­
�� לביבות תירס וסלק | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - לביבות תירס וסלק

לביבות תירס וסלק

יש להן מעטה פריך ומראה תמים אבל אחרי הביס הראשון תגלו מרקם של ענן אוורירי וטעמים מיוחדים של תירס וסלק

במבט ראשון, כשהצצתי במתכון של חיה דר, זה שגם זכה בתחרות הלביבות של מגה, לא הבחנתי במשהו מיוחד. עשרות מתכונים ללביבות תירס קיימים היום ברשת ובספרי הבישול, אבל שנייה אחרי שקראתי את אופן ההכנה הבנתי שיש בהן משהו מיוחד – רכות ואווריריות שנוצרו כתוצאה מהקצפת הביצה עם חלבון, קציפה שמוסיפה ללביבות מרקם של עננים.

אז לכבוד נר 8 של חנוכה, החלטתי להכין את הלביבות המיוחדת האלה בבית וכדי לשדרג אותן הוספתי 1/2 סלק מגורד שצבע אותן בסגול מפתה והוסיף רכות ומתיקות. בנוסף, כדי למתן קצת את המתקתקות של התירס והסלק, התווסף גם צ’ילי חריף שאיזן את הטעמים.

שימו לב – כמות הצ’ילי במתכון קטנה יחסית, כדי שטעמי החריף לא ישתלטו על העדינות של הסלק והתירס, אבל אם אתם אוהבים את הלביבות שלכם יותר פיקנטיות, אתם כמובן יכולים להוסיף עוד.

צילום: רחלי קרוט

לביבות תירס וסלק

מצרכים:
330 גרם גרגירי תירס (משקל של קופסת שימורים מגה לאחר סינון)
3 כפות קמח מגה
ביצה
חלבון
3-4 גבעולי בצל ירוק מגה
מלח ופלפל
1/2 סלק טרי
כפית צ’לי חריף מגה

אופן הכנה:
• חותכים את הבצל הירוק לרצועות דקות ומגרדים את הסלק על החלק הגס של הפומפיה. מעבירים לקערה.
• מכניסים את גרגירי התירס למעבד מזון (משאירים 2-3 כפות מהתירס ומעבירים לקערה עם הבצל והסלק) וטוחנים עד שנוצר מרקם דביק אך לא אחיד.
• מעבירים לקערה ומוסיפים קמח, צ’ילי, מלח ופלפל. מערבבים.
• מקציפים את הביצה והחלבון עם מעט מלח עד שנוצר קצף תפוח.
• מקפלים את הקצף לתערובת התירס עם הסלק.
• בעזרת כף, יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים במחבת עם שמן קנולה מ-2 הצדדים עד להזהבה.
• מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.

צילום: רחלי קרוט

צילום והכנה: רחלי קרוט
מתכון: חיה אילונה דר

מחפשים עוד מתכוני לביבות? נסו את אלה:
לביבות קישואים, גזר ותפוחי אדמה
לביבות אגסים ושקדים טבעוניות

לביבות תפוחי עץ עם פקאנים

לביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגזר
לביבות טונה
לביבות קינואה
לביבות פירה תפוחי אדמה

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

3 תגובות

  1. Error: לא ניתן ליצור את התיקייה wp-content/uploads/2025/05. יש לבדוק שתיקיית האב שלה ניתנת לכתיבה.

    לעונג היה לי לראות את מתכון לביבות התירס שלי ואהבתי את התוספות.

  2. האם תהיינה טעימות גם באפייה לדעתך?

    • הן קלות רכות מדי לאפייה ויהיה קשה להניח אותן על תבנית. אם את רוצה לאפות, תוסיפי קצת פירורי לחם או קמח כדי שהבלילה תהיה קצת יותר יציבה.

Leave a Reply to חיה דר Cancel reply

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top