3 מצרכים. כן, מה ששמעתם. רק 3 מצרכים וקערה ויש לכם עוגות נוטלה מושחתות עם מרקם פאדג’י שנמס בפה. לקרוא, להכין ולשמור
אין יום שעובר מבלי שאשוטט לפחות שעתיים בבלוגי אוכל בעולם. האינטרנט, שכבר מזמן הפך לחלק בלתי נפרד מהחיים שלי ושל רבים אחרים, גרם לכדור הארץ להיות קטן יותר, מוכר יותר, נגיש יותר.
אם פעם היינו מסתפקים במתכון הונגרי של סבתא שנכתב בכתב יד צפוף, במחברת שורות עבה, היום אפשר למצוא מגוון עצום של גרסאות דומות ומשודרגות על ידי לחיצה על העכבר.
גם המתכון הזה, כמו הרבה מהרעיונות שרצים לי כל הזמן בראש, הגיע מבלוג אוכל בחו”ל. לבלוג קוראים Laura’s Sweet Spot ואני מזהירה אתכם מראש, אפשר ללכת בו לאיבוד ולגלות אחרי שעתיים שאתם עדיין דבוקים למסך. שלא תגידו שלא אמרתי.
לאורה כתבה ממש בתחילת המתכון שהוא מטורף וגאוני, והוא אכן כזה. יש בו רק 3 מצרכים אבל הטעם הוא לפחות כמו של 30. כשצילמתי את התמונה “נאלצתי” לקחת ביס קטן כדי שתוכלו לראות איך נראה המרקם בפנים. הבעיה הייתה, שאחרי הביס הראשון הגיע עוד אחד, רק כדי לישר כמובן, ותוך שניות נגמרה עוגה קטנה. ואפילו לא הספקתי לצלם. אז הנחתי עוגה חדשה, לקחתי עוד ביס, וגם הוא כמובן לא הסתיים באחד.
העוגות הקטנות שמתקבלות הן בעצם ספק בראוניז ספק סופלה. עשירות ושוקולדיות כמו בראוניז אבל רכות ונמסות בפה כמו סופלה. וכדי להעצים עוד יותר את נוכחותו של השוקולד, כאילו שהיה חסר, הוספתי למעלה גם גנאש וברס. אבל אתם באמת לא חייבים.
הערות, הארות ושאר חיות בית (לא לדלג, גם ככה המתכון קצר):
• אחרי צינון קצר בחוץ, יווצר לכם מעין שקע קטן מעל העוגה. אתם כמובן יכולים להשאיר אותו ככה, או אפילו לפדר באבקת סוכר, אבל אם בא לכם להתפרע הנה כמה אופציות למילוי השקע:
1. ממרח חלבה + שערות חלבה
2. זילוף של מוס נוטלה (מקציפים נוטלה ושמנת מתוקה ביחד)
3. דובדבן, חצי תות, פטל או כל פרי שאוהבים
4. גנאש שוקולד (מתכון בהמשך) עם סוכריות צבעוניות, ברס או קוקוס
5. תלוליות קטנות של קצפת
• אני ממש דורשת מכם לא לאפות את העוגות הקטנטנות האלה יותר מ-12 דקות (בתנאי שהתנור שלכם היה מחומם כראוי לפני הכנסתן לתנור). חלק מהכיף בקינוח הוא המרקם הפאדג’י שלו בפנים.
• אני השתמשתי בנוטלה חדשה שרק נפתחה ולכן המרקם היה נוח לעבודה, אם הנוטלה שלכם מעט קשה, שימו אותה במיקרו לכמה שניות. רק הקפידו לא לחמם אותה יותר מדי כדי שלא תבשל את הביצים.
• במתכון המקורי לאורה השתמשה בקמח רגיל, לטעמי הוא קצת פחות טוב מתופח (פחות קליל במרקם) אבל אם אין לכם קמח תופח אתם יכולים להכין גם עם רגיל או להוסיף כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח.
• תוספת שוקולד צ’יפס מריר לא באמת הכרחית, אבל טעימה להפליא. מעבר לעובדה שהשוקולד המריר מאזן קצת את המתיקות הגבוהה של הנוטלה, במיוחד אם תעשו שימוש בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים, הוא גם מוסיף נקודות רכות של שוקולד בפנים.
• חשוב – מכינים את העוגות האלה בתוך מנז’טים רגילים של קאפקייקס ולא במיני. למרות זאת, יש לשים לב למלא רק חצי מהגובה כי הבלילה גם ככה מתוקה ודחוסה ובאפייה היא כמובן גם תופחת.
• נסו להתאפק יותר ממני ואל תאכלו את העוגות בעודן חמות, הן עדיין נורא רכות כשהן יוצאות מהתנור וצריך לתת להן חצי שעה להצטנן בחוץ או במקרר לפני שאוכלים.
סוף שבוע רגוע ומתוק ♥ נפגש כאן שוב בחמישי הבא.
מצרכים ל-11 עוגות אישיות:
1 כוס נוטלה (340 גרם. קצת פחות מחצי צנצנת גדולה)
2 ביצים
90 גרם קמח תופח (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
אופציונאלי: 70 גרם שוקולד צ’יפס מריר, עדיף עם אחוזי קקאו גבוהים
אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• עם מטרפה ידנית טורפים בקערה את הנוטלה והביצים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שאין גושי קמח. מוסיפים את השוקולד צ’יפס (במידה ורוצים) ומערבבים מעט.
• מעבירים למנז’טים של קאפקייקס (2 כפיות גדושות בכל מנז’ט) או עד לחצי גובה. חשוב: מומלץ מאוד להניח את המנז’טים בתוך תבנית שקעים כדי שהעוגה תשמור על צורתה ולא תתרחב.
• אופים במשך 12 דקות (מוציאים גם אם העוגות רכות באמצע. בתנאי שחיממתם את התנור כמו שצריך, כן?).
• מצננים חצי שעה בחוץ או במקרר וזוללים.
גנאש שוקולד
רוצים למלא את השקע בגנאש שוקולד? (כמו בתמונה) – ממיסים 50 גרם שוקולד עם 50 שמנת מתוקה ומערבבים עד להמסה מלאה. ממלאים כל שקע בכפית מהגנאש ומעטרים בסוכריות צבעוניות, קוקוס או ברס.
עוד במשהו טעים:
קיש ירקות ספירלה
נתחי עוף בתפוזים וצ’ילי
פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים
הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק
בוקר טוב רחלי
ראשית – אלה מאפינס שאני מאדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד אוהבת, ואני גם יודעת שכולם יאהבו אותם אצלי במשפחה (לפני שבוע הכנתי משהו מאד דומה)
בקשה קטנה – אם את יכולה לכתוב את כמות הנוטלה במשקל (פחות או יותר)
רבים מאיתנו לא משתמשים בנוטלה אלא בממרח שוקולד אגוזים (מטעמי כשרות), וזה יהיה קל יותר להבין בכמה להשתמש.
תודה! :)
בוקר אור,
איזה כיף לשמוע שאת אוהבת! זה אומר שאני לא היחידה שיכולה לחסל כמה כאלה בפעם אחת? :)
צודקת לגמרי, תיכף אשקול את הכמות כמו שצריך ואעדכן גם בפוסט עצמו. את משתמשת בשוקולד אגוזים החדש של השחר?
♥
איך אני לא אוהב מאפניס מושחתים כאלה?? :) :)
אני מתה על מעדן כזה!
בד”כ אני משתמשת בממרח שוקולד אגוזים של חברה אחרת שהוא פרווה כי אז זה מתאים לי גם לקינוחים של ארוחות בשריות (אני אמנם צמחונית אבל המשפחה לא)
ויש לי גם ממרח שוקולד רוזמרי שהוא מעדן בפני עצמו :)
נוטלה הבנתי טעים אבל רבים מאיתנו לא משתמשים בו, כי הוא לא מכין חלב ישראל
לא ידעתי לגבי הנוטלה, טוב לדעת.
יש עדיין ממרח רוזמרי? לא ראיתי כזה שנים
ממרח רוזמרי יש להשיג ב”ממלכת האופים” והוא ממש מעדן!!
והאמת שיש לקנות גם של חברת פוליבה, והוא גם טעים!
בקר טוב, נראה נפלא , קל ומהיר בדיוק רב לטעמי. בענין הגנאש- איך את ממיסה את השוקולד?- מיקרו, בן מארי?
כאן ספציפית המסתי את השמנת והשוקולד ביחד במיקרו ל-30 שניות. בגלל שמדובר בכמות מאוד קטנה זה נמס מהר מאוד.
אפשר כמובן גם לחמם את השמנת (עד לסף רתיחה) ולשפוך על השוקולד, לחכות כמה שניות ואז לערבב.
בהצלחה ♥
ואם אין לי מנז’טים מגניבים מסיליקון, אפשר בפשוטים מנייר?
גם אלה שכאן בתמונה הוכנו עם מנז’טים פשוטים מנייר (אך בתוך תבנית שקעים כדי שהעוגה לא תתרחב לכל עבר).
תודה על התגובה. אבל נגיד והמצב ממש גרוע ואין לי תבנית שקעים – אי אפשר להשתמש במנז’טים מניר וזהו? העוגה תתרחב לכל עבר?
במצב כזה הייתי פשוט שמה 2 מנז’טים ביחד כדי שהנייר יהיה קצת יותר חזק. בכל מקרה היום בערב זה יכנס שוב לתנור אז אני אעשה ניסוי בצד גם לכמה בלי התבנית. לדעתי לא תהיה ממש בעיה אבל מבטיחה לחזור עם תשובה
איזה שירות :)
תודה.
רחלי – אם מותר לי להעיר, אז יש מזנגטים מיוחדים שהם מנייר עבה, ואפשר לאפות איתם ללא תבנית שקעים.
הם גם ממש לא יקרים, מגיעים צבעוניים וחמודים
תודה!
מעולה. אז הנה עוד פתרון עבור שליו :)
הכנתי לשבת – משהו משהו…. ( יש שוקולד למריחה של לואקר. אז… גם וגם אם כבר אז כבר ). ויש מנג’טים מקרטון . יצא ממש מעולה. שתהיה לכולנו שבת מתוקה – תודה רבה
איזה כיף לשמוע :) לא ידעתי על השוקולד של לואקר, אני אחפש בסופר.
שיהיה סוף שבוע נעים
היי רחלי,
הכנתי והן יצאו כל כך יפות וטעימות!
ממש גאונות בקערה!
שאלה – אפשר להחליף את הנוטלה בכל ממרח אחר, נניח ממרח שוקולד לבן או שהתוצאה לא תהיה מוצלחת?
תודה!
היי ליאת,
כיף לשמוע!
אפשר להחליף את הנוטלה בשוקולד השחר או ממרח שוקולד רוזמרי, לגבי שוקולד לבן, קצת קשה לי לדעת כי יש בו הרכב חומרים שונה. אני מבטיחה לנסות בקרוב גם את האופציה הלבנה ולספר לך אם זה יוצא מוצלח.
בכל מקרה, אם יוצא לך לנסות אשמח אם תעדכני איך יצא.
היי רחלי,
ניסתי להכין עם שוקולד לבן, לא יצאו טוב. הן צנחו מאוד נראה לי שהייתי צריכה להגדיל את כמות הקמח. אבל עשיתי גם עם ממרח לוטוס ויצא מעולה! מהממות וטעימות…
טוב לדעת שגם ממרח לוטוס עובד במתכון הזה.
עשית עם ממרח שוקולד לבן או פשוט שוקולד לבן מומס?
עשיתי עם ממרח שוקולד לבן
נראה מעולה מתכננת היום לעשות זאת רק פרווה, מה גם שיש לי אורחים, אני יעדכן בהמשך, לא שמתי לב מה כמה זה במשקל כוס שוקולד?
היי אורית,
מתנצלת על האיחור בתשובה.
אין שום בעיה להכין עם ממרח פרווה (כמו שוקולד השחר לדוגמא), כבר כמה וכמה הכינו איתו וסיפרו שיצא מצוין.
לגבי המשקל, לא יצא לי לשקול (מבטיחה לעשות זאת בקרוב) אבל זה בדיוק כוס מדידה (כמו כוס חד פעמית). אם יצא לך קצת יותר זה עדיין יצא מצוין. מניסיון :)
בהצלחה וספרי לי איך יצא
אפשר להמיר בקמח רגיל ואבקת אפייה?
כן, בהחלט.
על כמות הקמח שכאן צריך להוסיף 1/2 כפית אבקת אפייה.
בהצלחה!
וואוו נראה מדהים ופשוט – ינוסה בקרוב מאוד!!
שאלה קטנה ופחות קשורה
האם אפשר להכין את זה בתור עוגה ?
לא ניסיתי, אבל משערת שאם תכיני את זה בתבנית יחסית קטנה זה יעבוד. הבעיה בעוגות האלה שהן יוצאות רכות באמצע, אם תכיני בתבנית גדולה כל החלק הפנימי יהיה רך מדי ולא אפוי מספיק.
בקרוב מתכון לעוגת נוטלה מהירה לפחות כמו אלה :)
היי, ניסית בסוף בתור עוגה ? יצא טוב ?
הי, המתכון נראה מדהים אבל לבן שלי יש צליאק, האם אפשר להחליף לקמח תפוחי אדמה / קורנפלור לדעתך ?
היי אילי,
לא ניסיתי אבל קשה לי להאמין שיצא טוב עם קורנפלור.
בגלל שמדובר בכמות קטנה, ואני יודעת שהקמחים היעודים יקרים מאוד, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן (גלעם או תמי למשל).
אם את מכינה עם אחד מהם, אשמח לדעת איך יצא כדי להמליץ גם לאחרים.
בהצלחה!
הכנתי עם קמח תמי וחצי כפית אבקת אפיה היה קצת קשה לשים את הנוטלה המעורבת בתבניות ( השתמשנו בחד פעמיות היפות מקרטון) יצא טעים אבל לא במרקם בראוני/ פאדג׳ אלא במרקם מאפין שהוא פחות מפתה. בכל אופן מחומם עם גלידה יצא ממש מעדן והילדים (בני 10 ו 12) הכינו לגמרי לבד חוץ מחימום התנור והם אלו שהתמודדו עם המרקם הדביק
תודה שחזרת לשתף.
בעקרון הבלילה רכה ולכן מעבירים אותה למנז’טים עם כף.
אם העוגות לא יוצאות רכות במרקם של פאדג’, כדאי לאפות אותם פעם הבאה 1-2 דקות פחות.
אני אנסה גם עם קמח תמי בקרוב ומבטיחה לבדוק איך הוא עובד במקרה הזה.
שיהיה יום מקסים
היי!
מתכון נהדר..בא לי כבר לנסות!
האם חייב לשיים בתוך מז’נטים או שאפשר להכניס ככה לתנור( דירת סטודנטים ללא כל הפיצפקס האלה.. :) )
תודה!
היי סיון, בוקר טוב
הבלילה של העוגות רכה מאוד ולכן חייבים תבנית או מנז’ט מקרטון כדי שהעוגות לא יתפשטו לכל עבר.
אם אין לך תבנית שקעים אפשר להכין את זה גם במנז’טים מקרטון (אלה החזקים יותר) שאפשר לקנות היום כמעט בכל סופר.
בהצלחה וספרי איך יצא :)
הי,
הכנתי היום, עם תערובת של ממרח אגוזים ושוקולד השחר (סה”כ כמות זהה למתכון).
במקום מאפינס-סופלה עם שקע קטן, המאפינס תפחו מאוד, וקיבלתי עוגות סתמיות בצורת הרי אוורסט… מה עשיתי לא נכון?
היי נעה,
כבר כמה הכינו עם שוקולד השחר ויצא מוצלח מאוד כך שאני משערת שהבעיה היא לא בשוקולד. לאיזה ממרח אגוזים את מתכוונת?
תפיחה גדולה מדי יכולה לקרות או משימוש בקמח + אבקת אפייה (ואז הכמות שלה גדולה מדי) או כי ממלאים את המנז’ט יותר מדי. צריך למלא רק חצי כי זה תופח ואחר כך מעט מתכווץ.
את זוכרת כמה מילאת בכל שקע? השתמשת בקמח תופח או קמח + אבקת אפייה?
מצאתי את הבעיה, טעיתי בכמויות (מעט מדי ממרח). אני מקווה לנסות שוב, ושהפעם יצא טוב.
היי, מישהו ניסה להכין בתור עוגה ? יצא טוב ?
הכנתי היום ויצא מדהיםםםםם בדיוק כמו סופלה שמגישים במסעדות עם גלידה בצד.
כמובן שאימצתי את המתכון.
תודה!!!!
ממש כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לשתף ♥
הי, אם מכינים בתור עוגה צריך לשמן אץ התבנית בחמאה או שאין צורך?
לא בטוחה שהמתכון יצליח בתור עוגה כי החלק הפנימי מאוד רך. בכל מקרה, אם את מנסה, עדיף בהחלט לשמן את התבנית.
האם לשמן תבנית אם עושים בתבנית עוגה קטנה?
אפשר להשתמש בכל שוקולד?? למשל שוקולד שחר או ממרחית??
לא ניסיתי עם ממרח אחר, אבל המון ניסו עם שוקולד השחר ואמרו שיצא מעולה. אז שווה לנסות.
בהצלחה וספרי לי איך יצא.
בשבועיים עשיתי 6 מנות (!!!) כ-ו-ל-ם-! אצלנו נפלו מהם הן הגדולים והן הקטנטנים!!
עכשיו אנסה את הסופגניות שלך.. :)
הי רחלי,
אפשר לאתגר אותך קצת יותר ולשאול על גרסה טבעונית?
כשאני מכינה למשל פנקייק, מחליפה את הביצה בסודה לשתייה ובחומץ, שוקולד אפשר פרווה וקמח כוסמין כי אני גם רגישה לגלוטן.
אשמח להשתתף איתכן בחגיגה..
באמת אתגר.
מבטיחה לנסות בפעם הבאה שאכין (שזה אומר ממש בקרוב :)).
כמה סודה לשתייה וחומץ את שמה על כל ביצה?
הי רחלי,
תודה, ותודה על תגובת הבזק
בשאלתך, איתגרת אותי חזרה :)
פשפשתי ברשת ומצאתי,
הכי הייתי שמחה זה שתקראי בעצמך
כי את כנראה תלמדי הרבה יותר ממני
בלינק יש גם מרשם ולא הייתי רוצה ליצור כאן “תחרות”
אשמח לשלוח לך את הלינק לפרטי.
או שתמחקו אותו מתגובתי, לפני שתתפרסם.
מה דעתך ?
נשנושית
אני אשמח לקרוא, צרפי לי את הלינק לכאן ואני מבטיחה לנסות בקרוב ולספר לך איך זה יוצא.
לבקשתך, הלינקים,
מצרפת שלושה,
בטוחני שתוכלי למנף את המידע יותר ממני
וכולנו נרוויח : )
http://invokemobile.com/nana//iarticle.aspx?ServiceID=120&ArticleID=999268
http://hativonut.wordpress.com/%D7%94%D7%93%D7%91%D7%A7%D7%AA-%D7%9E%D7%90%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D/
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3819557,00.html
שבת שלום
ותודה
נשנושית
האם אופציית השוקולד המריר היא בנוסף או במקום הממרח.?
היי רותי,
זה בנוסף. מאוד מומלץ להוסיף.
סופ”ש נעים
קאפקייקס מעולה ולעצלנים. הכנתי הרגע ויצא טעיםםם….
איזה כיף לשמוע! שימחת אותי מאוד ♥
היי רחלי, חיפשתי מתכון לעוגת סופלה והגעתי למתכון המהממם שלך :) נראה לך שיצא מוצלח גם כעוגה אחת גדולה ולא כעוגות קטנות? ובמידה וכן, באיזה קוטר עלי להשתמש? 24\26? תודה !!
היי נופר,
קודם כל תודה! שמחה שהגעת לבקר :)
לא ניסיתי כעוגה אבל לא בטוחה שזה יעבוד כי החלק הפנימי יצא רך מדי. אם את בכל זאת רוצה לנסות, ממליצה לך להשתמש בגודל 20, שהוא גם יחסית קטן וגם לא יצא נמוך מדי.
אם את מנסה, אשמח לדעת איך יצא ♥
שלום רחלי,
נראה טעים מאוד
יש לי כמה שאלות.
1. יש לי טוסטר אובן (לצערי אין תנור) האם זה יצא טוב ושווה לנסות?
2. משפ’ של בעלי שומרת כשרות בד”צ ונוטלה לא רללונטי. מה כן יכול להיות רלוונטי אם אני אכין להם?
3 האם ניתן להקפיא (מניחה שאם כן אז בלי הקרם שוקולד?)
תודה :)))))))
היי ענבל,
לא צריכה להיות בעיה לאפות את זה בטוסטר אובן, רק שווה להנמיך ב-10 מעלות את החום של הטוסטר כי בד”כ הוא מחמם חזק וקרוב יותר.
אפשר להכין את העוגות עם שוקולד השחר.
אפשר להקפיא, ואכן בלי הקרם שוקולד :) ואז לחמם כמה שניות במיקרו לפני שאוכלים.
בהצלחה!
היי, מה טעמם לאחר יום? אפשרי לשלב במשלוח מנות לדעתך?
היי דפני,
העוגות מצוינות גם 2-3 ימים אחרי האפייה. פשוט תשימי במקרר, בתוך קופסה, וכשתרצי להכין את המשלוח תוציאי אותן.
הדבר היחיד שהייתי נזהרת לגביו הוא הציפוי, אם את עורמת כמה עוגות אחת על השנייה, שימי לב שזה לא ידבק לך. אפשר במקרה הזה לוותר על הגנאש למעלה אבל אז הייתי מוסיפה בפנים את השוקולד צ’יפס כמו שכתבתי במתכון בתוספות.
בהצלחה!
היי רחלי בוקר טוב,
רשמת באחת התגובות שהכמות של הנוטלה זה בעצם בכוס פלסטיק חד פעמית…
אני מסיקה שעם הכוס האוניברסלית (מקרה שלי 250 מ”ל) שיש לי בבית זה יצא כמות גדולה מדי של הממרח נוטלה?
כמו כן לגבי הקמח…?
אשמח אם תוכלי לענות בהקדם אני רוצה לרוץ ולהכין…:-)
תודה רבה
היי, בוקר טוב
אני תמיד מעדיפה להשתמש בכוס מדידה או משקל אבל ספציפית כאן אפשר גם בכוס פלסטיק. שימי לב שאת מתכוונת למ”ל ואני מתכוונת למשקל בגרמים. אז בכוס מדידה יכנס 340 גרם נוטלה. בקיצור, או כוס מדידה או 340 גרם במשקל :)
לא הבנתי את השאלה לגבי הקמח – 90 גרם או 1/2 כוס מדידה + 2 כפות.
בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא.
חג שמח
היי רחלי…
אין עליך! איזה תגובה מהירה…
הכוונה היתה שיש שוני בין כוס מדידה שהיא 250מ”ל לכוס חד פעמית שהיא 200 מ”ל…
לגבי הקמח התכוונתי האם גם פה למדוד בכוס פלסטיק חד פעמית או בכוס מדידה אוניברסלית (הרי הכמות בגרמים תצא שונה…)
תודה
בשמחה ♥
תמדדי בשניהם בכוס מדידה, הכי טוב וככה גם אני מכינה. אם יש לך משקל כמובן שזה מעולה גם.
השאלה המתבקשת לתקופה זו… יש מצב להפוך לכשל”פ? שקדים טחונים, משהו?
האמת שלא ניסיתי, אבל לדעתי לא תהיה בעיה להמיר את הקמח בקמח מצה דק לאפייה.
היי רחלי, פעם שניה כבר שאני מכינה את הקאפפקיקס המהממים!!! שאלה קטנה.. באיזה שלב שמים את הגנאש?
אני רוצה להגיש את הקאפקייקס בערך עוד כ- 5 עד 6 שעות… האם לשים אותו קצת אחרי שהם מתקררים או לפני ההגשה.. ועוד דבר- לאחר מכן לשמור בקירור?
איזה כיף לשמוע ♥
עדיף לשים את הגנאש אחרי צינון קצר (חצי שעה בערך) כדי שהעוגות יספיקו מעט להתמצק ולא ישקעו בגלל המשקל של הגנאש.
וכן, עדיף לשים אחרי קירור קצר ולא לפני ההגשה כדי לתת לגנאש להתמצק מעט.
אם את מכינה עכשיו, עדיף לשמור במקרר ולהוציא חצי שעה לפני ההגשה. למרות שהן טעימות גם קרות אבל בטמפרטורת החדר הן רכות יותר.
היי, אם אני צליאקית שנמנעת מקמח רגיל ומאוווווד רוצה לנסות את המתכון, את חושבת שקמח תפו”א או קמח ללא גלוטן יעשו את העבודה בצורה טובה?
היי יעל,
כמות הקמח כאן יחסית קטנה כך שאין שום בעיה להחליף אותו בקמח נטול גלוטן. כבר ניסיתי את המתכון עם קמח תמי ויצא מצוין, ואין לי ספק שזה יצא מעולה גם עם קמח נטול גלוטן אחר שיש לך.
בהצלחה!
יצא מעולה. המתכון כל כך פשוט (וצודק לגבי ה-12 דקות בלבד).
טיפ שלי – תוספת קטנה של חמאת בוטנים (באמצע של התערבות בזמן ששמים אותה בכלי הקאפקייפ).
היי ירון,
כיף גדול לשמוע שיצא מוצלח. אימצתי את הרעיון עם החמאת בוטנים :)
היי,
האח תוספת של קצפת למעלה לא תוסיף יותר מדי מתיקות ותהפוך את המאפינס למאוד כבדים?
במילים אחרות אני שואלת מהי רמת המתיקות של המאפינס בהנחה שאני אוסיף חתיכות שוקולד מריר, ומה יהיה השילוב הנכון לציפוי שלהם?
היי חן,
המאפינס די מתוקים (כיאה לממרח נוטלה) אבל דווקא קצפת לא ממותקת תוכל לעבוד מעולה לדעתי. גם בגלל שהיא תאזן את המתיקות וגם בגלל שהמרקם של העוגות יותר פאדג’ מאשר עוגתי אז העדינות של הקצפת תוסיף. אבל אני ממליצה לטעום ביס מאחת העוגות כדי שתראי אם זה לא מתוק לך מדי לפני שאת מתחילה להקפיץ את השמנת.
אישית אני הכי אוהבת לצפות אותן בגנאש שוקולד מריר ולפזר אגוזים, ברס או קוקוס.
בהצלחה!
היי רחלי, יש לי תבניות שקעים מסיליקון, האם לשמן אותם לפני? שבת שלום ואת נהדרת
היי פלורי, בוקר אור
אם את מכניסה מנז’טים לתוך התבנית אז אין צורך לשמן, אם לא, אז אכן כדאי לשמן כדי שהעוגות לא תדבקנה לתבנית. אישית אני מעדיפה לשים מנז’טים בתוך התבנית ואז גם יותר נוח לחלץ וגם התבנית לא מתלכלכת :)
סופ”ש מקסים,
היי רחלי!
תודה על מתכון פשוט ומעורר תיאבון!
שאלה שלא בהכרח קשורה למתכון.. אני נמצאת בארה”ב ואין לי מושג אין קוראים פה לברס ואם יש את זה פה בכלל.. אני יודעת שזה אגוזים מקורמלים וטחונים ולא הצלחתי למצוא משהו כזה :/
יש לך מושג אם יש לזה שם ספציפי?
תודה מראש!
היי ליטל,
לדעתי בארה”ב קוראים לזה Krooknt.
שיהיה סופ”ש מקסים ♥
שלום אני הדר אני מכינה עוגה קלה לאמא שלי הפתעה רק אני לא יודעת אם ממסים את השקולד?
היי הדר,
את השוקולד צ’יפס בעוגות אין צורך להמיס. לעומת זאת, אם את רוצה להוסיף רוטב שוקולד מעל (הגנאש) אז צריך להמיס שוקולד עם שמנת מתוקה (הכמויות בסוף המתכון).
בהצלחה!
חיממתי את התנור היטב והכנסתי ל 12 דקות בדיוק כמו שכתוב. הוצאתי אותן והאמצע ממש ממש נוזלי (הכנסתי קיסם באמצע והוא יוצא ממש עם בלילה עליו) – האם זה תקין או שצריך לאפות יותר??
היי יפעת,
השתמשת במנז’טים גדולים אולי? יש 2 אופציות, או שהייתה יותר בלילה ואז זמן האפייה ארוך יותר או שהתנור אצלך מחמם קצת פחות ואז צריך עוד כמה דקות של אפייה. בכל מקרה, פעם הבאה אני ממליצה פשוט להזיז מעט את העוגות בסיום האפייה, הן צריכות להיות רוטטות במרכז אבל לא נוזליות. אם זה עדיין נוזלי, תני להן עוד 2-3 דקות בתנור.
בהצלחה!
היי
האם יש אפשרות להכין את זה יום לפני ולשים במקרר?
ובעת ההגשה לחמם את זה במיקרוגל או בתנור?
אוף הכנתי בדיוק לפי ההוראות 12 דק על 190 מעלות ויצא לי כמו עוגה ממש מוכנה, בלי טיפת נוזל באמצע. יכול להיות שהיתי צריכה לשים יותר נוטלה או מה נראה לך שהייתה הבעיה?
היי
לכמה עוגות הכמות הזאת מספיקה?
היי רציתי לדעת האם ניתן לשמור במקרר ולחמם למחרת או כמה ימים?
היי פרידה,
בהחלט. זה נשמר מעולה במקרר.
רק שימי לב שצריך לחמם את זה ממש מעט.
בהצלחה,
היי רחלי, יש אפשרות להגיש אותם קרים?
היי, הכנתי ויצא לי לא משהו.. כמובן שמאשימה את בעלי :) בגלל שאני בהריון הוא התעקש לאפות יותר מ 12 דקות (בגלל הביצה). יש לי שאלונת.. האם אחרי 12 דקות זה נורמלי שקיסם יצא לי רטוב לגמרי? (התנור היה מחומם היטב לפני)
המתכון נראה נהדר איך אוכל להמיר אותו למתכון ללא גלוטן
חוץ מקמח תמי
בגלל שצריך להשתמש בקמח תופח, זה יכול להיות רק קמח תמי + 1/2 כפית אבקת אפייה או קמח “כרגיל” + 1/2 כפית אבקת אפייה. בהצלחה!
יצא פשוט מדהים. הטמנתי בתוך כל קאפקייק קובית שוקולד לבן ויצא מהמם. תודה על מתכון טעים טעים.
ובכל זאת שאלה. הבלילה יוצאת מאוד סמיכה. אפשר לדלל אותה קצת על מנת להקל את העבודה איתה?
קודם כל, ממש כיף לשמוע :) שמחה שאהבת.
לגבי הבלילה, במקרה הזה עדיף שלא כי סמיכות הבלילה הופכת את העוגות האלה למעין בראוניז ופחות לעוגה אוורירית. ובכל מקרה, זה מאוד תלוי במרקם של הנוטלה, אם תשתמשי בנוטלה קצת רכה יותר (בעיקר כשהיא חדשה) אז המרקם יצא פחות סמיך. ואגב, אפשר לחמם אותה ממש מעט במיקרו, אבל שלא תהיה חמה מדי כמובן.
יום מקסים,
יש אפשרות ‘לאפות’ במיקרוגל?
רחלי יקרה
הכנתי כמות כפולה והן יצאו פשוט סוףףףף. נעלמו תוך שעה.
מעבר לטעם הנפלא שלהן , גם ההכנה פשוטה ובלי כל מיני “התקשקשויות”…
שאפו…
שימחת אותי על הבוקר :) תודה רבה שחזרת לשתף.
האם אפשר להשאיר את העוגיות האלה בתנור לאחר קרור… ? או שצריך לשים במקרר ?
חוץ מזה יצא מושלם וטעים…תודה לרחל
שלום רחלי!
רק שבוע שעבר ראיתי את המתכון.ובתור חובבת אפיה גדולה הייתי חייבת לנסות.יצא מוצלח ביותר. שתי שאלות בבקשה:
1. מה הגודל המדוייק של המנג’טים מנייר כמו שאת אמרת שהשתמשת לעוגות בתמונות המקסימות באתר?ואם אני משתמשת בקרטון מה הגודל המומלץ? בד”כ הם די גדולים{כמו של חברת ניקול למשל}.
2. במשפחה יש חולי סכרת וגם אנחנו במשפחה הקרובה מנסים מאוד לשמור על הבריאות.אז השאלה איך ניתן להכין את המאפינס הללו בצורה בריאה יותר האם ניתן לשם סוכרלוז והאם נתין להמיר את הקבח בקמח מלא 70% או בקמח כוסמין 70%. אודה לך ממש על התשובות.וסליחה על מתקפת השאלות.
רחלי שלום!
סליחה היתה לי טעות בהקלדה.התכוונתי האם נתין להשתמש במקום הממרח שוקולד בממרח נוטלה בהכנה ביתית? אני אוהבת להכין כל דבר בבית כי אז אני שמה סוכרים בריאים יותר.וככה אני יודעת מה הממרח מכיל.שאר ההודעה אותו דבר. תודה רבה מראש.