סיגרים אפויים, מעלי פילו, במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים. קינוח מהיר, מרשים וטעים במיוחד לארוחת ראש השנה
כאשר אני חושבת על סעודת ראש השנה העמוסה במטעמים עולה בדעתי קינוח קל שאינו מצריך עבודה רבה ובכל זאת טעים ויפה כראוי לחג.
אחד הקינוחים האהובים עלי הינו עלי פילו ממולאים והפעם החלטתי למלא בקרם וניל מושלם ותפוחים שעוברים קירמול, שילוב נפלא של השניים הרכים והמעטפת הקראנצ’ית יוצרים עניין בפה וקוצרים המון מחמאות.
עוד מתכונים מעולים לחג: עוגת וניל עם רוטב טופי | פחזניות במילוי קרם וניל
סיגרים אפויים במילוי קרם וניל ותפוחים
כ-36 סיגרים
מצרכים:
חבילת עלי פילו, מופשרת על פי הוראות היצרן
שמן קנולה למריחה
5 תפוחי עץ גרני סמיט
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית ג’ינג’ר
2 כפות צימוקים
כף ליקר קלבדוס או ברנדי
לקרם וניל:
2 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
1מקל וניל
1 ביצה
1 חלמון
1/2 כוס (שקית פחות כף או 70 גרם) אינסטנט פודינג וניל עלית
1/4 כוס אבקת סוכר
להגשה:
אבקת סוכר
1/4 כוס דבש
אופן הכנת התפוחים:
– קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לריבועים.
– שמים את הסוכר במחבת וממיסים ללא ערבוב.
– מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד שהסוכר הופך שוב לנוזלי.
– מוסיפים צימוקים, תבלינים וליקר ומערבבים יחדיו. מצננים.
אופן הכנת הקרם:
– מרתיחים את החלב, סוכר ומקל וניל.
– מערבבים בקערה את הביצים, פודינג וניל ואבקת סוכר.
– משווים טמפרטורה בין שתי התערובות: מסירים את החלב מהאש ומוסיפים כף מתערובת הביצים, מערבבים וכך מוסיפים מספר כפות. מערבבים הכל יחד ומחזירים לאש לבישול עד הסמכה. חשוב להמשיך ולערבב כל הזמן עד שהקרם מסמיך.
– מעבירים לקערה, עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש.
הרכבת הסיגרים:
– מכינים קערית עם שמן ומברשת, פורסים עלה ומורחים שמן, מניחים עליו עלה נוסף ומורחים שמן.
– מחלקים את הפילו ל-4 חלקים שווים, מניחים בחלק הרחב יותר עם כפית מהקרם, מעליו מפזרים ממלית התפוחים (שומרים מעט מהמלית להגשה).
– מגלגלים את העלים לסיגרים (כמו שמגלגלים כרוב או עלי גפן) ומניחים בתבנית.
– מושחים בשמן ואופים ב-180 מעלות עד הזהבה. בערך כ-15 דקות.
– הגשה: לאחר הצינון מאבקים באבקת סוכר, מפזרים ממלית התפוחים ומזלפים דבש.
הערות חשובות:
– השימוש בפודינג וניל עלית מסמיך מצוין את הקרם וכן מוסיף טעם ונילי מעולה.
– חשוב בעת הכנת הקרמל לא לערבב את הסוכר.
– בעת הוספת התפוחים יהיה שלב שהסוכר יתקשה אך בעת הערבוב, ועם קצת סבלנות, הוא יהפוך שוב לנוזלי.
אל תפספסו:
עוגיות טחינה ושוקולד צ’יפס ב-5 דקות עבודה
עוגת שיש עם שבילי שוקולד
עוגת טירמיסו שוקולד
האם יש משהו שניתן להכין מראש ולהקפיא?
בוודאי חנה,לאחר האפייה צנני, הכניסי לקופסא אטומה והקפיאי.
חיה דר
היי, האם אפשר לעשות את הקרם וניל יום לפני? ולהשאיר במקרר?
ועוד שאלה, האם את מוסיפה את פודינג הוניל אחרי שאת משווה טמפ’? התמונה קצת מבלבלת.
האם מלית התפוחים מספיקה לחבילה אחת של דפי פילו? או שעלי לעשות מלית כפולה?
תודה :)
את הקרם ניתן להכין מראש, לסגור בניילון נצמד ולצנן במקרר.
הוספת הפודינג לפי ההוראות.
כמות התפוחים מספקת.
נפלא, כמו כל מתכונייך, שאלה לי ואן אין לי מקל וניל האם יש אפשרות עם וניל נוזלי או לוותר? תודה על התשובה.
תודה רבה לך חנה :-)
לגבי המקל אפשר עם הוזלי אבל שיהיה איכותי.
חנה עם הנוזלי..
שלום חיה, להכנת הקרם, האם מרתיחים את הסוכר וחלב עם מקל הוניל שלם או שצריך לחצות אותו ולהרתיח רק את הגרעינים שבתוך מקל הוניל?
אם מקל שלם, האם להוציא אותו אחרי ההרתחה או להשאיר??
היי חן,
השאירי את המקל שלם ואכן לאחר ההרתחה הוציאי.
הי, יצא טעים מאוד אבל נזל זה נזל באפייה…
היי אולי לא היתה מספיק אטימה או שהמלית לא היתה מספיק אחידה.
היי רציתי לשאול אם בסהכ את שמה בקרם וניל ביצה אחת או ביצה אחת וחלמון אחד?
קורל ביצה וחלמון.
שנה טובה, א. כמה שכבות עלי פילו בכל סיגר?
ב. האם ניתן להכין מראש את הסיגרים, להשאיר בקרור ורק למחרת לאפות?
היי שרון שנה טובה. יש להכין כל סיגר משני עלי פילו כפי שציינתי ובהחלט ניתן להבין מראש ולשמור עד האפייה.