רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - סיגרים במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

סיגרים במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

סיגרים אפויים, מעלי פילו, במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים. קינוח מהיר, מרשים וטעים במיוחד לארוחת ראש השנה

כאשר אני חושבת על סעודת ראש השנה העמוסה במטעמים עולה בדעתי קינוח קל שאינו מצריך עבודה רבה ובכל זאת טעים ויפה כראוי לחג.

אחד הקינוחים האהובים עלי הינו עלי פילו ממולאים והפעם החלטתי למלא בקרם וניל מושלם ותפוחים שעוברים קירמול, שילוב נפלא של השניים הרכים והמעטפת הקראנצ'ית יוצרים עניין בפה וקוצרים המון מחמאות.

עוד מתכונים מעולים לחג: עוגת וניל עם רוטב טופי | פחזניות במילוי קרם וניל

מקרמלים תפוחים

סיגרים אפויים במילוי קרם וניל ותפוחים

כ-36 סיגרים

מצרכים:
חבילת עלי פילו, מופשרת על פי הוראות היצרן
שמן קנולה למריחה
5 תפוחי עץ גרני סמיט
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר
2 כפות צימוקים
כף ליקר קלבדוס או ברנדי

לקרם וניל:
2 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
1מקל וניל
1 ביצה
1 חלמון
1/2 כוס (שקית פחות כף או 70 גרם) אינסטנט פודינג וניל עלית
1/4 כוס אבקת סוכר

להגשה:
אבקת סוכר
1/4 כוס דבש

אופן הכנת התפוחים:
– קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לריבועים.
– שמים את הסוכר במחבת וממיסים ללא ערבוב.
– מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד שהסוכר הופך שוב לנוזלי.
– מוסיפים צימוקים, תבלינים וליקר ומערבבים יחדיו. מצננים.

אופן הכנת הקרם:
– מרתיחים את החלב, סוכר ומקל וניל.
– מערבבים בקערה את הביצים, פודינג וניל ואבקת סוכר.
– משווים טמפרטורה בין שתי התערובות: מסירים את החלב מהאש ומוסיפים כף מתערובת הביצים, מערבבים וכך מוסיפים מספר כפות. מערבבים הכל יחד ומחזירים לאש לבישול עד הסמכה. חשוב להמשיך ולערבב כל הזמן עד שהקרם מסמיך.
– מעבירים לקערה, עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש.

קרם וניל

הרכבת הסיגרים:
– מכינים קערית עם שמן ומברשת, פורסים עלה ומורחים שמן, מניחים עליו עלה נוסף ומורחים שמן.
– מחלקים את הפילו ל-4 חלקים שווים, מניחים בחלק הרחב יותר עם כפית מהקרם, מעליו מפזרים ממלית התפוחים (שומרים מעט מהמלית להגשה).
– מגלגלים את העלים לסיגרים (כמו שמגלגלים כרוב או עלי גפן) ומניחים בתבנית.
– מושחים בשמן ואופים ב-180 מעלות עד הזהבה. בערך כ-15 דקות.
– הגשה: לאחר הצינון מאבקים באבקת סוכר, מפזרים ממלית התפוחים ומזלפים דבש.

סיגרים במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

הערות חשובות:
– השימוש בפודינג וניל עלית מסמיך מצוין את הקרם וכן מוסיף טעם ונילי מעולה.
– חשוב בעת הכנת הקרמל לא לערבב את הסוכר.
– בעת הוספת התפוחים יהיה שלב שהסוכר יתקשה אך בעת הערבוב, ועם קצת סבלנות, הוא יהפוך שוב לנוזלי.

סיגרים במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

אל תפספסו:
עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס ב-5 דקות עבודה
עוגת שיש עם שבילי שוקולד
עוגת טירמיסו שוקולד

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

hayadar

15 תגובות

  1. האם יש משהו שניתן להכין מראש ולהקפיא?

  2. היי, האם אפשר לעשות את הקרם וניל יום לפני? ולהשאיר במקרר?
    ועוד שאלה, האם את מוסיפה את פודינג הוניל אחרי שאת משווה טמפ'? התמונה קצת מבלבלת.
    האם מלית התפוחים מספיקה לחבילה אחת של דפי פילו? או שעלי לעשות מלית כפולה?
    תודה :)

    • את הקרם ניתן להכין מראש, לסגור בניילון נצמד ולצנן במקרר.
      הוספת הפודינג לפי ההוראות.
      כמות התפוחים מספקת.

  3. נפלא, כמו כל מתכונייך, שאלה לי ואן אין לי מקל וניל האם יש אפשרות עם וניל נוזלי או לוותר? תודה על התשובה.

  4. תודה רבה לך חנה :-)
    לגבי המקל אפשר עם הוזלי אבל שיהיה איכותי.

  5. שלום חיה, להכנת הקרם, האם מרתיחים את הסוכר וחלב עם מקל הוניל שלם או שצריך לחצות אותו ולהרתיח רק את הגרעינים שבתוך מקל הוניל?
    אם מקל שלם, האם להוציא אותו אחרי ההרתחה או להשאיר??

  6. הי, יצא טעים מאוד אבל נזל זה נזל באפייה…

  7. היי רציתי לשאול אם בסהכ את שמה בקרם וניל ביצה אחת או ביצה אחת וחלמון אחד?

  8. שנה טובה, א. כמה שכבות עלי פילו בכל סיגר?
    ב. האם ניתן להכין מראש את הסיגרים, להשאיר בקרור ורק למחרת לאפות?

    • היי שרון שנה טובה. יש להכין כל סיגר משני עלי פילו כפי שציינתי ובהחלט ניתן להבין מראש ולשמור עד האפייה.

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: