כבר כמה ימים שאני מחזיקה את עצמי לא לכתוב כלום על הפרידה האובר מתוקשרת של יהודה ונינט. ואני גם לא מתכוונת לעשות את זה עכשיו, אבל העלתי את זה, כי ראש השנה שמתקרב וכל מתכוני הדבש קצת הזכירו לי את הניסיון לדחוף את הסיפור הזה לכל מדור בעיתון או באינטרנט.
כמו הפרידה, גם הדבש נכנס בימים האחרונים כמעט לכל מתכון שעלה ברשת. עם עוף, בטחינה, ביחד עם בורגול וכמובן בכל קינוח אפשרי. לא תמיד יש הגיון מאחורי תוספת הדבש, אבל ככה זה כשאחד החגים הכי אהובים מתקרב.
לעומת זאת, העוגה שלפניכם הכי לא מתנצלת בכל הנוגע לניחוח ולטעם הדבשי שלה. כאן הצוף המתוק הוא הכוכב הראשי כשלצידו ניצבים תפוחים עסיסיים ומעט חמצמצים ופקאנים שמהווים ניגוד בטעם ובמרקם.
ולגבי הקישוט – מאז שהכנתי את קיש הירקות בצורת ספירלה, רציתי להכין גם גרסה מתוקה. הכוונה הייתה להכין מעין פאי מתוק, עם קרם שקדים, ומעליו להניח פרוסות צבעוניות של פירות טריים (לא אפויים). הבעיה היחידה, שנטלי קטעה לי את החלומות וקבעה שזה לא יעבוד. וכמו שאתם יודעים, אם נטלי אומרת, היא בטוח צודקת.
אז לפני חודש, אחרי שנקטעו לי החלומות על פרוסות צבעוניות של פירות טריים, ניסיתי להכין את הגרסה האפויה של הפרוסות המגולגלות. אפיתי עוגת וניל בחושה וקישטתי בפרוסות דקיקות ומגולגלות של תפוחים שנאפו בתנור. זה אמנם לא יצא צבעוני כמו שרציתי, אבל המראה שהתקבל היה פשוט עוצר נשימה.
בעקבות אותו ניסוי, שיגעתי את נטלי שנפגש להכין את העוגה, הפעם בגרסת הדבש שלה. בכל זאת, ראש השנה נושף לנו בעורף. אז נכון, שכחתי להביא מנדולינה ונאלצנו לחתוך עשרות פרוסות דקיקות עם סכין, ונכון, שכחתי להביא גם דבש, אבל היי! זכרתי להביא את עצמי. זה גם משהו לא?
המתכון הבסיסי של העוגה לקוח מהבלוג של נטלי (עוגיו.נט) אך עשינו בו מעט שינויים כדי להפוך אותו לפרווה וגם כדי להוסיף לו עוד קצת עושר ורושם. לא שהעוגה לא הייתה עשירה קודם, אבל עכשיו בכלל מדובר במלכה.
ורגע רגע, לאן אתם בורחים, נראה לכם שנפגשנו רק כדי להכין עוגה אחת? מה פתאום. אם כבר אני ועצלותי מגיעים עד לרמת גן, צריך להכין עוד מתוקים לחג, ועוד איזה מתוקים! על הקינוח השני – סברינות דבש עם רימונים – תוכלו לקרוא כאן ואם תהיו סבלניים תגלו בקרוב עוד מתכונים מבוקר האפייה שלנו.
ובנימה אופטימית זו, שתהיה לכם שבת נעימה וחג שמח. נתראה כאן בחמישי הבא
הערות, הארות ושאר חיות בית:
• במקום חלב קוקוס ניתן להשתמש בחלב סויה (לפרווה) או בשמנת חמוצה/חלב (לחלבי).
• חיתוך התפוחים לפרחים מעל הוא אחד השלבים החשובים. שימו לב שצריך לחתוך את התפוחים לפרוסות מאוד דקות כדי שתוכלו לגלגל אותן. הכי טוב לעשות את זה עם מנדולינה, גם כי תקבלו פרוסות דקות וגם כי הפעולה תיקח לכם מקסימום 3 דקות, אם אין לכם מנדולינה, ניתן לחתוך עם סכין. זה יקח קצת יותר זמן ויצריך סבלנות אבל זה עובד (כאן בעוגה למשל חתכנו עם סכין).
• ניתן לאפות את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק או באחת גדולה מלבנית (כמו בתמונה). אם החלטתם להכין בתבנית גדולה, שימו לב לבדוק היטב עם קיסם שהעוגה מוכנה. ככל שתהיה לכם יותר תערובת בתבנית ככה יקח יותר זמן לאפות.
• נסו לפזר מעל העוגה מעט אבקת סוכר, אין לי ספק שזה יוסיף עוד טאץ' יפה לעוגה.
• ניתן להכין את העוגה גם כמאפינס ולסדר מעל פרח גדול מפרוסות תפוחים.
מצרכים:
100 מ"ל (1/2 כוס) מים רותחים
שקיק תה רגיל
200 מ"ל (כוס) קרם קוקוס/שמנת חמוצה (אופציות נוספות בהערות)
100 מ"ל (חצי כוס) שמן צמחי
120 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
250 גרם דבש
2 ביצים
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
כפית קינמון
גרידת לימון מלימון שלם
2 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם פקאנים (לא מסוכרים), קצוצים גס
לפרחי התפוחים:
3-4 תפוחים אדומים (עם הקליפה)
100 מ"ל (1/2 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגה שהכנתם בקבוצת הפייסבוק