עוגת שוקולד קלה להכנה (ללא קמח) או: עוגת גילי

מאת: raheli

קערה אחת, מטרפה ו-30 דקות פנויות (כולל זמן האפייה) ויש לכם עוגת שוקולד, במרקם פאדג', שנמסה בפה. ואפילו אין בה קמח

סטריפ משהו טעים
בשנים האחרונות, כמעט בכל אירוע שאני מתבקשת להכין אליו קינוח, אני מכינה את העוגה הזאת. קלות ההכנה, שעומדת בניגוד גמור לרושם ולטעם שלה, הופכת אותה לקינוח האולטימטיבי.


כשהתחלתי את הטור הזה, לפני יותר מחצי שנה (איך שהזמן טס!) רציתי להתחיל אותו עם המתכון הזה, אבל ברגע האחרון וויתרתי. קצת כי רציתי לשמור את העוגה הזאת לעצמי וקצת כי חיכיתי ליום המתאים.


אז היום המתאים הגיע, וממש עכשיו  אח שלי חוגג יום הולדת 30. רחוק אלפי קילומטרים מהבית, בלי משפחה שתעיר אותו ותשיר לו שירי יום הולדת משנת תרפפו (טוב, אולי הוא בעצם רק הרוויח).


לחיות בארץ זרה, גם אם לתקופה קצרה יחסית, זה לא פשוט. ולמרות ששנינו קורצנו מחומר אחר לגמרי, אין לי ספק שגם הוא, כמו אחותו הבעייתית, היה מעדיף לחגוג את שינוי הקידומת בארץ.


במקום זה, ועד שהוא יחזור (ממש בקרוב) החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגה הזאת, שלא מזמן הכנו אותה ביחד. ואם הוא, שאף פעם לא הכין קינוח בחייו, הצליח להכין, אין סיכוי שאתם לא תצליחו.


ומכאן, תרשו לי גם לאחל לו המון המון מזל טוב. אין לי ספק שהשנה הזאת תהיה מאתגרת ומרגשת ובעיקר מלאה בחוויות שתרצה לזכור. ובינתיים, הדלקתי לך נר לשנה הבאה, עכשיו תעשה פווו ותבקש משאלה.


עוגת שוקולד ללא קמח. צילום: רחלי קרוט



עוגת שוקולד גילי


זריקה מרוכזת של שוקולד לורידים – היעדר הקמח הופך את המרקם לפאדג'י ונמס בפה. ואפילו לא צריך מיקסר. רק קערה, מטרפה ו-30 דקות פנויות.


מצרכים (לתבנית 22 או לגודל 20 אם רוצים את העוגה גבוהה יותר):
130 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
130 גרם חמאה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים
1/2 כוס (55 גרם) קקאו איכותי, מנופה
כפית תמצית וניל אמיתית
2 כפות ליקר דובדבנים (לא חובה) – אפשר גם ליקר קפה או ליקר תפוזים


גנאש שוקולד:
130 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה


אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• בקערה רחבה, שמתאימה למיקרו, שמים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו. כל פעם במשך 30 שניות ומוציאים החוצה לערבוב קצר. עד שהחמאה והשוקולד נמסים לגמרי. מערבבים היטב.
• מוסיפים לקערה עם השוקולד את הסוכר, טורפים מעט עד שהסוכר נבלע בתערובת.
• מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת וטורפים עד שהיא נבלעת. מוסיפים את הוניל והליקר וטורפים.
• מוסיפים קקאו מנופה (חשוב לנפות כי לא מערבבים יותר מדי אחרי ההוספה ולכן עלולים להשאר גושי קקאו בתערובת) ומקפלים עם לקקן או מטרפה רק עד שהתערובת אחידה. מקפידים לא לערבב יותר מדי מהרגע שהקקאו נכנס לשוקולד.
• מעבירים לתבנית עגולה משומנת (עדיף להניח עיגול של נייר אפייה בתחתית התבנית לחילוץ מושלם של העוגה)  ואופים במשך 25 דקות בדיוק. העוגה תשאר מעט רכה בפנים וזה בסדר. לא מדובר על בצק פירורי.
• מצפים את העוגה, בעודה חמה, בגנאש שוקולד: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה, מניחים את השוקולד בקערה ושופכים עליו את השמנת החמה.
• ממתינים דקה ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולדי מבריק וחלק. שופכים על העוגה ומצננים בחוץ עד שהיא מתקררת מעט.
• מעבירים למקרר ומצננים עד שהיא קרה לגמרי (אל תדלגו על הקירור כי העוגה רכה אחרי האפייה והקירור מייצב אותה).
• לפני ההגשה מוציאים החוצה לחצי שעה-שעה כדי שהיא תתרכך מעט (לא חובה, היא נהדרת גם קרה).


עוגת שוקולד ללא קמח. צילום: רחלי קרוט


הערות:
• הצעת הגשה (כמו בתמונה) - מגררים מעל העוגה שוקולד מריר ומקשטים בקוביות תותים.
• אופציה נוספת להגשה - טוחנים 10 תותים עם כפית מיץ לימון וכף אבקת סוכר ומגישים את רוטב התותים על צלחת עם העוגה. החמצמצות של התות תשלב מעולה עם המתיקות של העוגה.
• ואגב, ניתן לקשט אותה עם פקאנים מסוכרים קצוצים גס, תלוליות קצפת, פירורי מקופלת או דובדבנים טבולים בשוקולד.
• אפשר לוותר על הליקר וגם על הוניל אבל הם מאוד מוסיפים.
• כדי שהעוגה תצא טוב (כי אין קמח שיחזיק אותה) חשוב להשתמש בשוקולד איכותי שמוצקי הקקאו בו גבוהים יותר.
• כל עוד לא הוספתם את הקקאו אפשר לטרוף כמה שרוצים, אחרי ההוספה מומלץ לערבב כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה.
• העוגה טעימה יותר אחרי שהייה קצרה מחוץ למקרר.
• רוצים פרווה? המירו את החמאה במחמאה/מרגרינה/שמן קוקוס ואת השמנת המתוקה בקרם קוקוס.
• והכי חשוב (נסחפתי קלות), אל תשכחו לפרוס אותה עם סכין שטבלתם קודם בכוס עם מים רותחים. בשביל מה עבדתם כל כך קשה (טוב נו, לא ממש קשה) אם לא בשביל לקבל פרוסות ישרות ויפות?


בטורים הקודמים של "משהו טעים":
בייגלה בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות
קציצות קינואה אפויות

בומב כדורי שוקולד נוטלה

מיני פרעצלס

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים

עוגות נוטלה מ-3 מצרכים


צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגה שהכנתם בקבוצת הפייסבוק