קינוח שכבות עם קרם גבינה, פירות ופירורי עוגיות

מאת: olga

10 דקות (מקסימום) ויש לכם קינוח מרשים ויפהפה שאף אחד לא ידע שעבדתם עליו בדיוק כמה דקות - שכבות קרם גבינה עם פירות ופירורי עוגיות

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
אני אוהבת את שבועות, כי החג הזה הוא אנטי פרווה. פעם בשנה רוב האוכלוסייה, למעט טבעונים, מכינה מאכלים וקינוחים חלביים בחסות המסורת. אפשר לפרסם בבלוג מתכון חלבי מובהק ולא לצפות לשאלות ובקשות הקשורות להמרת חמאה בשמן או שמנת מתוקה בצמחית. איזו חגיגה, במיוחד לאוהבי גבינות ומתוקים למיניהם בגוונים לבנים. פסטות וקישים, מאפים ובלינצ'ס, עוגות גבינה קרות או אפויות, צנועות אך ורק עם פירורים או מפונפנות עם הפתעות בפנים וקישוטים מטורפים מבחוץ. כל זה צריך להספיק להכין בערב חג, ולפעמים משהו עלול להיגמר באמצע התהליך המאתגר הזה: כוח, זמן, או מקום במקרר.

אם מסיבה כזו או אחרת לא בא לכם להכין בשבועות עוגת גבינה, אם אתם צריכים עוד משהו מתוק לתגבור, או שסתם קניתם יותר מדי גבינות וצריך לעשות איתן משהו, הקינוח שאני מציעה לכם יהיה מושלם עבורכם. הוא סופר קל הכנה, לא דורש היערכות מוקדמת, כי ניתן לשלב בו כל סוג של פרי או עוגיות שיש לכם בבית, והמרכיב השבועותי שלו – קרם גבינה – כולל שלושה מרכיבים בלבד. אפילו אם תקפידו לעבוד לאט, לא תצטרכו יותר מ- 20 דקות על-מנת להשלים את המלאכה. ולמרות כל זה, הוא נראה מרשים ביותר וטעמו הוא הטעם הנוסטלגי של ילדות – וניל, פירות ועוגיות.

אז תהיו יצירתיים, תשחקו עם צבעים ומרקמים, תגישו אותו בכוסות אישיות עם קישוט מדליק ותתכוננו לקצור מחמאות. שיהיה חג שמח!


 קרם גבינה עם פירות ופירורי עוגיות


מרכיבים ל- 4 קעריות גדולות (כ- 8 מנות אישיות):
אשכול בינוני של ענבים ללא חרצנים
10-12 דובדבנים, ללא גלעין
3 משמשים
500 גרם גבינה לבנה 9%
5 כפות אבקת סוכר
2 כפיות מחית וניל
4-6 עוגיות אוראו
10 עוגיות לוטוס

אופן הכנה:
• שוטפים את הפירות, מוציאים את הגלעין מהמשמשים והדובדבנים וחותכים: את המשמשים לקוביות קטנות, ואת הדובדבנים וענבים – חצי-חצי.
• מכניסים את העוגיות למעבד מזון וגורסים בכמה פולסים עד שמתקבלים פירורים גסים.
• מכינים את הקרם: מעבירים את הגבינה הלבנה לקערה גדולה, מוסיפים את אבקת הסוכר ומחית הוניל ומערבבים היטב בעזרת מיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מומלץ שהגבינה תהיה קרה.
• מרכיבים את הקינוח: מניחים קצת פירות בתחתית הכלי, מעל יוצקים כף של קרם הגבינה ומעליה מפזרים כף-שתיים של פירורי העוגיות. חוזרים על הפעולה פעמים נוספות בהתאם לגובה הכלי.
• מכניסים למקרר עד ההגשה.

הערות:
• אפשר להשתמש בכל פירות שאוהבים – בסוג אחד או בתערובת של כמה סוגים.
• אפשר להשתמש בכל סוג עוגיות שאוהבים, כולל פתי בר רגילות.
• אפשר להשתמש בגבינה לבנה עם אחוז שומן נמוך יותר מ- 9%. פשוט זה מה שהיה לי במקרר.
• אפשר להחליף את מחית הווניל בכמות זהה של תמצית וניל, במקל וניל או אפילו שקית של סוכר וניל.
• אם לא אוהבים וניל, אפשר ללכת על טעם אחר, למשל קינמון, קפה או הל. תהיו יצירתיים.
• אפשר להפחית את כמות אבקת הסוכר, במיוחד אם לא משתמשים בפירות חמצמצים.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
מתכון למאפינס ירקות עם קמח מלא
מתכון לצ'אטני תפוחים

מתכון למעדן שוקולד טבעוני

מתכון לשלגוני בננה וקוקוס בציפוי שוקולד

מתכון לריבועי שוקולד וקרמל

מתכון לבאונטי ביתי

מתכון לבלינצ'ס מושלם


>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי


צילומים: אולגה טוכשר