רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - פרחי כרובית בלימון ושום
פרחי כרובית בלימון ושמן זית

פרחי כרובית בלימון ושום

הפרח הלבן מקבל את הבמה המרכזית – כרוביות אפויות עטופות בלימון, שמן זית ושום. כל כך טעים וקל להכנה שחייבים להכפיל כמויות

המון פרחי כרובית שמדיפים ריח של לימון, טימין ושום.

מתבלים ולתנור. צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
2 כרוביות קטנות או אחת גדולה
1/2 כפית אבקת שום (או 3-4 שיני שום כתושות)
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית מלח
1/2 כפית צ'ילי גרוס
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
גרידה מלימון שלם
5-6 עלים מענפי תימין

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• מפרקים את הכרובית לפרחים (לא קטנים מדי).
מניחים את הכרוביות בתבנית ומפזרים מעל את שאר המצרכים (קודם תבלינים ואחר כך שמן ולימון). מעסים מעט עם הידיים.
• אופים (ללא כיסוי) ב-180 מעלות למשך 30-40 דקות או עד שהכרוביות זהובות. שימו לב לזמן האפייה, אם פרחי הכרובית שלכם קטנים יותר תצטרכו לאפות פחות זמן, כנ"ל לגבי כרוביות גדולות יותר.
• מי שמעדיף, ניתן לערבב בקערה את כל המצרכים ולהכניס את הכרוביות כדי שיתעטפו בכל התערובת. בעיני חבל על קערה נוספת בכיור.

צילומים: רחלי קרוט

מוזמנים לבקר אותנו גם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

2 תגובות

  1. הכנתי אתמול ויצא נהדר! תודה רבה!!

  2. נראה מעולה.
    איך ילך עם כרובית קפואה? לשנות משהו מאופן ההכנה?

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: