בייגלה בציפוי שוקולד וסוכריות

מאת: raheli

בייגלה בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות - שילוב מנצח בין מלוח למתוק יוצר חטיף שמתחסל באותה המהירות שבה מכינים את זה

סטריפ משהו טעים
שילוב של מלוח ומתוק מככב כבר שנים ארוכות בחטיפים ובקינוחים. חמאת בוטנים עם שוקולד, פאי שוקולד וטופי עם מלח, במבה במילוי נוגט ועוד אי אלו שילובים מוזרים יותר או פחות.


האיזון וההפתעה שמתרחשים בכל ביס, כשהמלוח והמתוק נפגשים, הופכים את כל העניין לדי ממכר. זה לא יותר מדי מתוק, לא יותר מדי מלוח ואף ביס לא דומה לזה שקדם לו.


בייגלה בציפוי שוקולד. צילום: רחלי קרוט


הספק חטיף ספק ממתק שלפניכם נוצר בעקבות רצון עז לנשנוש מול הטלוויזיה. באחד מאותם ערבים בהם כל מה שרציתי היה לחסל איזה עוגה מושחתת או במבה עם ריח של בוטנים. מכיוון שארון החטיפים שלי התרוקן כמעט לגמרי ולא מצאתי מה לבלוס, החלטתי לשלב 2 דברים שנחו בארון אבל לא היו מספיק אטרקטיביים לבד – בייגלה מלוח ושוקולד צ'יפס מריר.


הרעיון לשלב את שניהם לא חדש ורץ ברשת כמו גם בחברות מסחריות כבר לא מעט זמן, אבל האמת היא, שאף פעם לא חשבתי להכין את זה בבית. עד אותו ערב.


בייגלה בציפוי שוקולד. צילום: רחלי קרוט


המתכון, שהוא בעיקר רעיון, יכול להשתלב כמעט עם כל חטיף שאתם אוהבים. מבייגלה מלוח בצורת שמיניות ובייגלה ארוך ודק ועד פתי בר ומקלות מלוחים (כמו גריסיני). אל תפחדו לנסות ולשלב (ניסיתם במבה עם שוקולד? אל תשכחו לספר לי איך יצא).


וכן, עכשיו כשפורים ממש בפתח, אפשר להכין את החטיפים האלה גם למשלוח מנות. הם נשמרים מצוין בחוץ (כל עוד לא חם ממש – ולפי התחזיות אמור להיות קריר בחג) אבל עדיף לשמור אותם במקרר עד לשלב שבו רוצים לארוז או לאכול.


בייגלה בציפוי שוקולד. צילום: רחלי קרוט


מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר, עדיף עם אחוזי קקאו גבוהים
כפית שמן צמחי (קנולה, סויה)


לקישוט:
סוכריות צבעוניות
קוקוס טחון
בוטנים או פקאנים קצוצים
עוגיות אוראו מפוררות
שקדים קצוצים


וכמובן:
בייגלה מכל סוג שאוהבים


אופן הכנה:
• קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה. מכניסים למיקרו ומפעילים ל-30 שניות. מוציאים ומערבבים. מכניסים שוב ל-30 שניות ושוב מערבבים. כך עד שהשוקולד נמס לגמרי.
• מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מניחים לשוקולד להתקרר במשך 10 דקות, מערבבים מדי פעם.
• טובלים חצי בייגלה בשוקולד ונפטרים מעודפי השוקולד על ידי ניעור הבייגלה. ממתינים דקה ומפזרים סוכריות צבעוניות, פקאנים או כל תוספת שאוהבים.
• מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים למקרר עד לאכילה ו/או אריזה כמתנה.


בייגלה בציפוי שוקולד. צילום: רחלי קרוט


הערות, הארות ושאר חיות בית:
• בקיץ מומלץ להשאיר את הבייגלה המצופה במקרר. בחורף אין בעיה להשאיר את זה בחוץ.
• חדי העין שבינכם בטח הבחינו בפתי בר קטנטנים בקופסה, מדובר בחטיף שגיליתי השבוע על המדפים ומיועד בעיקר לילדים. הוא גאוני למתכון הזה.
• אפשר לצפות את הבייגלה בשלמותו אך לא מומלץ. גם כי מגע של היד עם השוקולד ימיס אותו וגם כי מדובר בפעולה מלכלכת בבסיסה. וחוץ מזה, הכי כיף להגיע לחלק מלוח אחרי נשנוש המתוק.
• עוד אופציה לציפוי היא שילוב של 2 שוקולדים. למשל: ציפוי של הבייגלה בשוקולד מריר וזילוף עדין של שוקולד לבן מעל.
• אם אתם יודעים לטמפרר שוקולד, אפשר כמובן לטמפרר את השוקולד ואז לצפות איתו.


בייגלה בציפוי שוקולד. צילום: רחלי קרוט


בטורים הקודמים של מדור "משהו טעים":
קציצות קינואה אפויות
בומב כדורי שוקולד נוטלה

מיני פרעצלס

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים

עוגות נוטלה מ-3 מצרכים


צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הבייגלה שהכנתם בקבוצת הפייסבוק