רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - מאפים מלוחים - שבלול בצק עלים במילוי גבינות ואורגנו

שבלול בצק עלים במילוי גבינות ואורגנו

כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים וקוצר מחמאות – שבלול בצק עלים במילוי גבינה בולגרית, ריקוטה וביצים. מגישים לצד רסק עגבניות

לפעמים אנחנו צריכים פחמימה. פשוט פחמימה. כזו שתתפצפץ בפה ואז יגיע המילוי – עסיסי וטעים. אוכל מנחם.

מתכון פשוט בטירוף שכל מה שצריך לידו זה רסק עגבניות וכמה זיתים.

מצרכים:
1 חבילת בצק עלים
500 גרם בולגרית 5%
500 גרם ריקוטה 5%
2 ביצים
1 כף אורגנו יבש
1 כף פלפל גרוס
מעט שמן זית

להברשה:
1 ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום

אופן הכנה:
– מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן (לילה במקרר הכי טוב).
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– מערבבים את כל מצרכי המילוי (גבינות, ביצים ותבלינים).
– פותחים את הבצק העלים ומניחים על משטח מקומח. מפזרים מעט קמח גם על החלק שאינו על המשטח ובעזרת מערוך מרדדים אותו קצת לאורך ולרוחב.
– בחלק הרחוק מכם יוצרים פס של גבינה. כמות המילוי אמורה כולה להכנס לבצק.
– אוחזים בחלק הרחוק של הבצק ומקפלים אותו על מילוי הגבינה. מגלגלים לצורת גליל.
– מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
– מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מרוחה במעט שמן זית, ויוצרים שבלול. את הקצה של השבלול מכניסים בעדינות מתחת לבצק כדי שלא יפתח בזמן האפייה.
– אופים במשך שעה ומגישים לצד רסק עגבניות (מגרדים על פומפיה 4 עגבניות ומוסיפים 2 שיני שום כתושות דק, מלח ופלפל).

מתכון וצילום: עידן דלל מהבלוג Foodis

  • 1 חבילת בצק עלים
    1/2 קילו בולגרית 5%
    1/2 קילו ריקוטה 5%
    2 ביצים
    1 כף אורגנו יבש
    1 כף פלפל גרוס
    כמה הזלפות של שמן זית.

    להברשה-
    1 ביצה טרופה עם מעט מים
    שומשום

  • 1.

    הפשירו את בצק העלים לפי הוראות היצרן (לילה במקרר הכי טוב).

    חממו תנור ל-200 מעלות.

    פתחו אותו לגמרי והעבירו אותו למשטח מקומח. פזרו מעט קמח גם על החלק שאינו על המשטח ובעזרת מערוך רדדו אותו קצת לאורך ולרוחב.

    2.

    בחלק הרחוק מכם צרו פס של גבינה. כמות המילוי אמורה כולה להכנס לבצק הזה.

    3.
    תפסו את החלק הרחוק של הבצק וקפלו אותו על מילוי הגבינה והתחילו לגלגל אותו אליכם.
    אתם אמורים לקבל גליל בצק שבתוכו מילוי הגבינה.

    4.
    הברישו בביצה הטרופה ופזרו מעל שומשום.

    5.
    העבירו בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפיה מרוחה במעט שמן זית וצרו שבלול. את הקצה החיצוני של השבלול הכניסו בעדינות מתחת לבצק.

    6.
    אפו כשעה. הגישו ליד רסק עגבניות פשוט (4 עגבניות טריות ו2 שיני שום טחונים במעבד מזון עם מלח ופלפל).

    7.
    בתאבון

  • עברית

dalalidan
אני יכול לבלות שעות במטבח!


נעים להכיר! אני עידן דלל. אוהב ונושם אוכל.
ברוכים הבאים לעמוד שיעשה לכם את היום לטעים יותר!
תהנו!
dalalidan
dalalidan
dalalidan@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top