רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - פלאפל אפויים או: משמעת עצמית

פלאפל אפויים או: משמעת עצמית

אפויים, פריכים מבחוץ ומלאים בעשבי תיבול – מתכון לפלאפל בלי יסורי מצפון. מגישים בתוך פיתה עם טחינה ועגבניה

סטריפ משהו טעים

לפני חודשיים בערך, כשעוד הייתי בשיא המעבר בין טיגון ושמנת לאפייה ומלפפון, מצאתי את עצמי משתוקקת לפלאפל. כזה שמדיף ריח חזק של טיגון עמוק עם מרקם פריך פריך מבחוץ ופנים רך מלא בעשבי תיבול. אז השתוקקתי. שבוע הצלחתי להחזיק את עצמי, קיוויתי שהרצון יעלם והמשמעת העצמית תגדל, אבל רצונות לחוד ורעב לחוד.

בסוף כמובן שנשברתי, חלקית.

במקום לטגן ולשתות שמן החלטתי לאפות את הפלאפל בתנור. אבל גם כשכבר מצאתי פתרון, נתקלתי ב-2 מהמורות קטנות. בפעם הראשונה הוספתי סודה לשתייה בכמות מוגזמת וגיליתי שטעם מתכתי פחות חביב עליי (ותודה לפח שאכל אותם במקומי) ובפעם השנייה וויתרתי על הכמון ולמדתי בדרך הקשה שבלעדיו זה קצת כמו לאכול גפילטע מטוגן. טוב, לא בדיוק, אבל הבנתם.

טו מייק לונג סטורי שורט, בפעם השלישית זה הצליח. ואפילו בלסתי את הפלאפל עם פיתה קטנה מקמח מלא. אם כבר בריאות אז עד הסוף.

ואל תגלו, אבל ניסיתי את המתכון הזה גם בגרסה המטוגנת ויצא מושלם. אם לא בא לכם לחסוך בקלוריות אתם לגמרי מוזמנים.

צילום: רחלי קרוט

הערות, הארות ושאר חיות בית
• כמו שכתבתי גם למעלה, ניתן כמובן גם לטגן את התערובת. יוצא מושלם. לצערי :)
• אני מקדימה תשובה לשאלה – הפלאפל יוצאים פריכים כמעט כמו בטיגון, רק תקפידו לאכול אותם מיד כשהם יוצאים מהתנור.
• שביל באמצע – במקום לאפות מטגנים עם כף שמן זית על מחבת. יוצא פריך פריך ובלי כוס שמן בפנים. רק תשימו לב ללחוץ עליהם מעט כדי שהפלאפל יהיו מוכנים גם בפנים. נכון, יצאו קציצות שטוחות, אבל טעימות.
• אם אתם לא אוהבים כוסברה אפשר להשתמש רק בפטרוזיליה והפוך.
• נשארה לכם תערובת של פלאפל? שימו אותה בשקית ניילון קטנה, כמו זאת של הסנדביצ'ים, ותכניסו למקפיא. כשיתחשק לכם פלאפל תפשירו את התערובת, תכדררו ותכניסו לתנור.

פלאפל אפויים

מכדררים ואופים. צילום: רחלי קרוט

מצרכים (40 כדורים קטנים):
כוס (150 גרם) גרגירי חומוס יבשים (מושרים בין 12-24 שעות במים קרים)
חבילה פטרוזיליה
חבילה כוסברה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 פלפל ירוק חריף
בצל לבן גדול
3 שיני שום
כפית מלח
כפית שטוחה כמון
כף שמן זית
כף שטוחה טחינה גולמית
ספריי שמן
אופציונאלי (הסבר בהמשך): כף קמח

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס, שהושרו במשך 12 שעות, עד למרקם גרגירי, קצת כמו בורגול גס. מעבירים לקערה.
• טוחנים ביחד את עשבי התיבול, פלפל חריף, בצל, שום, טחינה ושמן זית עד שנוצרת תערובה די אחידה. מעבירים לקערה עם החומוס.
• מוסיפים סודה לשתייה ומתבלים במלח וכמון. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים כף קמח. אבל לא יותר, התערובת אמורה להיות רכה מאוד. אם תוסיפו יותר יהיה לכם אחלה אבנים.
• מכדררים מהתערובת כדורים (עם ידיים רטובות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות בספריי שמן. מרססים מעל עם ספריי שמן.
• אופים במשך 20 דקות או עד שהפלאפל מעט זהוב. שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי שהם לא יתייבשו.
• מגישים בפיתה עם טחינה, עלי כוסברה ועגבניה.

שימו לב
למי שלא אוהב את הפלאפל שלו עם המון עשבי תיבול, אפשר להקטין את הכמויות בחצי ולהוריד גם את הטחינה. אם תציצו בתמונה כאן למטה תראו איך נראים הפלאפל עם פחות עשבי תיבול ואיך הם נראים עם הרבה מהם (בתמונות למעלה).

צילום: רחלי קרוט

ואפשר להגיש גם בצלחת

צילום: רחלי קרוט

עוד במשהו טעים:
עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום 
עוגות נוטלה מ-3 מצרכים
 • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי • עוגיות מייפל עם פקאן
פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות)
קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הפלאפל שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

12 תגובות

  1. רחלי יא מהממת אחת! מתכון מעולה, הכנתי וזה ממש מעולה. החריף של הפלפל והחריף של הבצל והשום מתחרים על בלוטות הטעם. הוספתי צנוברים. שיהיה ;)

  2. נראה מעולה!!!!
    אפשר גם להקפיא את הכדורים לאחר האפייה ולא את התערובת? ככה שיהיו כבר מוכנים

  3. אחלה מתכון ואחלה פלפל !!!

    עשיתי ככתוב ויצא מעולה וטעים :)

    תודה רבה על השיתוף.

  4. לא צריך לבשל את גרגרי החומוס?

  5. את המתכון לא ניסיתי אבל הצילומים יפיפיים! נראה צילום מיקצועי ביותר. כל הכבוד

  6. יצא מעולה. הוספתי עוד קצת טחינה לאיחוי העיסה יותר.

  7. החי רחלי כמה גרם חומוס זה אחרי השרייה?

  8. יוצא לא משהו

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: