ברי×, ×˜×¢×™× ×•×ž×וד קל ×œ×”×›× ×” – סלט רצועות גזר וסלק ×¢× ×”×ž×•×Ÿ עשבי תיבול ×¨×¢× × ×™×, רוטב ×ª×¤×•×–×™× ×•×“×‘×© ×•×‘×•×˜× ×™× ×§×œ×•×™×™× ×ž×¢×œ
כבר סיפרתי ×œ× ×¤×¢× ×›×ž×” ×× ×™ ×•×¡×œ×˜×™× ×—×‘×¨×™× ×ž×ž×© טובי×. ×‘×¢×™× ×™, שילוב של ירקות, ×˜×¨×™×™× ×•×פויי×, ×¢× ×¨×•×˜×‘ שמצליח ל×זן בין חמיצות, מליחות, מתיקות וחריפות, מייצר ×ž× ×” שיכולה בקלות להחליף ×ת ×רוחת ×”×¦×”×¨×™×™× ×”×›×‘×“×” ולתפקד × ×”×“×¨ ×’× ×‘×¢×¨×‘ ו×פילו בבוקר.
תוסיפו לזה ×ת המגוון ×”×¢×¦×•× ×©×œ הירקות שחדרו ××œ×™× ×• ×‘×©× ×™× ×”××—×¨×•× ×•×ª בעקבות שוק ×”××™×›×¨×™× ×‘× ×ž×œ תל ×ביב ובהמשך ישיר ×œ×ž×˜×‘×—×™× ×”×¨×‘×™× ×©× ×›× ×¡×• לכ×ן, ותקבלו השר××” עצומה שמחכה ×‘×“×•×›× ×™× ×•×ž×©×•×•×¢×ª ×©×ª×›×™× ×• ×יתה מטעמי×.
×¢×’×‘× ×™×•×ª בהמון ×¦×‘×¢×™× ×•×˜×¢×ž×™×, תפוחי ×דמה ×¡×’×•×œ×™× ×¢× ×˜×¢× ×©×œ חמ××”, סלק צהוב וסלק ספירלה ×ž×ª×•×§×™× ×œ×”×¤×œ×™× ×•×¢×•×“ מגוון ירקות ×©×–×§×•×§×™× ×¨×§ למעט מלח כדי לככב.
×× ×™ ×œ× ×‘×מת צריכה ×ª×™×¨×•×¦×™× ×›×“×™ ×œ×”×›× ×¡ למטבח ולחתוך ירקות, ×בל ר×ש ×”×©× ×” שמתקרב בצעדי ×¢× ×§ היווה ×”×¤×¢× ×ת הסיבה ×”×מיתית למפגש פסגה שהתרחש ×¢× ×ž×ª×Ÿ (×˜×•× ×™×¡ שולחן) וגיל (מבשל ו×וכל) שמעבר ×œ×”×™×•×ª× ×—×‘×¨×™× ×©×‘×œ×‘, תמיד ×ž×¦×œ×™×—×™× ×œ×’×¨×•× ×œ×™ לבשל טוב יותר. משהו בוייב המכיל והכייפי ×©×œ×”× ×”×•×¤×š כל סלט ×œ×˜×¢×™× ×™×•×ª×¨. טוב, ×ולי ×–×” ×œ× ×¨×§ הוייב, ××œ× ×’× ×”×˜×¢×™×ž×•×ª ×©×œ×”× ×‘×מצע “עוד קצת מלח”, “×ולי עוד טיפה דבש”, “כמה מלח!”.
××™×–×•× ×™×.
המפגש ×”×–×” ×œ× ×”×¡×ª×›× ×¨×§ בסלט ×©×œ×¤× ×™×›×, ×”×מת ×”×™× ×©×”×¡×œ×˜ ×”×–×” ×”×™×” הדבר ×”×חרון ×©×”×›× ×ª×™ ממש בכוחות ××—×¨×•× ×™×. קדמו לו 2 ×¡×œ×˜×™× ×ž×™×•×—×“×™× (מבטיחה לעלות ×ž×ª×›×•× ×™× ×©×œ×”× ×‘×™×ž×™× ×”×§×¨×•×‘×™×), צימעס ×¢× ×›×•×¤×ª×ות תפוחי ×דמה וחלת דבש ×•×ª×¤×•×—×™× ×ž×•×¤×œ××” של גיל וצלי ×—×’×™×’×™, ×בל מ×וד פשוט ×œ×”×›× ×” (××ª× ×—×™×™×‘×™× ×œ×”×›×™×Ÿ), של מתן.
×רוחת ר×ש ×”×©× ×” מוקדמת. בקרוב ש×ר ×”×ž×ª×›×•× ×™×.
בגלל ×ילוצי זמן וכח, 2 החבובות ×”×לה יעלו ×ת ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×©×œ×”× ×‘×“×™×œ×™×™ קט, ×ו שז×ת ×× ×™ שהקדמתי מדי, ××– עד ש××¤× ×§ ××ª×›× ×’× ×‘×œ×™× ×§×™× ×œ×ž×ª×›×•× ×™× ×©×œ×”×, ×”× ×” המתכון הר×שון מתוך ×ותו בוקר ×רוך במטבח.
עדכון (19:30): המתכון ההורס של גיל לחלת דבש ×•×ª×¤×•×—×™× ×¢×œ×” לבלוג, ××ª× ×ž×•×–×ž× ×™× ×œ×”×›× ×¡ ולהכין!
מדובר בסלט ×©×”×•× ×‘×¨×ש ובר××©×•× ×” ברי×. יש בו רצועות דקיקות של גזר וסלק (טריי×) ×©×“×•×¨×©×™× ×œ×¢×™×¡×” ×œ× ×§×¦×¨×” (×¤×¢× ×¡×™×¤×¨×• לי שזה × ×•×¨× ×‘×¨×™× ×•×—×•×¡×š קלוריות) ×•×ž×ª×¤×¦×—×™× ×‘×¤×”, ×ž×œ× ×¢×©×‘×™ תיבול ×©×ž×•×¡×™×¤×™× ×˜×•× ×•×ª של ×¨×¢× × ×•×ª, רוטב חמצמץ שהולך × ×”×“×¨ ×¢× ×”×™×¨×§×•×ª ומוסיף בעיטה של ×˜×¢× ×•×‘×•×˜× ×™× ×§×œ×•×™×™× ×©×ž×ª×¤×§×“×™× ×›×ª×•×¡×¤×ª הקר×× ×¦’ית של הסלט. ×•×”×•× ×‘×מת ב×מת × ×¤×œ×.
××– ברוח הסלט והחג, מ×חלת ×œ×›× ×©×›×œ הרע יסתלק ויהיה ×œ×›× ×”×ž×•×Ÿ ×ž×§×•× ×‘×¤× ×™× ×œ×”×›×™×œ ×ת הטוב והמתוק. ×—×’ שמח!
סלט סלק וגזר ×¢× ×¢×©×‘×™ תיבול ×•×‘×•×˜× ×™×
מצרכי×:
2 גזרי×, קלופי×
1 סלק, קלוף
1/2 צרור כוסברה
1/3 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור × ×¢× ×¢
3 ×¢× ×¤×™ בצל ירוק
1/2 כוס ×‘×•×˜× ×™× ×§×œ×•×™×™×, ×œ× ×ž×•×ž×œ×—×™×
לרוטב:
מיץ מתפוז ×חד
מיץ מ-1/2 לימון (בגלל שז×ת ×œ× ×ž×ž×© ×”×¢×•× ×” של הלימון, ×× ×”×•× ×™×‘×© מעט, תשתמשו במיץ מלימון של×)
×›×£ גדושה סיל×ן ×ו דבש
3/4 כפית מלח
××•×¤×¦×™×•× ×לי: 1/2 פלפל צ’ילי טרי, קצוץ דק
×ופן ×”×›× ×”:
– ×‘×ž× ×“×•×œ×™× ×”, במעבד מזון ×ו בקולפן ×–’×•×œ×™×™× ×™× (×פשר להשיג ×ת הקולפן כמעט בכל ×—× ×•×ª לכלי בית ×ו ×—× ×•×™×•×ª ×פייה) ×™×•×¦×¨×™× ×¨×¦×•×¢×•×ª דקות מ×וד של גזר וסלק. חשוב להשתמש במכשיר שיוצר רצועות דקות ×›×™ ×©× ×™ הירקות ×œ× ×ž×‘×•×©×œ×™× ×•×œ×›×Ÿ ×”×¢×“×™× ×•×ª ×›×ן הכרחית. ×ž× ×™×—×™× ×‘×§×¢×¨×” בלי לערבב בין הגזר לסלק.
– ×§×•×¦×¦×™× ×’×¡ ×ת עשבי התיבול ×•×”×‘×•×˜× ×™× ×•×ת הבצל הירוק ×—×•×ª×›×™× ×œ×˜×‘×¢×•×ª דקות.
– ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ ×ת מצרכי הרוטב ×•×ž×ª×§× ×™× ×ª×™×‘×•×œ במידת הצורך. הרוטב צריך להיות חמוץ יחסית ×בל ×¢× ×˜×¢×ž×™× ×¢×“×™× ×™× ×©×œ מתיקות.
– ×× ×¨×•×¦×™× ×œ×”×’×™×© ×ת הסלט כמה שעות ×חר כך, ×ž× ×™×—×™× ×‘×§×¢×¨×” ×חת ×ת עשבי התיבול ×•×”×‘×•×˜× ×™×, בקערה ×©× ×™×™×” ×ת הגזר והסלק ×ž×›×•×¡×™× ×‘× ×™×™×œ×•×Ÿ × ×¦×ž×“ ובקערה שלישית ×ת הרוטב ×•×©×•×ž×¨×™× ×‘×ž×§×¨×¨.
– ×›×©×¨×•×¦×™× ×œ×”×’×™×© (×פשר ×’× ×©×¢×”-×©×¢×ª×™×™× ×œ×¤× ×™ ההגשה), ×ž×¤×–×¨×™× ×ž×¢×œ הגזר והסלק ×ת עשבי התיבול ×•×”×‘×•×˜× ×™×, ×ž×–×œ×¤×™× ×ת הרוטב ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×¢×“×™× ×•×ª, עדיף ×¢× ×”×™×“×™×™×, עד שכל הסלט עטוף ברוטב.
הערות חשובות:
– הסלט במיטבו מיד ×חרי ×”×”×›× ×” והערבוב ×¢× ×”×¨×•×˜×‘ ועד שלוש שעות ×חרי. ×”×•× ×™×”×™×” ×˜×¢×™× ××ž× × ×’× ×חרי ×™×•× ×‘×ž×§×¨×¨ ×בל ××– עשבי התיבול ×œ× ×™×¨×ו ×¨×¢× × ×™× ×›×ž×• ×‘×™×•× ×”×¨×שון.
– הסלט ×”×–×” × ×”×“×¨ ×’× ×¢× ×¨×•×˜×‘ ×‘×•×˜× ×™× ×ž×”×™×¨ – ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×§×¢×¨×” 2 כפות חמ×ת ×‘×•×˜× ×™× ×¢× ×›×£ סויה, 4 כפות מיץ לימון, צ’ילי חתוך דק ומעט ×ž×™× ×¢×“ לסמיכות הרצויה ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢× ×”×¡×œ×˜ ×œ×¤× ×™ ההגשה.
– ×‘×ž×§×•× ×‘×•×˜× ×™× ×פשר להגיש ×ת הסלט ×¢× ×¤×™×¡×˜×•×§×™×, חשוב רק לקלות ××•×ª× ×¢×œ מחבת ×œ×¤× ×™.
– כמות עשבי התיבול ×›×ן די גדולה, ו××ª× ×™×›×•×œ×™× ×œ×©×—×§ ×יתה, רק שמרו על הפרופורציות במתכון. כמות ×–×”×” מכל עשב תיבול חוץ מפטרוזיליה ×©×ž×ž× ×” צריך פחות (בגלל ×”×˜×¢× ×”×¢×©×‘×™ הכבד שלה).
– כמובן ש×× ××ª× ×¨×•×¦×™× ×ת המתכון ×˜×‘×¢×•× ×™ תשתמשו בסיל×ן ×‘×ž×§×•× ×“×‘×©.
×ל תפספסו:
סלט ×¢×’×‘× ×™×•×ª שרי חריף ×¢× ×¦× ×•×‘×¨×™×
סלט כרוב וגזר ×¢× ×¤×¨×’×™×•×ª וקשיו
סלט עשבי תיבול ×¢× ×©×§×“×™×, ×¦× ×•×‘×¨×™× ×•×—×ž×•×¦×™×•×ª
סלט ×§×™× ×•××” ×¢× ×¢×“×©×™× ×©×—×•×¨×•×ª וכרוביות
תגובה ×חת
Pingback: צימעס | מבשל ו×וכל