אני מתחמק מקניית מוצרים של המותג הפרטי של כל החברות, לכן, כשפנו אלי לנסות את מוצרי מגה הייתי סקפטי.
בחבילה היו חומרי גלם שהתחברתי אליהם והיו שפחות. הדבר הראשון שניגשתי לבדוק זה הקמח, אני תמיד משתמש בקמחים ממותגים, כאלה שמתאימים ספציפית למוצר הסופי.
את הפיתות אנחנו מכינים שנים עם אותו קמח והיה מעניין לבדוק את איכות הקמח של מגה. להפתעתי הרבה הקמח התגלה כאיכותי, תפח יפה, ללא טעמי לואי והתוצאה יצאה מעולה. הכנתי ממנו פיתות ולחם פרנה, שכיכבו בשולחן והיוו מלווה מושלם לסלטים או ממרחים.
מצרכים לפיתות:
קילו קמח מגה
כף וחצי שמרים יבשים
כף סוכר
כף מלח
2 וחצי כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן
מצרכים ללחם פרנה:
קילו קמח מגה
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
כף מלח
3 וחצי כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן
אופן הכנה:
• מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים היטב לבצק דליל וחלק.
• מתפיחים עד להכפלת הנפח.
• מקמחים משטח עבודה, לשים היטב ומחלקים ל-4 כדורים שווים. מתפיחים שוב במשך 15 דקות.
• לאחר ההתפחה השנייה, מרדדים את הכדורים עם מערוך ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית ומתפיחים שוב למשך 15 דקות.
• אופים ב-220 מעלות עד שהלחם מוכן וזהוב.
• מוציאים, מורחים את החלק העליון במעט שמן זית ומניחים על השיש. מכסים במגבת מטבח למשך 20 דקות וזוללים.
הערת סיום:
בדקתי גם את הפסטה ברוטב נפוליטנה של מגה ופה הסקפטיות שלי גאתה, האם יש סיכוי שהילדים יאכלו? הם רגילים לרטבים שאני מכין להם ואין סיכוי שרוטב מוכן יתחרה בי. אז טעיתי.
את הרוטב טחנתי בבלנדר סטיק (חתיכות עגבניה הם לא היו אוכלים), חיממתי במחבת והנחתי מעל מקרוני. תוספת קטנה של פרמז'ן וובזיליקום וזהו, מוכן. אני חייב לגלות שהיום יש לי 2 קופסאות בארון והילדים לא מוותרים, ממש טעים והכנה הכי מהירה שרק אפשר.