רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - עוגת שוקולית עמי ותמי

עוגת שוקולית עמי ותמי

זכרונות מתוקים שהופכים לקינוח שמח וצבעוני – עוגת הבית של עמי ותמי שמכינים ביחד עם הילדים או לימי הולדת

DSC_0200-600הילד חוגג יום הולדת ואתם מתלבטים איזה עוגה להכין? כזאת שתהיה גם טעימה וקלה להכנה אבל גם מרשימה ושמחה?

העוגה שלפניכם היא בדיוק כל אלה ועוד. היא לא רק קוצרת מחמאות על הצבעוניות והרעיון שמאחוריה (כן, גם ממבוגרים) היא גם נורא כייפית להכנה. היא מזכירה סיפורי ילדות, גורמת לכולם לחייך ועכשיו כשחופשת הקיץ בפתח, אפשר להכין אותה גם ביחד עם הילדים ולחוות איתם רגעים מתוקים במטבח שבטוח הם לא ישכחו.

שימו לב – הכמות במצרכים מספיקה ל-2 עוגות, גם בתבנית מלבנית וגם אינגליש קייק), הסיבה היא שהעוגה מורכבת בעצם מ-2 חלקים. מהבסיס שמחזיק את הבית ומתפקד כדשא ומהבית עצמו. אחרי החיתוכים תגלו שנשאר לכם לא מעט שאריות של עוגה שנחתכה. אפשר כמובן לאכול את מה שנשאר או לפרור את העוגה, להוסיף לה 150 גרם שוקולד מומס ו-4 כפות ממרח שוקולד וליצור כדורי שוקולד.

>> עוד רעיונות מעולים לעוגות יום הולדת: עוגת שכבות עם קרם וניל ורוטב טופי | קאפקייקס קשת בענן

עוגת הבית של עמי ותמי

מצרכים לעוגה (תבנית 20 על 30 + אינגליש קייק):
6 ביצים
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
360 מ"ל (כוס וחצי) חלב
כוס שמן
כוס וחצי אבקת שוקולית לאפייה עלית
240 גרם (2 ו-3/4 כוסות) קמח
40 גרם (1/2 שקית) פודינג וניל עלית
שקית וחצי אבקת אפייה

לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב/מריר
130 גרם שמנת מתוקה (32 או 28 אחוז)

לקישוט:
2 חבילות גליליות
8 עוגיות פתי בר
1 חטיף כיף כף
שקית עדשים צבעוניות
2 סוכריות על מקל
קוקוס לבן + 2 טיפות צבע מאכל ירוק
סוכריות צבעוניות
גומי צבעוני חמוץ

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים וסוכר במשך 4-6 דקות עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
– מוסיפים את המצרכים הרטובים (חלב, שמן) ומקציפים מעט עד שהם נטמעים בתערובת.
– מוסיפים את המצרכים היבשים (שוקולית לאפייה, קמח, פודינג, א. אפייה), מומלץ לנפות, ומקציפים על מהירות איטית עד שהתערובת אחידה. חשוב לא להקציף יותר מדי כדי שהבלילה לא תהפוך להיות דחוסה מדי.
– מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית 20 על 30 משומנת היטב (עד ל-3/4 גובה של התבנית) ואת שאר הבלילה מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
– אופים ב-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם פירורים לחים. מקררים היטב את העוגה בטמפרטורת החדר או במקרר.
– בינתיים מכינים את הציפוי: בקערה קטנה ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרו ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולדי חלק ומבריק. מניחים בצד לכמה דקות עד שהגנאש יתמצק מעט.
– חותכים את הגליליות ל-2 חצאים ומערבבים את הקוקוס, בשקית קטנה, עם טיפת צבע מאכל ירוק.

6002

מרכיבים את העוגה:
– מיישרים את החלק העליון של העוגה המלבנית ומצפים ב-4 כפות גנאש השוקולד. חשוב למרוח את הגנאש גם בדפנות העוגה ולא רק מעל.
חותכים את עוגת האינגליש קייק ל-3 מלבנים שווים ברוחב. את אחד המלבנים חותכים לחצי באמצע ואת החצי חותכים באלכסון לצורת משלוש (ראו תמונה).
– מניחים את 2 המלבנים, אחד על השני, על העוגה עם הגנאש ומעליהם מניחים את 2 המשולשים כך שיווצר להם מעין גג.
– מצפים את הבית בגנאש מכל הצדדים.
– מדביקים את הגליליות לצידי העוגה התחתונה, ליצירת גדר, ואת עוגיות הפתי בר מצמידים לגג הבית.
– כדי ליצור דלת חותכים את הכיף כף לחצי ומדביקים לחלק התחתון של הבית.
– מפזרים על בסיס העוגה קוקוס ירוק, ליצירת דשא, ומקשטים מסביב עם סוכריות צבעוניות, עדשים, גומי חמוץ ועוד ממתקים שאוהבים.

DSC_0250-600

הערות חשובות:
– השימוש בשוקולית לאפייה עלית הופך את העוגה לשוקולדית מאוד אך לא מרירה כמו בשימוש עם קקאו. כך גם אתם וגם הילדים תוכלו להנות מהעוגה.
– ברשימת המצרכים תמצאו את הממתקים והחטיפים שהשתמשנו בהם לקישוט העוגה, אתם כמובן יכולים לשנות את הממתקים ולקשט את העוגה במה שאתם אוהבים. העיקר שיהיה צבעוני ושמח.
– במקום קוקוס צבוע אפשר לפזר אגוזי פקאן קצוצים דק, סוכריות צבעוניות או ברס (אגוזי לוז מקורמלים וקצוצים – להשיג בחנויות האפייה).
– עוד אופציה מפתיעה ומיוחדת היא לחתוך בתוך הבית (מהחלק למעלה כלפי מטה) בור קטן ולמלא בממתקים שאוהבים. מעל מניחים את הגג שמסתיר את ההפתעה.
– אם רוצים את העוגה פרווה ממירים את החלב של העוגה והשמנת של הציפוי בקרם קוקוס.

אל תפספסו:
שבלולי שמרים במילוי קינמון
קאפקייקס וניל במילוי עדשים צבעוניות
עוגת ריקוטה ובננות בחושה

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

3 תגובות

  1. רחלי יקרה! הכנתי את העוגה בשישי האחרון ליום הולדתה של בתי (3) היא יצאה מ ש גע ת !!! גם בטעם וגם במראה! חבל שאינני יכולה לצרף לך תמונה. בכל מקרה, המון המון תודה על המתכון המופלא הזה! את נהדרת!שבוע טוב, ורד.

  2. האם כמות הקמח במתכון נכונה???? משהו לא מסתדר לי… 240 גרם או 2 ו 3/4 כוס? זה אותו הדבר?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: