון מספיק לפורמה ×ž×œ×‘× ×™×ª בגודל 30X10 ס”מ גובה 6 ס”מ (עדיף ×œ×©×™× ×ž×¡×‘×™×‘ שקף לחילוץ × ×•×— יותר) + 3-4Â ×§×™× ×•×—×™ כוסות. × ×™×ª×Ÿ להכין ×’× ×‘×¨×™× ×’ בגודל 20 —
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×ž×•×¡ שוקולד חלב:
1 ×’×¨× ×’’לטין + 5 מ”ל מי×
150 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ חלב
85 מ”ל חלב
חלמון
200 מ”ל ×©×ž× ×ª מתוקה
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×”×›× ×ª רולדת שוקולד:
3 ביצי×
1/2 כפית תמצית ×•× ×™×œ
75 ×’×¨× ×¡×•×›×¨
60 ×’×¨× ×§×§×ו
8 ×’×¨× ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×ž×•×¡ שוקולד מריר:
1 ×’×¨× ×’’לטין + 5 מ”ל מי×
150 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מריר, שבור לקוביות
85 מ”ל חלב
חלמון
10 ×’×¨× ×¡×•×›×¨
175 מ”ל ×©×ž× ×ª מתוקה
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×ž×•×¡ שוקולד לבן:
3 ×’×¨× ×’’לטין + 15 מ”ל מי×
200 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ לבן
120 מ”ל חלב
1/2 כפית תמצית ×•× ×™×œ
חלמון
250 מ”ל ×©×ž× ×ª מתוקה
×ופן ×”×›× ×”:
1. ×ž×ª×—×™×œ×™× ×‘×”×›× ×ª כיפות מוס שוקולד חלב: ×ž×ž×™×¡×™× ×‘×§×¢×¨×” ×ת השוקולד, ×‘×¤×•×œ×¡×™× ×©×œ 30 ×©× ×™×•×ª במיקרו, עד שהשוקולד × ×ž×¡ לגמרי. ×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
2. בקערה ×§×˜× ×” ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ת ×”×’’לטין ×¢× ×”×ž×™× ×•×ž×ž×ª×™× ×™× ×¢×“ שהג’לטין יספוג ×ת המי×. בערך 10 דקות.
3. ×ž×¨×ª×™×—×™× ×‘×¡×™×¨ קטן ×ת החלב ובקערה × ×¤×¨×“×ª ×˜×•×¨×¤×™× ×ž×¢×˜ ×ת החלמון.
4. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×—×¦×™ מכמות החלב שרתח לחלמון ×•×˜×•×¨×¤×™× ×”×™×˜×‘ בכל זמן המזיגה כדי שהחלמון ×œ× ×™×ª×‘×©×œ ותיווצר חביתה. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת החלמון ×¢× ×”×—×œ×‘ בחזרה לסיר ×¢× ×”×—×œ×‘ ×©× ×•×ª×¨ בסיר ×•×ž×‘×©×œ×™× ×¢×œ ×ש ×§×˜× ×”, תוך כדי ערבוב תמידי ×¢× ×œ×§×§×Ÿ עד ×©×”× ×•×–×œ מסמיך ומגיע ל-82 מעלות. ×ž×•×¨×™×“×™× ×ž×”×ש.
5. ×ž×ž×™×¡×™× ×‘×ž×™×§×¨×•, במשך 5 ×©× ×™×•×ª, ×ת ×”×’’לטין שהתקשה ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×ª×¢×¨×•×‘×ª החלב והחלמון. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
6. ×ž×¡× × ×™× ×ת ×”×§×¨× ×©× ×•×¦×¨ מעל השוקולד המומס ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢×“ ×©× ×•×¦×¨ ×§×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מבריק. ×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“ לכמה דקות כדי ×©×”×§×¨× ×œ× ×™×”×™×” ×—× ×ž×“×™ ויימס במגע ×¢× ×”×§×¦×¤×ª.
7. ×ž×§×¦×™×¤×™× ×ת ×”×©×ž× ×ª עד ×©× ×•×¦×¨×ª קצפת רכה ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× 1/3 ×ž×ž× ×” ×œ×§×¨× ×”×©×•×§×•×œ×“. מערבבי×.
8. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת יתרת הקצפת ×•×ž×§×¤×œ×™× ×‘×¢×“×™× ×•×ª עד ×©× ×•×¦×¨ מוס חלק.
9. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת המוס ×œ×ª×‘× ×™×ª ×©×§×¢×™× ×©×œ חצ××™ ×›×“×•×¨×™× (× ×™×ª×Ÿ ×œ×”×›× ×™×¡ ×‘×ª×‘× ×™×ª ××™× ×’×œ×™×© קייק 2 כיפות מוס לרוחב, כמו ×‘×ª×ž×•× ×”, ×ו ×חד גדול יותר בשורה ב×מצע) ומקפי××™×.
10. ×ž×›×™× ×™× ×ת הרולדה: ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-160 מעלות.
11. ×ž×§×¦×™×¤×™× ×‘×ž×™×§×¡×¨, במהירות גבוהה, ביצי×, ×•× ×™×œ וסוכר עד ×©× ×•×¦×¨×ª קציפה ×וורירית ותפוחה מ×וד בצבע בהיר (בערך 6-8 דקות). ×ž× ×¤×™× ×œ×ª×•×›×” קק×ו ×•×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨ ×•×ž×§×¤×œ×™× ×‘×¢×“×™× ×•×ª עד שהתערובת ×חידה.
12. ×ž×©×˜×—×™× ×ת התערובת על ×ª×‘× ×™×ª ×ª× ×•×¨, ×¢× × ×™×™×¨ ×פייה משומן בספריי שמן, עד לגובה של ס”מ ו××•×¤×™× ×‘×ž×©×š 5 דקות ×‘×ª× ×•×¨ ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש ל-160 מעלות. ×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“ עד שהרולדה תתקרר (עדיף כמה דקות במקרר – ×–×” יקל ×¢×œ×™×›× ×œ×©×—×¨×¨ ×ותה ×ž×”×ª×‘× ×™×ª).
13. כשכיפות מוס השוקולד ×‘×ž×§×¤×™× ×§×¤×ו לגמרי, ×–×” לוקח בערך שעתיי×-שלוש, ×ž×›×™× ×™× ×ž×•×¡ שוקולד מריר בדיוק ב×ותו ×ופן כמו מוס שוקולד החלב ×‘×©×œ×‘×™× 1-8 רק שימו לב להוסיף ×ת הסוכר ×©×‘×ž×¦×¨×›×™× ×œ×—×œ×ž×•× ×™× ×›×©××ª× ×˜×•×¨×¤×™× ××•×ª× ×‘×§×¢×¨×” ×œ×¤× ×™ הוספת החלב. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת המוס ×©×”×›× ×ª× ×œ×§×¢×¨×” ×•×ž×›×™× ×™× ×‘× ×•×¡×£ מוס שוקולד לבן בדיוק ב×ותו ×ופן. ×ž× ×™×—×™× ×’× ×ותו בצד.
14. ×ž×¨×›×™×‘×™× ×ת העוגה: ×§×•×¨×¦×™× ×ž×”×¨×•×œ×“×” 2 ×ž×œ×‘× ×™× ×‘×’×•×“×œ ×ª×‘× ×™×ª ×”××™× ×’×œ×™×© קייק ×©×œ×›× (פשוט ×ž× ×™×—×™× ×ותה הפוך על הרולדה ×•×—×•×ª×›×™× ×ž×¡×‘×™×‘).
15. ×ž× ×™×—×™× ×‘×ª×•×š ×”×ª×‘× ×™×ª שכבה ר××©×•× ×” של רולדת שוקולד, מעליה ×ž× ×™×—×™× ×ž×•×¡ שוקולד מריר משטחי×. ×ž× ×™×—×™× ×ž×¢×œ עוד שכבת רולדה ומעליה, בצורה חופפת (ר×ו ×ª×ž×•× ×”) ×ž× ×™×—×™× ×›×“×•×¨×™ מוס שוקולד חלב שהקפ××ª× ×¢×•×“ קוד×.
16. ×©×•×¤×›×™× ×ž×¢×œ ×”×›×“×•×¨×™× ×”×§×¤×•××™× ×ž×•×¡ שוקולד לבן ומיישרי×. מקפי××™× ×‘×ž×©×š ×©×¢×ª×™×™× ×œ×¤×—×•×ª (×פשר עד חודש). ×œ×¤× ×™ ×©×¨×•×¦×™× ×œ×”×’×™×©, ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¨×¨ לשעה לפחות כדי שהמוס יתרכך ×•×œ× ×™×”×™×” קפו×.
17. ×ופציות לקישוט: ×ž×›×™× ×™× ×’× ×ש שוקולד מ-50 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מריר ו-50 ×’×¨× ×©×ž× ×ª מתוקה (×ž×•×ž×¡×™× ×‘×™×—×“) ×•×©×•×¤×›×™× ×ž×¢×œ למוס הלבן שכבר קפ×. כדי ליצור עיגולי שוקולד כמו ×‘×ª×ž×•× ×”, ×ž×ž×™×¡×™× 100 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ חלב, ×‘×¤×•×œ×¡×™× ×©×œ 30 ×©× ×™×•×ª במיקרו, עד ×©× ×•×¦×¨ רוטב שוקולד חלק ומבריק. ×ž×•×¡×™×¤×™× 10 ×’×¨× × ×•×¡×¤×™× ×©×œ שוקולד חלב ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢×“ להמסה מל××”.
18. ×©×•×¤×›×™× ×ת השוקולד על ×ª×‘× ×™×ª ×¢× × ×™×™×¨ ×פייה, ×ž×©×˜×—×™× ×œ×’×•×‘×” של 3 מ”מ ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¨×¨ ל-10 עד 20 דקות. ×§×•×¨×¦×™× ×ž×“×£ השוקולד ×¢×™×’×•×œ×™× ×‘×¢×–×¨×ª קורצן ×•×©×•×ž×¨×™× ×ת ×”×¢×™×’×•×œ×™× ×‘×ž×§×¨×¨ עד לרגע שהעוגה מתרככת מעט ×•× ×™×ª×Ÿ ×œ×”×›× ×™×¡ לתוכה ×ת העיגולי×.
המלכה של ×”×—×’. צילו×: רחלי קרוט
החלק הכייפי והמפתיע מתגלה בחיתוך. צילו×: רחלי קרוט
הערות חשובות (×בל ממש חשובות)
– ×× × ×©×ר ×œ×›× ×ž×”×ž×•×¡×™×, זלפו ××•×ª× ×œ×›×•×¡×™×•×ª שקופות ×•×ª×›×™× ×• ב×ותו ×ופן ×§×™× ×•×—×™× ××™×©×™×™× (שכבות של מוס שוקולד ×¢× ×¢×™×’×•×œ×™ רולדה). הכמות במתכון מספיקה לעוגת ××™× ×’×œ×™×© קייק ×רוכה + 4 כוסות של ×§×™× ×•×—×™× ×ישיי×. ×פשר כמובן להכפיל כמויות וליצור ×’× ×¢×•×’×” ×•×’× ×§×™× ×•×—×™ כוסות.
– סה”×› לוקח בסביבות 3 שעות להכין ×ת העוגה (×œ× ×›×•×œ×œ זמן ההקפ××” ×”×חרון של העוגה). פשוט תצמדו ×œ×©×œ×‘×™× â€“ ×§×•×“× ×›×™×¤×•×ª מוס ולהקפ××”, ×חר כך ×”×›× ×ª רולדה וחיתוך שלה ולבסוף ×”×›× ×ª 2 ×ž×•×¡×™× × ×•×¡×¤×™× ×•×”×¨×›×‘×”.
– × ×™×ª×Ÿ להכין ×ת העוגה ×’× ×©×‘×•×¢×™×™× ×œ×¤× ×™ ולהקפי×, רק חשוב להעביר ×ותה לשעה למקרר ×œ×¤× ×™ ההגשה. ××œ× ×× ××ª× ×¨×•×¦×™× ×¢×•×’×ª גלידה.
– ×”×›× ×ª עיגולי השוקולד לקישוט – ×× ××ª× ×ž× ×¡×™× ×œ×§×¨×•×¥ ×ת ×”×¢×™×’×•×œ×™× ×•×”× × ×©×‘×¨×™× ×œ×›× ×›×™ השוקולד התקשה מ×וד במקרר, פושט ×ª× ×™×—×• לו ל-5 דקות בחוץ ותקרצו שוב. הטמפרטורה בחוץ תרכך ×ותו מעט ויהיה יותר קל לקרוץ.
– ×ª×‘× ×™×ª – × ×™×ª×Ÿ להכין בפורמה ×ž×œ×‘× ×™×ª כמו ×›×ן ×‘×ª×ž×•× ×•×ª ×ו ×‘×¨×™× ×’ בגודל 20. ×פשר ×’× 22 ×בל ××– השכבות ×ª×”×™×™× ×” × ×ž×•×›×•×ª יותר. ×× ××ª× ×ž×›×™× ×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª ××™× ×’×œ×™×© קייק רגילה, מומלץ מ×וד ×œ×©×™× ×¤×¡ של × ×™×™×¨ ×פייה בתחתית ×”×ª×‘× ×™×ª ×©×”×©×•×œ×™×™× ×©×œ×• ×‘×•×œ×˜×™× ×”×—×•×¦×”, ×›×›×” תוכלו לחלץ ×ת העוגה ×›×©×”×™× ×§×¤×•××” בקלות יותר.
עוגת שוויצריה ×”×§×˜× ×” בגרסה המשודרגת – ×”×›×™ ×¢×•× ×’ מתוק! צילו×: × ×˜×œ×™ לוין
×ל תפספסו: המתכון של × ×˜×œ×™ לעוגת שוויצריה ×”×§×˜× ×” שמשלבת בתוכה תחתית ×ž×¨× ×’ פק×ן ושוקולד, מוס ×ž×¡×§×¨×¤×•× ×”, קר×× ×¥ שוקולד ומוס שוקולד לבן.
×וי, כמה ×”×™×” ×˜×¢×™× ×•×ž×•×©×—×ª ומשמין :)
לגמרי! כבר ×ž×¤× ×˜×–×ª על שבועות :)
× ×¨××” מהמ×, עושה חשק ×œ×”×™×›× ×¡ למטבח וכבר ×œ× ×¡×•×ª להכין, שיהיה ×—×’ ×ביב שמח מתוקה :)
מהמ×! ×—×’ שמח ומתוק !
תודה רבה ♥ חג שמח
×רצה להכין ×ותה ×‘×ª×‘× ×™×ª עגולה (×ין לי ×¨×™× ×’ ×ž×œ×‘× ×™ ×•× ×¨××” שב××™× ×’×œ×™×© קייק ×–×” ×œ× ×™×¦× ×™×¤×”) – ×”×× ×™×ª××™× ×œ×§×•×˜×¨ 24 ס”מ?
×”×™×™ ×לה,
בשביל גודל 24 הייתי מכפילה כמויות ×•×ž×§×¡×™×ž×•× ×ª×•×›×œ×™ להכין מזה ×’× ×›×ž×” ×§×™× ×•×—×™ כוסות (פשוט ×§×•×¨×¦×™× ×ž×”×¨×•×œ×“×” ×¢×™×’×•×œ×™× ×‘×’×•×“×œ הכוס, כל הש×ר ×ותו דבר).
בהצלחה וחג שמח!
This cake is stunning, and looks absolutely delicious! I would love your help with two questions! 1) What is the length of the pan? 2) How do you remove the cake from the pan once it’s ready? Thanks and chag sameach :)
ושוב ×ומר וו×ו, ו×שקול בהחלט להכין ×ת העוגה ×”×–×ת לליל הסדר.
××™×–×” ×›×™×£. ×× ×ת ×ž×›×™× ×” צלמי לי :)
×ין מילי×! פשוט מהמ×!
תודה רבה!
חג שמח
יפיפייה!!! רעיון כיפות המוס מדליק. חג שמח.
תודה רבה :) וחג שמח!
עוגה מדהימה!
ש×לה ×§×˜× ×” – ×”×× ×™×© דרך × ×•×¡×¤×ª ליצור כיפות ×›×לה ×× ×ין לי ×ª×‘× ×™×ª?
יפהפיה ! (-:
כבר ב×מצע ×”×›× ×ª העוגה ורק ×תמול × ×•×“×¢ לי עליה
×”×™× ×¤×©×•×˜ מושלמת!
רחל שלו×. יש לי רק ×ª×‘× ×™×ª סיליקון ×חת של חצ××™ כדור, ×”×× ×פשר להכין ×ת כל חצ××™ הכדור ×”× ×—×•×¦×™× ×œ×¢×•×’×” בשלבי×?
×תי, ×”×›× ×ª×™ ×ת העוגה ×•×’× ×œ×™ ×”×™×” רק ×ª×‘× ×™×ª ×חת של חצ××™ כדורי×..
× ×©×ר לי קצת מהבלילה של הכדור ×בל שמרתי למוס.. ויצ××” כמות מספיקה ולפחות ×צלי ×œ× ×”×™×” ×פשרות ×œ×”×›× ×™×¡ יותר חצ××™ ×›×“×•×¨×™× ×ž×”×›×ž×•×ª ×©×‘×ª×‘× ×™×ª ×חד.
×”×™ עדן. ל×ורך ×”×ª×‘× ×™×ª שיש לי (35 ס”מ), × ×–×§×§×ª×™ ליותר מכמות של ×ª×‘× ×™×ª ×חת של חצ××™ כדורי×. פשוט שמרתי ×ת המוס במקרר ול×חר ×©×”×›×“×•×¨×™× ×§×¤×ו העברתי לכלי ×חר ×•×”×›× ×ª×™ שכבה × ×•×¡×¤×ª.
העוגה קצרה הרבה מחמ×ות. תודה רחלי.
העוגה × ×¨×ית מקסי×!
×”×× ×פשר ×œ×œ× ×’’לטין?
×× ×ין לי ×ª×‘× ×™×ª ×©×§×¢×™× ×œ×›×™×¤×•×ª ×יך בכל ×–×ת ×פשר ליצור כיפות ×›×לה . רות
×× ×ין לי ×ª×‘× ×™×ª ×©×§×¢×™× ×יך × ×™×ª×Ÿ בכל ×–×ת ליצור ×ת הכיפות מוס ?
×ת יכולה לזלף ×¢× ×¦× ×ª×¨ (קחי בחשבון שזה ×™×¦× ×ž×ž×© עגול כמו ×¢× ×ª×‘× ×™×ª) ו×פשר ×’× ×œ×™×¦×•×¨ ×ת ×–×” ב×מצעות ×ª×‘× ×™×•×ª מ××¤×™× ×¡ ×§×˜× ×•×ª מ××œ×•×ž×™× ×™×•× ×©×¢×•×˜×¤×™× ×‘×¤× ×™× ×‘× ×™×™×œ×•×Ÿ × ×¦×ž×“ וממל××™× ×‘×ž×•×¡. חשוב רק ×œ×”×§×¤×™× ×ת ×–×” ממש טוב ו××– ×œ×”×•×¦×™× ×ת ×”×ž×•×¡×™× ×”×§×˜× ×™× ×•×œ×”× ×™×— על העוגה.
בהצלחה!
מה קוטר הכיפות ×‘×ª×‘× ×™×ª ×”×©×§×¢×™× ×©×”×©×ª×ž×©×ª ?
×”×™×™ ,
×× ×™ רוצה להכין ×ת העוגה המדהימה ×”×–×ת ×‘×ª×‘× ×™×ª עגולה רגילה בקוטר 24, ×בל שכל השכבות יהיו שוות בעובי.. שמתי לב ש×ין ×ת ×ותה כמות ×©×ž× ×ª מתוקה בכל השכבות.. מה ×× ×™ יכולה לעשות כדי לקבל עוגה עגולה שכל השכבות שוות? כמו טריקולד קל×סית..
תודה !
בוקר טוב רחלי, רציתי לשתף ×ותך ×©×”×›× ×ª×™ ×ת העוגה שלך לסדר ×•×”×™× ×§×¦×¨×” הרבה מחמ×ות. תודה רבה לך על המתכון. ×ילה
××™×–×” ×›×™×£ לשמוע! תודה שחזרת לשתף :)
חג שמח!
×פשר להכין ×ת ×”×ž×•×¡×™× ×œ×œ× ×—×œ×ž×•×Ÿ?
שלו×!
מה קוטר הכיפות? יש לי ×ª×‘× ×™×ª ×בל ×”×™× × ×¨×ית לי ×§×˜× ×” מדיי….
×”×™×™ ×× ×”×™×™×ª×™ רוצה להכין מוס קוקוס ×פשר ללכת על ×ותו המתכון כמו ×”×ž×•×¡×™× ×›×ן רק ×©×‘×ž×§×•× ×”×©×•×§×•×œ×“×™× ×œ×©×™× ×§×¨× ×§×•×§×•×¡?
היי רחלי,
העוגה × ×¨×ית מהממת ו×× ×™ רוצה ×œ× ×¡×•×ª ×ותה לפסח בלי × ×“×¨.
הש×לה ×”×™× ×× ×× ×™ יכולה להשתמש ×‘×¨×™× ×’ מרובע ×•×œ× ×‘×ž×œ×‘× ×™?
תודה!!