רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - סלט חסה עם הרוטב הכי טעים בעולם

סלט חסה עם הרוטב הכי טעים בעולם

הרוטב הכי טעים שיש משתדך ללבבות חסה וביחד מתקבל סלט שהופך לכוכב של הארוחה. מגישים עם קרוטונים, נתחי עוף או ככה לבד

סטריפ משהו טעים
סלט חסה.
מה כבר יכול להיות כל כך טעים בעלים ירוקים? הו, שאלה טובה.

באחד החגים האחרונים, ישבנו סביב שולחן עמוס לעייפה באוכל – מממרחים ומרק ועד דגים ובשר. באופן די מפתיע, למרות כל המנות המורכבות והמיוחדות, הכוכב האמיתי היה דווקא הסלט הזה. זה שמצד אחד היה מרענן וקליל ומצד שני עטוף ברוטב עשיר וקרמי.

מאז, הכנתי אותו כמעט כל יומיים. אפילו שקלתי לשתול חסה באדנית כדי לא לרוץ לירקן כל שני וחמישי. בכל זאת, חבל על הקלוריות שבריצה.

מכיוון שמדובר במעט מצרכים ובעובדה שבכל זאת עסקינן בעלי חסה, כל העניין כאן הוא להקפיד על חומרי הגלם – השתמשו רק בלבבות חסה (החלק הפנימי והפציח יותר) ואל תוותרו על גבינת פרמזן (ממליצה בחום להחזיק משולש גבינה בבית, זה מחזיק המון זמן – בעיקר אם אתם לא זללנים כמוני).

ולגבי המיונז, אין לי ספק שהרוב לא יכנסו למטבח כדי להכין אותו בבית (מתישהו כשתמצאו זמן שווה לנסות) אבל לפחות נסו למצוא בסופר אחד איכותי. וכן, אפשר גם את הסוג המופחת קלוריות. אני, אגב, משתמשת רק איתו בתקופה האחרונה.

מצרכים (הרוטב מספיק ל-2 סלטים מתובלים בעדינות או אחד עם הרבה רוטב):
3 כפות גדושות מיונז איכותי
כפית שטוחה חרדל
שן שום קצוצה דק דק
מיץ מחצי לימון קטן
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת דק
5 כפות שמן זית
פלפל שחור

וגם:
לבבות חסה מחסה שלמה

אופן הכנה:
• מניחים בקערה או בקופסה שניתן לנער את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב. ניתן לשמור את הרוטב במקרר עד 3-4 ימים.
• חותכים ראש חסה (רק את העלים הפריכים יותר שבאמצע) לרצועות – פשוט מניחים ערמה של עלי חסה אחד על השני וחותכים.
• מוסיפים 2-3 כפות מהרוטב (תתחילו עם פחות ותטעמו, הרוטב עשיר מאוד ולכן לא צריך הרבה ממנו).
• מערבבים בעדינות ומגישים עם קרוטונים, נתחי עוף או ככה לבד.

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
כרובית בדבש, צ'ילי ולימון
בייגל בציפוי שומשום

עוגת ביסקוויטים עם שוקולד

כדורי שוקולד בציפוי קוקוס (טבעוני)

סלט כרוב וגזר עם שומשום

עוגת שוקולד ללא קמח

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הסלט שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: