רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - פופקורן עוף או: נגיסי עוף בציפוי פריך

פופקורן עוף או: נגיסי עוף בציפוי פריך

קטנים, סופר פריכים ומחביאים בתוכם נתחי עוף עסיסיים – פופקורן עוף בציפוי עדין של דבש ופירורים זהובים. מגישים עם קטשופ ומטבל מיונז

סטריפ משהו טעים
אם יש מאכל שאני לא יכולה לעמוד בפניו, אחרי צ'יפס ושוקולד מריר עם דובדבנים, זה שניצל. בעיקר אם הוא יצא לפני שנייה מהמחבת ועוד לא הספיק לנוח על הנייר הסופג. משהו בפריכות, במליחות העדינה ובתחושה הקלילה והחמימה הופך את המאכל הזה לאחד משוברי הדיאטה הגדולים.

הנגיסים שלפניכם הם בעצם גרסה משודרגת לאותו שניצל מוכר ואהוב. יש בהם יותר פריכות בגלל מעטפת הפירורים הגדולה שמסביב, ומצד שני גם יותר עסיסיות של העוף בגלל עוביו. ואם תכינו אותם מפרגית ולא מחזה עוף, בכלל תקבלו מעדן שאי אפשר להפסיק לנשנש מהצלחת.

אתם בטח שואלים את עצמכם אם אפשר גם לאפות אותם. אז כן, ניסיתי כמה וכמה פעמים והם עוברים אפייה נהדר, רק שממש מומלץ להשתמש בפרגית שלא מתייבשת מהר ולא לשכוח לרסס מעט שמן על הנגיסים לפני שאתם מכניסים אותם לתנור.

והכי חשוב, בזמן שהם במחבת או בתנור, אל תשכחו להכין מטבל מיונז פיקנטי – מערבבים בקערה קטנה 3 כפות גדושות מיונז עם כף רוטב צ'ילי, חצי כפית חרדל וכף שמן זית. עכשיו ברשותכם, אני הולכת לחתוך קצת ירקות שילוו את הפופקורן הזה. בכל זאת צריך לאזן :)

מצרכים:
2 נתחי פרגית או חזה עוף שלם
1 ו-1/2 כפות קמח
1/2 כפית מלח
כפית שטוחה קורנפלור
פלפל שחור
2 חלבונים
כף דבש
פירורי פנקו
שמן צמחי (לא שמן זית)

אופן הכנה:
• מנקים היטב את העוף וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ (לא פחות כדי שלא יצא יבש). מניחים בקערה.
• מעל העוף שמים: קמח, קורנפלור, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות עד שכל העוף מכוסה בקמח.
• טורפים בקערה נוספת את החלבונים והדבש. בהתחלה יהיה טיפה קשה לאחד בין השניים אבל אחרי חצי דקה של טריפה עם המזלג זה מתאחד ונוצרות מעט בועות.
בקערה/צלחת שלישית מניחים את הפנקו.
• מכיוון שמדובר בחתיכות קטנות, מכינים את העוף בצורה מהירה ולא אחד אחד – אחרי שכל העוף מכוסה בקמח מעבירים 1/3 מכמות העוף לצלחת עם החלבונים ומערבבים עם הידיים, או בעדינות בעזרת מזלג, עד שכל העוף מכוסה.
• משם מעבירים את העוף (שימו לב להפטר מכמה שיותר בלילת חלבונים בדרך) לצלחת עם הפנקו ומערבבים בעדינות עד שהעוף מכוסה בפירורי הפנקו.
• בינתיים מחממים 1/3 כוס שמן בווק או במחבת, כשהשמן חם מעבירים את העוף ומטגנים משני הצדדים במשך דקה מכל צד. הקפידו לא לטגן אותם יותר מדי כי קוביות העוף קטנות והן מוכנות ומזהיבות מהר מאוד.
• חוזרים על הפעולות עם שאר העוף שנשאר בקערה ומעבירים לצלחת עם נייר סופג. מגישים חם.

צילום: רחלי קרוט

הערות ושדרוגים
• במקום דבש ניתן להשתמש בסילאן או מייפל.
• במקום  פנקו ניתן להשתמש בפירורי לחם.
• נסו להוסיף לקערה עם הפנקו גם כף שומשום. טעים!
• אם אתם מכינים את העוף למבוגרים, מומלץ להוסיף לבלילת החלבונים והדבש גם כף רוטב צ'ילי חריף.
• כן, ניתן גם לאפות את נגיסי העוף. רק הקפידו לרסס אותם במעט שמן לפני האפייה (190 מעלות עד להזהבה).

צילום: רחלי קרוט

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
סלט בורגול עם פיצוחים
עוגת רכבת עם הפתעות

ממרח חצילים בטעם כבד

הבייגל שכבש את הרשת – אתם חייבים להכין!

כדורי שוקולד בציפוי קוקוס (טבעוני)
סלט כרוב וגזר עם שומשום
עוגת שוקולד ללא קמח

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוף שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: