רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס ב-5 דקות

עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס ב-5 דקות

הכי ממכרות שיש – עוגיות טחינה עם שוקולד צ'יפס שמכינים ב-5 דקות. רק לערבב, לכדרר וקדימה לתנור (בלי ביצים ובלי חמאה)

הרבה לפני עוגות וקינוחים מרהיבים, אני אוהבת להכין עוגיות. גם כי זמן ההכנה שלהן קצר ביחס לתוצאה (מלא עוגיות שמספיקות להרבה זמן) וגם כי יש בהן נחמה מתוקה כשהן מבצבצות מבעד לצנצנת זכוכית. חוץ מזה, הן מתפקדות נהדר גם כמתנה לאנשים שאוהבים.

העוגיות שלפניכם הן אידיאל המשוואה של זמן לעומת תוצאה. כל מה שצריך כדי להכין אותן זה לערבב ביחד את המצרכים, לכדרר כדורים ולאפות. מתקבלות עוגיות בטעם חלבה שמתמוססות בפה ומחביאות בתוכן נקודות קטנות של שוקולד.

ויש להן גם בונוס, לא תמצאו כאן ביצים וגם לא חמאה. בעצם, הטחינה היא זו שמתפקדת כאן כנותנת הטעם המרכזית וזו שקובעת את המרקם הסופי.

אז למה אתם מחכים, עד שתשטפו את צנצנת הזכוכית העוגיות כבר תהיינה מוכנות.

עוד מתכונים קלים להכנה >> עוגת בוואריה עם רוטב שוקולד | ביצת הפתעה במילוי קרם וניל וקארד לימון

שלבי הכנת עוגיות טחינה ושוקולד

עוגיות טחינה ממכרות עם שוקולד מריר

מצרכים:
175 גרם קמח (1+1/4 כוסות) קמח
40 גרם (1/2 שקית) אינסטנט פודינג וניל עלית
שקית אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
1/3 כוס שמן
כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס טחינה
4 כפות מייפל או סילאן
60 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

אופן הכנה:
– מערבבים בקערה את המצרכים הרטובים – שמן, וניל, טחינה ומייפל.
– מוסיפים את המצרכים היבשים – קמח, א. אפייה, פודינג וסוכר, ומערבבים עם היד או עם כף עץ, כשכמעט כל הקמח נטמע בתערובת מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לאיחוד החומרים. חשוב: זה בסדר אם התערובת פירורית מעט, כשמגלגלים בין הידיים היא נדבקת ומתחברת. אם בכל זאת התערובת שלכם יצאה יבשה, אפשר להוסיף עוד 2 כפות טחינה.
– יוצרים עיגולים בגודל מטבע של 10 שקלים, עדיף לא יותר כי העוגיות מתפשטות ומתרחבות בתנור, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. שימו לב לא למעוך אותן לצורת פיתה אלא להשאיר אותן עגולות כמו כדור.
– אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך 10 דקות. העוגיות צריכות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות אבל מעט זהובות. חשוב לא לאפות אותן יותר כי הן מתקשות אחרי האפייה. אם רוצים – מפדרים באבקת סוכר אחרי שהן מתקררות.

עוגיות טחינה ושוקולד בתבניתמעט אבקת סוכר מוסיפה מראה עדין ומכסה אותן בשמיכה מושלגת. צילום: רחלי קרוט

עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפסזהירות, העוגיות נעלמות בשנייה מהתבנית. צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות
– בגלל העדר הביצים תוספת הפודינג וניל עלית חשובה כי היא מרככת ומעדנת את מרקם העוגיה.
– אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
– רוצים לשדרג? גלגלו את העוגיות לפני האפייה בשומשום.
– עוד אופציה לשדרוג: במקום 2-3 כפות טחינה מוסיפים 2 כפות חמאת בוטנים. גם מוסיף טעם עדין וגם מעדן את מרקם העוגיה.
– זמן האפייה כאן קריטי, יותר מדי ויצאו לכם עוגיות קשות, פחות מדי והעוגייה תתפרק. איך יודעים? ברגע שהעוגייה מתחילה להזהיב, אבל לא זהובה לגמרי, מוציאים אותה מהתנור. אם תגעו בה היא תראה לכם לא מוכנה ורכה מדי אבל אל דאגה, היא מתקשה כשהיא מתקררת. וכן, זמן האפייה משתנה מאחד לשני, גם בגלל שהתנורים שונים אחד מהשני וגם בכלל שכל אחד מכדרר כדורים בגודל מעט שונה.

עוגיות טחינה ושוקולד

אל תפספסו:
מתכון לטירמיסו שוקולד
מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

12 תגובות

  1. יהודית כהן מורחיים

    וואוו עוגיה מנצחת♥ תודה רחלי, אני מתכוונת להכין את העוגיות לעדי, במקום אבקת סוכר אני מתכוונת להשתמש בסילאן ללא סוכר.

  2. אפשר להשתמש בסוכר רגיל במקום אבקת סוכר?

    • רחלי קרוט

      בעקרון עדיף אבקת סוכר כי הופכת את העוגיות לנימוחות יותר, סוכר יהפוך אותן ליותר פריכות, אבל אם אין לך זה יהיה בסדר גם עם סוכר רגיל.

      בהצלחה :)

  3. כמה עוגיות יוצאות מהמתכון, בערך?

  4. היי רחלי, העוגיות ממש טעימות! תודה :)
    כמה זמן ניתן לשמור בקופסא אטומה?..

  5. היי המתכון יצא מעולה וטעים. כמה קלוריות בערך יש בכל עוגייה קטנה??

  6. הי באמת מתכון טוב בתנור שלי לקח 15-16דקות גם לא היה לי פודינג וניל שמתי קורנפלור עם סוכר וניל . העוגיות יצאו רכות וטעימות תודה

  7. אנ ירוצה להכין את העוגיות ויש לי כמה שאלות: כמה עוגיות אפשר להכין מהמרשם? האם חייבים דווקא את הפודינג של עלית (לצערי לא מצאתי פודינג עלית בסופר אצלנו..) ואם כן איזו חברה אפשר לשים?

    אני חייב להגיד שהעוגיות נראות מהממות:)

    שיהיה לך שבוע טוב:)

  8. רציתי לשאול האם חייבים להשתמש דווקא בפודינג וניל של עלית או שאפשר גם להשתמש בפודינג וניל של אוסם?

    אני חייב להגיד שהעוגיות נראות מהממות!! שיהיה לך שבוע טוב ומבורך:)

  9. אני יכול לשים בעוגיות פודינג וניל של חברת אוסם, כי אני לא מוצא פודינג וניל של עלית….?

    שיהיה לך שבוע טוב:)

  10. בסך הכל טעים…אבל כל הרעיון של עוגיות טחינה זה בטעם טחינה ולא ווניל…הכנתי כרגע…לא ממליץ

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: