רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - פרחי כרובית בלימון ושום או: זר לשבת
פרחי כרובית בלימון ושמן זית

פרחי כרובית בלימון ושום או: זר לשבת

הפרח הלבן מקבל את הבמה המרכזית – כרוביות אפויות עטופות בלימון, שמן זית ושום. כל כך טעים וקל להכנה שחייבים להכפיל כמויות

סטריפ משהו טעים

לפני כמה שנים יצא לי להגיע לאחת מהמסעדות של השף הוורבלי איל שני. האיש שהצליח לככב על המסך והפך פופולרי מתכנית אחת לשנייה לא הצליח, משום מה, לכבוש לי הלב. רשימת הסיבות לכך גדולה אבל אשאיר את היריעה הזו לפעם אחרת.

למרות זאת, או דווקא בגלל, קפצתי באחד הימים למסעדה של השף, בתקווה לתהות על פנים הקנקן שהביא אותו לכס המלכות. בסופו של דבר, אולי בגלל המטען שהגעתי איתו ואולי בגלל נפילות מקריות, יצא שממש לא נהנתי שם. כן כן, אני יודעת שרובכם בטח הייתם ונורא נהנתם, ואיך זה שלא התאהבתי במוס שוקולד או בפיצה פירות ים. נו, ככה אני, בעייתית.

אז למה אני מספרת לכם את זה, כי בכל זאת יצא שהתאהבתי שם. דווקא לא במלצר, אלא בתינוקת עם ראש זהוב או במילים אחרות: בכרובית הספק אפויה ספק מטוגנת שלו.

חודשים אחרי החוויה במסעדה, נזכרתי במנה הזו והחלטתי להכין גרסה אחרת שלה בבית. לא, היא לחלוטין לא דומה בטעמים לזו של שני, אבל בהשראתו החלטתי לתת לה את הבמה המרכזית ולהפוך אותה לכוכבת.

סוף שבוע נעים עם המון פרחים שמדיפים ריח של לימון, טימין ושום. נתראה כאן שוב בחמישי הבא.

מתבלים ולתנור. צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
2 כרוביות קטנות או אחת גדולה
1/2 כפית אבקת שום (או 3-4 שיני שום כתושות)
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית מלח
1/2 כפית צ'ילי גרוס
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
גרידה מלימון שלם
5-6 עלים מענפי תימין

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• מפרקים את הכרובית לפרחים (לא קטנים מדי).
מניחים את הכרוביות בתבנית ומפזרים מעל את שאר המצרכים (קודם תבלינים ואחר כך שמן ולימון). מעסים מעט עם הידיים.
• אופים (ללא כיסוי) ב-180 מעלות למשך 30-40 דקות או עד שהכרוביות זהובות. שימו לב לזמן האפייה, אם פרחי הכרובית שלכם קטנים יותר תצטרכו לאפות פחות זמן, כנ"ל לגבי כרוביות גדולות יותר.
• מי שמעדיף, ניתן לערבב בקערה את כל המצרכים ולהכניס את הכרוביות כדי שיתעטפו בכל התערובת. בעיני חבל על קערה נוספת בכיור.

עוד במשהו טעים:
עוגיות מייפל עם פקאן
עוגות נוטלה מ-3 מצרכים

קיש ירקות ספירלה

נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי
פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים
ריבועי לימון בקלי קלות
בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות)

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הכרוביות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

2 תגובות

  1. הכנתי אתמול ויצא נהדר! תודה רבה!!

  2. נראה מעולה.
    איך ילך עם כרובית קפואה? לשנות משהו מאופן ההכנה?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: