ï»� פרחי כרובית בדבש, צ’ילי ולימון - foodpage - כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - מ×כלי ×—×’×™× - פרחי כרובית בדבש, צ’ילי ולימון

פרחי כרובית בדבש, צ’ילי ולימון

הבעיה הגדולה במנה ×”×–×ת, ×©×”×™× ×’×•× ×‘×ª ×ת ההצגה מכל ×”×¡×œ×˜×™× ×‘×©×•×œ×—×Ÿ – פרחי כרובית בדבש, צ’ילי ולימון. שילוב בין מתיקות לחריפות

סטריפ משהו טעי×
מה הקשר בין כדורי שוקולד, עוגת שוקולד בחושה וכרובית בתנור? הו, טוב שש×לת×. מסתבר ששלוש ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×”×לה ×”× ×”× ×¤×•×¦×™× ×‘×™×•×ª×¨ ב×תר. והכי מדהי×, שבשנה ×”×חרונה כרובית בתנור עקפה בסיבוב ×פילו ×ת השוקולד המפתה.

כן, מסתבר ש×× ×™ ממש ×œ× ×ž×™×•×—×“×ª ב×הבה לפרח הלבן והצחור. ומה שהכי ×›×™×£, ש×פשר ל×כול ×ת הכרובית בכל צורה שהי×. בסלט ×›×©×”×™× ×˜×¨×™×™×” ופריכה, בתוך קציצות ופשטידות ×©× ×”×™× ×ž×•×¡×™×¤×” ×ž×¨×§× ×¨×š שנמס בפה וכמובן ×פויה בתנור ×¢× ×ž×¢×˜×” זהוב למעלה. ו×פילו ×œ× ×”×–×›×¨×ª×™ ×ת מגוון ×”×¨×˜×‘×™× ×”×¢×¦×•× ×©×™×›×•×œ×™× ×œ×”×©×ª×“×š ×ליה.

המתכון ×©×œ×¤× ×™×›× ×¢×•×©×” כבוד ×•×©× ×‘×§×“×ž×ª הבמה ×ת הכרובית. מלבד הצורה שלה, שנשמרת ×’× ×חרי צריבה במחבת, ×”×˜×¢×ž×™× ×©×¢×•×˜×¤×™× ×ותה ×ž×–×›×™×¨×™× ×¢×•×£ בדבש וצ’ילי, ××•×ª× × ×ª×—×•× ×™ עוף ×©×ž×•×›×¨×™× ×‘×ž×¡×¢×“×•×ª סיניות ותיקות ×¢× ×¨×•×˜×‘ דביק שמשלב מתיקות וחריפות עדינה.

ו×× ×™ חייבת להזהיר ×תכ×, הספק סלט ספק תוספת ×”×–×ת מתחסלת ב×מת בדקות ספורות. ×× ××ª× ×ž×›×™× ×™× ×ת המנה ל×רוחת ר×ש השנה ×ו לכל ×רוחה שיש בה יותר מ-3 ×נשי×, ×× ×™ ממליצה ×‘×—×•× ×œ×”×›×¤×™×œ כמויות. ×©×œ× ×ª×’×™×“×• ×©×œ× ×”×–×”×¨×ª×™.

×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×§×¢×¨×” קורנפלור, קמח ותבליני×. צילו×: רחלי קרוט

×ž×—×ž×ž×™× ×ž×—×‘×ª ×¢× ×©×ž×Ÿ זית ×•×ž×˜×’× ×™× ×ת פרחי הכרובית. צילו×: רחלי קרוט

×ž×¡× × ×™× ×ת הכרובית ×ž×”×ž×™× ×”×¨×•×ª×—×™×. צילו×: רחלי קרוט

מצרכי×:
1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחי×
×ž×™× ×¨×•×ª×—×™×
כף מלח
5-6 כפות שמן זית יד מרדכי

לבלילה:
כפית קורנפלור
כף קמח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית צ’ילי יבש
1/3 כוס מי×

לרוטב צ’ילי ודבש:
2 שיני ×©×•× ×›×ª×•×©×•×ª
×›×£ עגבניות מרוסקות ×ו רסק עגבניות
×›×£ רוטב צ’ילי חריף
2 כפות שמן זית
2-3 כפות דבש יד מרדכי
מיץ מחצי לימון קטן
כף סויה

לקישוט:
שומשו×
בצל ירוק חתוך לטבעות

×ופן ×”×›× ×”:
â€¢Â ×ž× ×™×—×™× ×ת פרחי הכרובית בקערה גדולה ×¢× ×ž×™× ×¨×•×ª×—×™× (במשך 2 דקות). ×ž×ž×œ×™×—×™× ×ž×¢×˜.
â€¢Â ×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×§×¢×¨×” רחבה קורנפלור, קמח, פלפל שחור, מלח, צ’ילי ומי×. שימו לב לערבב ×ת הבלילה היטב כדי ×©×œ× ×™×©×רו גושי קמח ×ו קורנפלור.
â€¢Â ×ž×¡× × ×™× ×ת הכרובית ×ž×”×ž×™× ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×§×¢×¨×” ×¢× ×‘×œ×™×œ×ª הקמח. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ עד שכל פרחי הכרובית יהיו ×ž×¦×•×¤×™× ×‘×‘×œ×™×œ×”. ×ל תד×גו ×× ×”×™× × ×•×–×œ×™×ª מדי, ×–×” בסדר גמור.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ž×—×‘×ª ×¢× ×©×ž×Ÿ זית ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת הכרובית למחבת, הקפידו להש×יר ×ת הבלילה ×©×œ× × ×ª×¤×¡×” על הכרובית בתוך הקערה ×•×œ× ×œ×©×¤×•×š ×’× ×ותה למחבת (תיכף יתווספו ×ליה ש×ר המצרכי×).
â€¢Â ×ž×˜×’× ×™× ×ת הכרובית, תוך כדי ערבוב, במשך 5-8 דקות, על ×ש בינונית, עד שהכרובית מקבלת צבע זהוב ומתרככת מעט.
â€¢Â ×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×§×¢×¨×” ×¢× ×”×‘×œ×™×œ×” שנותרה (זו שהכרובית הייתה בתוכה) – שו×, רסק עגבניות, צ’ילי, שמן זית, דבש, מיץ לימון וסויה. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
• כשפרחי הכרובית ×–×”×•×‘×™× ×©×•×¤×›×™× ×¢×œ×™×”×ŸÂ ×ת הרוטב ×•×ž×ž×©×™×›×™× ×œ×˜×’×Ÿ במחבת תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהן מצופות לגמרי ברוטב ומבריקות.
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×¦×œ×—×ª הגשה, ×ž×¤×–×¨×™× ×©×•×ž×©×•× ×•×‘×¦×œ ירוק ומגישי×.

ביס ועוד ביס וזה נגמר. צילו×: רחלי קרוט

הערות חשובות:
• רוצי× להגיש ×ת הכרוביות לשולחן ישר מהמחבת? ×חרי שלב הטיגון של הכרובית ×¢× ×”×‘×œ×™×œ×”, הוצי×ו ×ותן לצלחת ושמרו במקרר. בקערה קטנה נפרדת שמרו ×ת רוטב ×”’צילי והדבש. לפני ההגשה העבירו ×ת הכרובית למחבת, טגנו במשך דקה והוסיפו ×ת הרוטב.
• ×œ× ×—×•×‘×” להרתיח ×ת הכרוביות בקערה, הרתיחה נועדה ×’× ×›×“×™ לנקות ×ותן היטב ×•×’× ×ž×¢×˜ לרכך ×ותן. ×× ××ª× ×œ× ×ž×§×¤×™×“×™× ×¢×œ ניקיון ברתיחה ×פשר לוותר על השלב ×”×–×”, הריכוך יעשה כבר במחבת.
• כמובן ×©×œ× ×—×•×‘×” להוסיף ×ת ×”×©×•×ž×©×•× ×•×”×‘×¦×œ הירוק ×בל ×”× ×ž×•×¡×™×¤×™× ×’× ×ž×¨××” ×•×’× ×˜×¢× ×¨×¢× ×Ÿ יותר.
• ×× × ×©×ר ×œ×›× ×¨×•×˜×‘ במחבת, שמרו ×ותו בקערה קטנה. כך תוכלו להכין עוד כרוביות ×ו להגיש לצד ×לה ×©×”×›× ×ª× ×›×“×™ שכל ×ורח יוכל להוסיף לו ×›×וות נפשו.

שילוב ×ž×•×©×œ× ×‘×™×Ÿ חריפות למתיקות. צילו×: רחלי קרוט

×ל תפספסו – מתכון ללחמניות דבש רכות ו×ווריריות עמו כמו ענן

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של ×¡×‘×ª× ×•×œ×¦×“ הפירושקי והלביבות של סב×. ×”×˜×¢×ž×™× ×”×לה הפכו ×©× ×™× ×חר כך לתשוקה גדולה ל×וכל ולזיכרונות ×©×ž×’×™×¢×™× ×‘×™×—×“ ×יתו.

מגדלת עגבניות שרי, ×¤×œ×¤×œ×™× ×—×¨×™×¤×™× ×•×ת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת ×ת ×תר פודפייג'.

וכן, יש לי ב×מת ×לרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

×ž×ª×›×•× ×™× ××—×¨×•× ×™× ×ž×ת רחלי קרוט (צפו בכול×...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

4 תגובות

  1. ×”×× ×פשר להכין ×™×•× ×ž×¨×ש?

    • בעקרון ×ין בעיה, ו××– ×œ×—×ž× ×œ×¤× ×™ ההגשה.

      ו×פשר ×’× ×œ×¦×¨×•×‘ ×ת הכרוביות, להעביר לקופסה ולשמור במקרר ובנפרד לערבב ×ת הרוטב בקופסה קטנה ולשמור ×’×. ו××– מחר רק להעביר ×ת הכרוביות והרוטב למחבת ולהקפיץ 3-4 דקות.

      בהצלחה וחג שמח!

  2. ×”×™×™.. נר×לך ×©×‘×ž×§×•× ×“×‘×© ×פשר להחליף בסיל×ן ?…

Leave a Reply to רחלי קרוט Cancel reply

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top