קינוח כוסות לראש השנה - תפוחים מקורמלים, רימון, קראמבל קוקוס וקרם וניל

מאת: olga

קינוח כוסות מרשים, אבל קל להכנה, לראש השנה - תפוחים מקורמלים עם גרגירי רימון, קראמבל קוקוס וקרם וניל משגע

החגים מתקרבים, וכולנו נכנסים לקדחת תכנונים של ארוחת ראש השנה. כמובן שחשוב מה יהיו המנות הראשונות והעיקריות, אבל שום שולחן חג לא יהיה מושלם בלי קינוח מושקע ומיוחד.

קינוחי כוסות הם אחד הדברים האלגנטיים, המרשימים והנוחים ביותר להגשה שקיימים. מדובר במנות מתוקות אישיות שאת רוב המרכיבים שלהן ניתן להכין מראש, ולחבר יחד ממש בסמוך לאירוע או הארוחה. הקינוחים האלה נראים מעולה בתוך הכלי ועל השולחן ותמיד קוצרים המון מחמאות.

אני מציעה לכם קינוח יפה, טעים וקלאסי לראש השנה. הוא משלב טעמים של תפוחים בקרמל, קוקוס ווניל ושלושה מרקמים נפלאים: פריך של הקראמבל, רך של התפוחים וקטיפתי של הקרם. אז תגידו ביי ביי לחיתוך, לפירורים וגם לעודף כלים ותכינו את הקינוח הזה בכוסות חד פעמיות, ושתהיה שנה טובה!

עוד מתכונים מעולים לחג: מיני עוגות עוקץ הדבורה | לחמניות דבש רכות | עוגת שמרים ותפוחים עם דבש וקינמון | עוגת וניל עם רוטב טופי | פחזניות במילוי קרם וניל | סיגרים במילוי תפוחים מקורמלים

שלבים-600

קינוח כוסות עם תפוחים מקורמלים, קראמבל קוקוס וקרם וניל


6-8 מנות אישיות

מרכיבים לתפוחים מקורמלים:
4-5 תפוחים ירוקים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)

מרכיבים לקראמבל קוקוס:
105 גרם קמח (3/4 כוס)
60 גרם סוכר (1/4 כוס + כף)
100 גרם חמאה, קרה
55 גרם שבבי קוקוס (1/2 כוס)
קמצוץ מלח

מרכיבים לקרם ווניל:
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
240 מ"ל חלב (כוס)
מקל ווניל / כפית מחית ווניל
80 גרם אינסטנט פודינג עלית בטעם ווניל (חבילה)
בנוסף: חצי רימון ועלי נענע

אופן הכנה:
- מכינים את התפוחים המקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל ס"מ על ס"מ.
- מחממים מחבת נקיה ויבשה וזורים עליה את הסוכר. מערבבים עד שהוא נמס וממשיכים לבשל על אש נמוכה-בינונית עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי.
- מוסיפים את התפוחים החתוכים למחבת, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהם מתרככים ומזהיבים. בתהליך הזה עלולים להיווצר גושי קרמל – זה בסדר, הם ייעלמו תוך כדי הבישול.
- מכבים את האש, מעבירים את התפוחים המקורמלים לקערה ומקררים מחוץ למקרר.
- מכינים את הקראמבל: מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- במעבד מזון או בקערה ידנית מערבבים את כל מרכיבי הקראמבל עד שנוצרים גושי בצק קטנים ובינוניים.
- מעבירים את הקראמבל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 10-15 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומקררים.
- מכינים את קרם הווניל: יוצרים לקערה גדולה את השמנת, החלב והווניל, מוסיפים את האינסטנט פודינג ומקציפים בעזרת מיקסר עד שמתקבל קרם סמיך. מעבירים אותו לשק זילוף.
- בסמוך להגשה מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית כוסות כף או שתיים של הקראמבל, מזלפים מעל שכבה נדיבה של הקרם, מניחים מעל כף או שתיים של התפוחים המקורמלים ואת גרעיני הרימון, ואם נשאר מקום – חוזרים על הפעולה.
- מקשטים בעלי נענע קטנים ומגישים.

קינוח כוסות לראש השנה

הערות חשובות:
- השימוש בפודניג וניל עלית מייצב את הקרם ומאפשר לבנות שכבות שלא קורסות.
- אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים, אבל אני ממליצה להשתמש בחמוצים.
- את כל מרכיבי הקינוח למעט הקרם ניתן להכין מראש ולשמור בכלים אטומים במקרר עד להגשה.
- ניתן להרכיב את הקינוח ללא שימוש בשק זילוף, ופשוט להשתמש בכף.
- ניתן סדר את שכבות הקינוח בהתאם לטעם.

קינוח כוסות לראש השנה

אל תפספסו:
עוגת כדורי שמרים עם תפוחים ודבש
מתכון לטירמיסו שוקולד

מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל