×”× ×ž×“×™×¤×™× × ×™×—×•×— ×¢×– של ×§×™× ×ž×•×Ÿ, ×ž×¦×•×¤×™× ×‘×–×™×’×•×’ מייפל ×•×ž×ª×—×¡×œ×™× ×‘×¦’×™×§ – ×ž×™× ×™ שבלולי ×§×™× ×ž×•×Ÿ ×¢× ×©×™×˜×ª ×”×›× ×” מיוחדת. רוצו להכין
×× ×™×© משהו ש×× ×™ ממש ×והבת, ×–×” ×§×™× ×•×—×™× ×©×ž×’×™×¢×™× ×‘×ž× ×•×ª ×§×˜× ×•×ª. יש משהו ב×סתטיות של ×ž×ª×•×§×™× ×‘×’×•×“×œ ×ž×™× ×™ ×©×’× ×”×•×¤×š ×ת ×”×§×™× ×•×— ×וטומטית ליפה יותר ×•×’× ×ž×©×§×™×˜ ×‘×©× ×™×™×” ×ת מצפון הקלוריות.
×›×–×” ×”×•× ×‘×“×™×•×§ המ×פה ×©×œ×¤× ×™×›×. בעצ×, מדובר ×‘×¡×™× ×ž×•×Ÿ המוכר וה×והב רק בגרסת ×ž×™× ×™, ×©×ž×›×™× ×™× ×‘×ª×•×š ×ª×‘× ×™×ª ×©×§×¢×™× ×©×©×•×ž×¨×ª על הצורה של השבלולי×.
עוד ×ž×ª×›×•× ×™× ×œ×§×™× ×•×—×™× ×ž×¢×•×œ×™× – עוגת ×©×ž×¨×™× ×‘×ž×™×œ×•×™ ×’×‘×™× ×” ×•×“×•×‘×“×‘× ×™× | ×§×פקייקס שוקולית
מבט מקרוב. תודו שמתחשק ×œ×›× ×œ×”×•×¦×™× ×ž×©× ×חד. צילו×: רחלי קרוט
×”×¤×¢× ×‘×—×¨×ª×™ ×œ×ž×œ× ×ת מ×פי השמרי×Â ×”×§×˜× ×™× ×‘×ž×™×œ×•×™ קל×סי של ×§×™× ×ž×•×Ÿ, ×בל כמובן ש××ª× ×™×›×•×œ×™× ×œ×”×ª×¤×¨×¢ ולהוסיף למילוי פק×× ×™× ×§×¦×•×¦×™×, צימוקי×, ××•×›×ž× ×™×•×ª מיובשות ו×פילו גרידת תפוז שתשדרג מ×וד ×ת הטע×.
ו×גב, מה ×©×ž×“×”×™× ×‘×ž×ª×›×•×Ÿ ×”×–×”, שמכמות הבצק תוכלו להכין בסביבות 150 שבלולי ×§×™× ×ž×•×Ÿ ×§×˜× ×™×. מ×ותה כמות ×גב × ×™×ª×Ÿ להכין 2 עוגות ×©×ž×¨×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª ××™× ×’×œ×™×© ×§×™×™×§ ×ו עוגה ×חת עגולה ועוד 50 ×©×‘×œ×•×œ×™× ×§×˜× ×™×. עכשיו תעשו ××ª× ×ת החישוב, × ×›×•×Ÿ שעדיפה ×”×ופציה ×”×ž×™× ×™×טורית? ×‘×ž×§×•× ×œ×—×¡×œ 2 פרוסות עוגה ×פשר ×œ×”×ª×¢× ×’ על 8 שבלולי ×§×™× ×ž×•×Ÿ. ×”×›×™ שווה!
והכי חשוב – ×× ×”×›× ×ª× ×ת ×”×©×‘×œ×•×œ×™× (ברור ×©×”×›× ×ª×!) ×ל תשכחו לספר לי ולשלוח ×ª×ž×•× ×”. ×פשר ×›×ן בתגובות ו×פשר בעמוד בפייסבוק.
ממל××™×, מגלגלי×, ×—×•×ª×›×™× ×•×ופי×. צילו×: רחלי קרוט
×ž×™× ×™ שבלולי ×¡×™× ×ž×•×Ÿ בזיגוג מייפל
×ž×¦×¨×›×™× (150 ×ž×™× ×™ ×©×‘×œ×•×œ×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª ×©×§×¢×™× ×‘×§×•×˜×¨ 5 ס”מ):
490 ×’×¨× (3.5 כוסות) קמח
40 ×’×¨× (1/2 שקית) ×¤×•×“×™× ×’ ×•× ×™×œ עלית
×›×£ ×©×ž×¨×™× ×™×‘×©×™× ×ו 40Â ×’×¨× ×©×ž×¨×™× ×˜×¨×™×™×
קליפת תפוז מגורדת דק
80 מ”ל (1/3 כוס) ×ž×™× ×ו חלב
1/2 גביע ×©×ž× ×ª חמוצה ×ו ×©×ž× ×ª מתוקה ×ו ×§×¨× ×§×•×§×•×¡ לפרווה
100 ×’×¨× ×—×ž××” בטמפרטורת החדר
2 ביצי×
70 ×’×¨× (1/3 כוס) סוכר
כפית תמצית ×•× ×™×œ ×יכותית
למילוי (לכל כמות הבצק):
10 כפות סוכר חו×
3 כפות ×§×™× ×ž×•×Ÿ טחון
20 ×’×¨× ×¤×•×“×™× ×’ ×•× ×™×œ עלית
90 ×’×¨× ×—×ž××” רכה, ×בל ×œ× ×—×ž×”
ביצה להברשת המ×פי×
לציפוי:
6 כפות ×בקת סוכר
כף מייפל
4 כפות ×©×ž× ×ª מתוקה
×ופן ×”×›× ×”:
– בקערת מיקסר ×ž× ×™×—×™× ×ת ×”×ž×¦×¨×›×™× ×œ×¤×™ הסדר הב×: קמח, ×¤×•×“×™× ×’ ×•× ×™×œ, שמרי×, גרידת תפוז, מי×, ×©×ž× ×ª חמוצה, חמ××”, ביצי×, סוכר ×•×•× ×™×œ. ×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×¢× ×•×• לישה במשך 7-9 דקות על מהירות × ×ž×•×›×”-×‘×™× ×•× ×™×ª עד שהבצק חלק ורך. ×–×” בסדר ×× ×”×•× ×“×‘×™×§.
– ×ž×›×¡×™× ×ת הקערה ×¢× ×ž×’×‘×ª ×•×ž×ª×¤×™×—×™× ×›×©×¢×” ×ו עד שהבצק כמעט ומכפיל ×ת × ×¤×—×•.
– בקערה ×§×˜× ×” ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¡×•×›×¨ חו×, ×§×™× ×ž×•×Ÿ ×•×¤×•×“×™× ×’ ×•× ×™×œ ×•×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
– ×ž×—×œ×§×™× ×ת הבצק ל-3 חלקי×, ×œ×©×™× ×ž×¢×˜ על שולחן עבודה מקומח היטב ×•×ž×¨×“×™× ×›×œ חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ (שימו לב שיהיה דק מ×וד ×בל ×œ× ×©×§×•×£).
– ×ž×•×¨×—×™× 30 ×’×¨× ×—×ž××” רכה על כל מלבן בצק ×•×ž×¤×–×¨×™× 1/3 מכמות מילוי ×”×§×™× ×ž×•×Ÿ. ×× ×¨×•×¦×™× ×œ×©×“×¨×’ × ×™×ª×Ÿ להוסיף בשלב ×”×–×” פק×× ×™× ×§×¦×•×¦×™×, ×¦×™×ž×•×§×™× ×•×¢×•×“.
– ×ž×’×œ×’×œ×™× ×œ×¨×•×œ×“×” ×רוכה בקוטר 4-5 ס”מ (×ו לפי גודל ×ª×‘× ×™×ª ×”×©×§×¢×™× ×©×œ×›× â€“ רק שתהיה ס”מ ×§×˜× ×” יותר כדי שלמ××¤×™× ×™×”×™×” ×ž×§×•× ×œ×ª×¤×•×— בתוך ×”×ª×‘× ×™×ª). ×—×•×ª×›×™× ×œ×©×‘×œ×•×œ×™× ×‘×¢×•×‘×™ ס”מ ×•×ž× ×™×—×™× ×›×œ שבלול ×‘×ª×‘× ×™×ª ×©×§×¢×™× ×ž×©×•×ž× ×ª היטב.
– ×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“ לתפיחה של 15-20 דקות (×ין צורך ביותר) ×•×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-180 מעלות.
– ×חרי ×©×”×©×‘×œ×•×œ×™× ×ª×¤×—×• ×ž×‘×¨×™×©×™× ××•×ª× ×‘×‘×™×¦×” טרופה ו××•×¤×™× ×‘×ž×©×š 20-25 דקות ×ו עד ×©×”×©×‘×œ×•×œ×™× ×–×”×•×‘×™×. ×ž×§×¨×¨×™× ×ž×¢×˜ בטמפרטורת החדר ×•×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×›×™× ×™× ×ת הציפוי.
– בקערה ×§×˜× ×” ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ ×בקת סוכר, מייפל ×•×©×ž× ×ª מתוקה ×•×ž×–×œ×¤×™× ×ž×¢×œ ×”×©×‘×œ×•×œ×™× (הקפידו ×©×œ× ×™×”×™×• ×—×ž×™× ×ž×“×™ ×חרת הציפוי ×™× ×–×œ ×•×œ× ×™×ª×§×©×”).
×©×•×ž×¨×™× ×‘×§×•×¤×¡×” ×טומה מחוץ למקרר.
כל הדרך עד לצלחת. צילו×: רחלי קרוט
הערות חשובות מ×וד:
– תוספת של ×¤×•×“×™× ×’ ×•× ×™×œ עלית במילוי הופכת ×ותו ליציב יותר ולכן ×”×•× ×œ× × ×•×–×œ החוצה מהשבלולי×, ×‘× ×•×¡×£, ×”×¤×•×“×™× ×’ מוסיף ×˜×¢× ×•× ×™×œ×™ עדין שמ×וד ×ž×—×ž×™× ×œ×§×™× ×ž×•×Ÿ.
– בגלל ×©×”×©×‘×œ×•×œ×™× ×§×˜× ×™× ×•×ין ×‘×”× ×”×ž×•×Ÿ בצק, ויתרתי ×”×¤×¢× ×¢×œ זיגוג ×©×œ×”× ×‘×¡×™×¨×•×¤ סוכר שהופך ××•×ª× ×œ×¨×›×™× ×™×•×ª×¨. ×× ×‘×›×œ ×–×ת ××ª× ×ž×¢×“×™×¤×™× ×ת המ××¤×™× ×©×œ×›× ×™×•×ª×¨ ×¨×›×™× ×•×ž×‘×¨×™×§×™×, ×חרי ×”×פייה × ×™×ª×Ÿ להבריש ××•×ª× ×‘×¡×™×¨×•×¤ סוכר ×©×ž×›×™× ×™× ×ž-100 ×’×¨× ×¡×•×›×¨ ו-100 ×’×¨× ×ž×™× (×ž×ž×™×¡×™× ×‘×™×—×“).
– × ×™×ª×Ÿ להכין מהבצק 50 ×©×‘×œ×•×œ×™× ×§×˜× ×™× ×•×¢×•×’×” עגולה גדולה (כמו ×‘×ª×ž×•× ×”). ×× ×ž×ª×—×©×§ ×œ×›× ×ž×™×œ×•×™ ×חר לעוגה ×פשר להמיר ×ת ×”×§×™× ×ž×•×Ÿ בקק×ו (שימו כמות כפולה).
– ×‘×ž×§×•× ×ž×™×™×¤×œ בציפוי ×פשר להשתמש בדבש, מיץ תפוזי×, מיץ לימון ו×פילו במי×.
– ×× ×”×¨×•×œ×“×” ×©×œ×›× ×™×¦××” עבה מדי וגדולה מרוחב ×”×©×§×¢×™× ×©×œ ×”×ª×‘× ×™×ª, פשוט תרדדו ×ותה ×¢× ×”×™×“ עד ×©×”×™× ×ª×¢×©×” צרה יותר.
– זמן ×”×פייה ×›×ן מת××™× ×‘×“×™×•×§ ×œ×ª×‘× ×™×ª ×©×§×¢×™× ×©×”×©×ª×ž×©×ª×™ בה, ×× ×”×©×§×¢×™× ×©×œ×”× ×’×“×•×œ×™× ×ו ×§×˜× ×™× ×™×•×ª×¨ כמובן שזמן ×”×פייה ×™×©×ª× ×”, ×× ×™ ממש ממליצה לבדוק כבר ×חרי 12 דקות ×× ×”×ž××¤×™× ×ž×•×›× ×™×.
– ההשר××” למתכון מכ×ן.
×פשר להכין ×’× ×‘×’×¨×¡×” גדולה. צילו×: רחלי קרוט
×בל ×”×›×™ ×˜×¢×™× ×‘×’×¨×¡×ª ×”×ž×™× ×™! צילו×: רחלי קרוט
×ל תפספסו:
עוגת שכבות ×¢× ×§×¨× ×•× ×™×œ, קצפת ×•×¢× ×‘×™×
×§×פקייקס ×•× ×™×œ במילוי ×¢×“×©×™× ×¦×‘×¢×•× ×™×•×ª
עוגת ריקוטה ×•×‘× × ×•×ª בחושה
רחלי × ×¨××” ממש מגרה, הייתי רוצה לעשות 2 עוגות וש×לתי ×”×™× ×”×× ×פשר לחלק ×ת הבצק ל4 ×œ×ž×œ× ×œ×’×œ×’×œ ו××– כל שתי רולדות ללפף לעוגה ×חת?
כן בהחלט, ומומלץ לחרוץ מעט ×ת החלק העליון כדי שהעוגה תדע ×יפה להפתח ×•×œ× ×ª×ª×¤×•×¦×¥ לך ×יפה שמתחשק לה. תר××™ למשל בעוגה העגולה שיש ×—×¨×™×¦×™× ××œ×›×¡×•× ×™×™×.
לגבי זמן ×פייה וטמפרטורה – ×ותה טמפרטורה, זמן ×”×פייה × ×¢ בין 35-45 דקות. תבדקי ×חרי 30 דקות ×¢× ×”×¢×•×’×•×ª כבר זהובות.
ועוד דבר קטן, ×›×©×ž×›×™× ×™× ×¢×•×’×” גדולה ×•×œ× ×ž××¤×™× ×§×˜× ×™×, ×× ×™ תמיד ממליצה להבריש ×‘×¡×™×•× ×”×פייה (כשהעוגה עדיין חמה מ×וד) בסירופ סוכר (×ž×¨×ª×™×—×™× ×ž×™× ×•×¡×•×›×¨ בכמות ×–×”×” עד שהסוכר × ×ž×¡) כדי שהעוגה תש×ר רכה ×•×œ× ×ª×ª×™×™×‘×©.
בהצלחה וספרי ×יך ×™×¦× :)
עוד תוספת ×§×˜× ×”, ב×× ×›×Ÿ, כמה זמן ×פייה וה×× ×‘×ותה טמפרטורה?
רחלי תודה רבה עבור התשובה המהירה. ×ž×ª×•×›× ×Ÿ ×œ×”×›× ×” מחר.