עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס ב-5 דקות

מאת: raheli

הכי ממכרות שיש - עוגיות טחינה עם שוקולד צ'יפס שמכינים ב-5 דקות. רק לערבב, לכדרר וקדימה לתנור (בלי ביצים ובלי חמאה)

הרבה לפני עוגות וקינוחים מרהיבים, אני אוהבת להכין עוגיות. גם כי זמן ההכנה שלהן קצר ביחס לתוצאה (מלא עוגיות שמספיקות להרבה זמן) וגם כי יש בהן נחמה מתוקה כשהן מבצבצות מבעד לצנצנת זכוכית. חוץ מזה, הן מתפקדות נהדר גם כמתנה לאנשים שאוהבים.

העוגיות שלפניכם הן אידיאל המשוואה של זמן לעומת תוצאה. כל מה שצריך כדי להכין אותן זה לערבב ביחד את המצרכים, לכדרר כדורים ולאפות. מתקבלות עוגיות בטעם חלבה שמתמוססות בפה ומחביאות בתוכן נקודות קטנות של שוקולד.

ויש להן גם בונוס, לא תמצאו כאן ביצים וגם לא חמאה. בעצם, הטחינה היא זו שמתפקדת כאן כנותנת הטעם המרכזית וזו שקובעת את המרקם הסופי.

אז למה אתם מחכים, עד שתשטפו את צנצנת הזכוכית העוגיות כבר תהיינה מוכנות.

עוד מתכונים קלים להכנה >> עוגת בוואריה עם רוטב שוקולד | ביצת הפתעה במילוי קרם וניל וקארד לימון

שלבי הכנת עוגיות טחינה ושוקולד

עוגיות טחינה ממכרות עם שוקולד מריר


מצרכים:
175 גרם קמח (1+1/4 כוסות) קמח
40 גרם (1/2 שקית) אינסטנט פודינג וניל עלית
שקית אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
1/3 כוס שמן
כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס טחינה
4 כפות מייפל או סילאן
60 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את המצרכים הרטובים – שמן, וניל, טחינה ומייפל.
- מוסיפים את המצרכים היבשים – קמח, א. אפייה, פודינג וסוכר, ומערבבים עם היד או עם כף עץ, כשכמעט כל הקמח נטמע בתערובת מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לאיחוד החומרים. חשוב: זה בסדר אם התערובת פירורית מעט, כשמגלגלים בין הידיים היא נדבקת ומתחברת. אם בכל זאת התערובת שלכם יצאה יבשה, אפשר להוסיף עוד 2 כפות טחינה.
- יוצרים עיגולים בגודל מטבע של 10 שקלים, עדיף לא יותר כי העוגיות מתפשטות ומתרחבות בתנור, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. שימו לב לא למעוך אותן לצורת פיתה אלא להשאיר אותן עגולות כמו כדור.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך 10 דקות. העוגיות צריכות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות אבל מעט זהובות. חשוב לא לאפות אותן יותר כי הן מתקשות אחרי האפייה. אם רוצים - מפדרים באבקת סוכר אחרי שהן מתקררות.

עוגיות טחינה ושוקולד בתבניתמעט אבקת סוכר מוסיפה מראה עדין ומכסה אותן בשמיכה מושלגת. צילום: רחלי קרוט


עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפסזהירות, העוגיות נעלמות בשנייה מהתבנית. צילום: רחלי קרוט


הערות חשובות
- בגלל העדר הביצים תוספת הפודינג וניל עלית חשובה כי היא מרככת ומעדנת את מרקם העוגיה.
- אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
- רוצים לשדרג? גלגלו את העוגיות לפני האפייה בשומשום.
- עוד אופציה לשדרוג: במקום 2-3 כפות טחינה מוסיפים 2 כפות חמאת בוטנים. גם מוסיף טעם עדין וגם מעדן את מרקם העוגיה.
- זמן האפייה כאן קריטי, יותר מדי ויצאו לכם עוגיות קשות, פחות מדי והעוגייה תתפרק. איך יודעים? ברגע שהעוגייה מתחילה להזהיב, אבל לא זהובה לגמרי, מוציאים אותה מהתנור. אם תגעו בה היא תראה לכם לא מוכנה ורכה מדי אבל אל דאגה, היא מתקשה כשהיא מתקררת. וכן, זמן האפייה משתנה מאחד לשני, גם בגלל שהתנורים שונים אחד מהשני וגם בכלל שכל אחד מכדרר כדורים בגודל מעט שונה.

עוגיות טחינה ושוקולד

אל תפספסו:
מתכון לטירמיסו שוקולד
מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל