נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול – שקדים מקורמלים עם מעטה מבריק ופציח שמכינים ממש בקלי קלות
ט”ו בשבט ממותג בעיקר כחג של פירות יבשים. שקדים ואגוזים למיניהם מקבלים קצת פחות אור זרקורים. כנראה כי הם מלווים אותנו לאורך כל השנה, ובהשוואה למשמשים, פפאיה או קיווי מיובשים גם נראים פחות צבעוניים ומושכים את העין. השנה במסגרת אפליה מתקנת החלטתי לתת להם מקום מרכזי. קחו למשל שקדים – הם חומים וצנועים, לא פצצות סוכר כמו פירות יבשים, ועמוק בתוכם מסתתר לו הכולסטרול הטוב שאמור להקל על מצפוננו כשאוכלים מהם יותר מדי. צריך יותר מזה? אולי רק איזה שדרוג קטן שייקח את השקדים כמה צעדים קדימה ולמעלה.
יש מספר דרכים לתבל שקדים: מלוחה, חריפה וכמובן מתוקה. אני בוחרת באחרונה, כי זאת בהגדרה הדרך שלי בחיים. המתכון מאוד פשוט וידידותי, לוקח מעט זמן ומניב תוצאה מושלמת – נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול. הוא נראה מזמין, מאוד טעים ולגמרי ממכר. אפשר לשחק עם תבלינים לפי טעמכם האישי. אז שיהיה לכם חג שמח ובתאבון!
שקדים בקרמל מתובל
מרכיבים:
300 גרם שקדים (2 כוסות)
200 גרם סוכר (כוס)
1/2 כוס מים
כפית תמצית וניל
כפית תרכיז שקדים (רוזטה) – אופציונלי
1/2 כפית קינמון
קמצוץ מלח
אופן הכנה:
– במחבת רחבה מערבבים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל את התערובת על אש נמוכה-בינונית עד שהסוכר מתחיל להמס, והתערובת מעט מתעבה.
– זורקים פנימה את השקדים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ. ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שהקרמל מסמיך, הנוזלים מתאדים, ונוצרים גבישי סוכר יבשים שנדבקים לשקדים.
– ממשיכים לערבב את התערובת עד שהסוכר נמס לגמרי והופך לקרמל חום, חלק, מבריק ודביק שעוטף כל שקד ושקד.
– מכבים את האש ומעבירים את השקדים המקורמלים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
– מפרידים את השקדים ככל שניתן בעזרת כף עץ ומקררים.
– מפרקים בזהירות את השקדים שנשארו דבוקים ושומרים בכלי אטום.
הערות:
אפשר להשתמש בתבלינים שאתם אוהבים.
בעיקרון אפשר לעצור אחרי שלב 2 ולקבל שקדים מסוכרים. אבל אם אתם רוצים את השקדים שלכם מקורמלים, תיעזרו בסבלנות ותמשיכו בהתאם להוראות לעיל.
לא מומלץ להקטין את כמות הסוכר.
את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.
בטורים הקודמים:
שושני שמרים עם פקאנים ברוטב קרמל
עוגת פבלובה עם קרם תפוזים ופירות הדר
ריבועי שוקולד במרקם של טראפלס
3 מתכונים לממרחים ביתיים
סופגניות דונאטס עם שלל ציפויים
>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
צילומים: אולגה טוכשר