הקינוח הכי טעים שתכינו – עוגת קוקילידה ענקית עם גלידת וניל ביתית מ-3 מצרכים, 2 שכבות בראוניז שוקולד ורוטב שוקולד מבריק מעל
אחת הגלידות האהובות והפופולריות ביותר בארץ היא הקוקילידה – סנדביץ’ המורכב מ-2 עוגיות שוקולד רכות שחופנות בינהן גלידת וניל עשירה קרמית. לא רק שמדובר בגלידה רכה ומרעננת אלא שגם העוגיות עצמן, שניחנות במרקם פאדג’, נמסות בפה.
עכשיו תארו לעצמכם את כל העונג הזה בגודל ענק! כן, מסתבר שזה אפשרי, ואפילו די פשוט להכנה. 3 מצרכים בלבד ויש לכם גלידת וניל ביתית כשמעליה 2 שכבות של בראוניז שוקולד עשירים עם קרם שוקולד מבריק מעל.
המתכון שלפניכם הוא הבסיס להמון שדרוגים, תוכלו להוסיף עוגיות אוראו לגלידה או מחית פרי שאתם אוהבים, אפשר לפזר אגוזים על הבראוניז במקום שוקולד צ’יפס ואפילו ניתן לעטר את העוגה בקרם שוקולד לבן במקום מריר. כל מה שצריך זה קצת דמיון ושעה פנויה במטבח.
שימו לב שבמתכון השתמשנו בתבנית קפיץ עם תחתית זכוכית (79.9 ש”ח, להשיג ברשת Cook and bake) עם תחתית זכוכית, השילוב הזה גם מאפשר לשחרר את שכבת הבראוניז הראשונה מהתבנית בקלות בגלל העובדה שהדפנות מתפרקות ולאחר ההרכבה, ניתן להגיש את הקוקילידה הענקית על תחתית הזכוכית בלי להוציא את העוגה הכבדה מהתבנית.
מאחלים לכם קיץ מרענן ומתוק ומחכים לראות איך יצאה העוגה שלכם.
המשולש המושלם. צילום: רחלי קרוט
עוגת בראוניז וגלידה ענקית
מצרכים לבראוניז (תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 26 ס”מ):
300 גרם שוקולד מריר או חלב
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
35 גרם (1/4 כוס) קקאו
75 גרם (1/2 כוס + 2 כפיות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
חופן שוקולד צ’יפס
לגלידת וניל ביתית:
450 מ”ל שמנת מתוקה, קרה מאוד
400 מ”ל (פחית) חלב מרוכז
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
לציפוי שוקולד וקישוט:
200 גרם שוקולד מריר או חלב
50 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
2 כפות פולי קקאו (אופציונלי)
אופן הכנה:
– מכינים בראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את הדפנות והתחתית של תבנית עגולה מתפרקת.
– ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק.
– טורפים ביצים וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה וקצת תפוחה.
– מוסיפים את הגנאש לתערובת הביצים ומערבבים בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
– מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה והומוגנית.
– מחלקים את הבלילה לשני חלקים שווים, יוצקים את החצי הראשון לתוך תבנית האפייה, מיישרים ואופים 15 דקות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות ורק לאחר מכן שולפים מהתבנית. שומרים בצד.
– משמנים שוב את התבנית ויוצקים את החצי השני של הבלילה לתוך התבנית, מיישרים, מפזרים מעל חופן שוקולד צ’יפס ואופים 15 דקות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות ורק לאחר מכן שולפים מהתבנית. שומרים בצד.
– מכינים גלידה: מקציפים שמנת מתוקה במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
– מרכיבים את הקוקילידה: מרפדים את דפנות התבנית בסרט שקוף או פס נייר אפייה. מניחים בתחתית את עיגול הבראוני הראשון, יוצקים מעליו את הגלידה, מיישרים ומכסים על ידי עיגול הבראוני השני (עם השוקולד צ’יפס).
– מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות או עד שהקוקילידה מתייצבת.
תבנית עגולה מתפרקת עם תחתית זכוכית שמאפשרת הגשה ישירות מהתבנית ובלי לשרוט את התחתית בחיתוך. וכן, זה פשוט כמו שזה נראה. צילום: רחלי קרוט
– מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרוגל או על באן מרי שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד.
– יוצקים את הגנאש על הקוקילידה הקפואה ומפזרים מעל פולי קקאו.
– טובלים סכין בכוס מים רותחים, מייבשים עם נייר סופג וחותכים את העוגה.
– שומרים במקפיא.
שופכים את הגאנש המבריק על העוגה ומצפים. צילום: רחלי קרוט
הערות:
– אפשר לאפות את שני חלקי הבראוניז בפעם אחת. יוצקים את כל הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-20-25 דקות. מקררים את הבראוניז לחלוטין (במקרר או במקפיא) וחותכים לשני חלקים שווים בעזרת סכין משוננת.
– אפשר להעשיר את טעם הגלידה על ידי הוספה של תמצית וניל או הוספת תוספות אחרות, למשל: שוקולד צ’יפס, שברי עוגיות, מחית פרי, חמאת בוטנים, נוטלה וכו’.
צילומים: רחלי קרוט
מתכון והכנה: אולגה טוכשר
נראה מעולה! האם זה נחתך טוב והקצפת לא בורחת?
היא נחתכת מצוין, בתנאי שהיא קפואה.
שלום, האם האפשר להכין את הגלידה עם 250 מל שמנת מתוקה ו200 מל חלב קר כדי להוריד את אחוזי השומן בעוגה? או שהיא חייבת להיות שמנה כדי להפוך לגלידה? והאם אפשר להיפטר מהאינסטנט פודינג ולשים תמצית וניל במקום?
היי ענת,
לגבי השמנת, הבעיה עם חלב שהוא לא מקציף ומעבה ולכן לא יתאים כאן. לגבי האינסטנט, אפשר להמיר באבקת סוכר + כפית תמצית וניל איכותית. אבקת הסוכר/אינסטנט גם נועדו להוסיף מתיקות אבל בעיקר לייצב את השמנת.
סופ”ש מקסים
מה קורה לעוגה אחרי חצי שעה מחוץ למקפיא? שואלת כדי לדעת אם אפשר לקחת אותה לאירוע שדורש חצי שעה נסיעה באוטו.
היא תחזיק מעמד מעולה חצי שעה בחוץ, רק כמובן להכניס אותה למקפיא ברגע שאת מגיעה.
תודה רבה
עם מה אפשר להכין את הגלידה במקום חלב מרוכז? כי אין בארץ פחית כזו בכשרות טובה
שלום, העוגה הזו נראת ממש טוב וכל כך בא לי להכין אותה..אשמח לדעת עם מה ניתן להחליף את החלב המרוכז בהכנת הגלידה?
מה היחס הדרוש בין השמנת, חמאה ושוקולד לבן
אם ארצה ציפוי של שוקולד לבן?
האם הבראוניז אמור להיות אפוי במלאו לאחר 15 דק בתנור?
כן, הוא אמור להיות יציב מאוד בשוליים ומעט רך באמצע. הוא מתייצב אחרי קירור.
הלוואי שתעני..הכנתי חלב מרוכז בעצמי והוא יצא מצויין אבל הקצפת צנחה ונהייתה נוסלית קצת..יש לך טיפ להצלת המצב?
תקציפי עוד שמנת מתוקה (עד שהיא ממש יציבה) ותקפלי אותה למסה שיש לך. בעדינות.
שלום, אפשר להוסיף אגוזים לבראוניז (לבלילה)?
בגלל רגישות ללקטוז,
מתכננת להחליף את השמנת לצמחית/ לקרם קוקוס ואת החמאה לשמן קוקוס. איזו חלופה נאותה קיימת לחלב מרוכז?
תודה.
במה אפשר להחליף את החלב המרוכז? כדי להפוך לפרווה