רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - מיני עוגות עוקץ הדבורה

מיני עוגות עוקץ הדבורה

מיני עוקץ הדבורה – עוגות דבש קטנות ורכות במיוחד במילוי קצפת וניל עם ציפוי מענג של דבש ושקדים פרוסים. קל, מהיר וטעים במיוחד

בעת עריכת תפריט לסעודת ראש השנה בקטגוריית הקינוחים אין מצב שאפסח על עוגת עוקץ הדבורה שמקורה בגרמניה. בסיסה בצק שמרים ומעל שקדים מקורמלים והיא ממולאת בקרם וניל. אני נוהגת להכינה כבר שנים ובכל פעם בווריאציה אחרת.

הפעם החלטתי להכין גרסת מיני, ללא שמרים, כדי להקל על ההכנות לארוחה וכדי לפנק כל סועד בקינוח, ותוך כדי עשייה קרה משהו מעניין, יצקתי את הבלילה, מעל זילפתי את הסירופ ואפיתי. בעת האפייה ראיתי שהציפוי נעלם והחלטתי שלא נורא ואכין שוב את העוגה אך להפתעתי כאשר הפכתי את העוגה כל הציפוי ציפה לי שם במלוא עושרו ועוד עם בונוס, בעקבות חדירת הציפוי לעוגה לא היה צורך להרטיבה.

העוגה שמתקבלת רכה במיוחד ומדיפה ניחוחות מתוקים של דבש והיא נהדרת גם ביום למחרת. שימו לב שאין צורך להפריד את הביצים אלא להקציף אותן יחד, גם חוסך זמן וגם כלים בכיור.

חג שמח ומתוק ואל תשכחו לספר לי איך יצא לכם.

עוד מתכונים מעולים לחג: לחמניות דבש רכות | עוגת שמרים ותפוחים עם דבש וקינמון | עוגת וניל עם רוטב טופי | פחזניות במילוי קרם וניל | סיגרים במילוי תפוחים מקורמלים

עוקץ הדבורה - שלבי הכנה

מיני עוקץ הדבורה

תבנית קפיץ  26 או 20 תבניות מאפינס מסיליקון (חשוב שיהיו מסיליקון כדי שהעוגות ישתחררו בקלות)

מצרכים:
5 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע)
3/4 כוס שמן
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח

לציפוי:
50 גרם (5 כפות) סוכר
50 גרם (2.5 כפות) דבש
50 גרם חמאה
50 מ"ל (5 כפות) שמנת מתוקה
100 גרם שבבי שקדים (שקדים פרוסים)
2 כפות שקדים טחונים לציפוי התבנית

למילוי:
450 מ"ל' שמנת מתוקה
1 ו-1/2 כוסות חלב
1 ו-1/2 (120 גרם) חבילות פודינג וניל עלית

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים את התבנית או את תבניות הסיליקון וזורים מעט שקדים טחונים.
– מקציפים את הביצים (שלמות) עם הסוכר, על מהירות גבוהה, עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
– מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת ולסירוגין את השמן והקמח.
– יוצקים את הבלילה לתבניות עד לגובה 3/4 מקסימום. הבלילה מאוד תופחת באפייה.
– מכניסים לקלחת את חומרי הציפוי פרט לשקדים ומרתיחים.
– מוסיפים את השקדים, מערבבים ומסירים מהאש.
– יוצקים את חומרי הציפוי המומסים על העוגות.
– אופים כחצי שעה עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא פירורי.
– מצננים את העוגות בטמפרטורת החדר.
– חוצים את העוגות בעזרת סכין לחם משוננת.
– הכנת המילוי: מכניסים לקערת מיקסר את כל חומרי המילוי ומקציפים עד  לקצף יציב.
– סיום ההכנות: הופכים את העוגות (בתחתית רואים את חומרי הציפוי שחדרו לשם בעת האפייה), פותחים ומורחים על החלק התחתון את הקצפת.
– מניחים על הקצפת את החלק השני ומעבירים למקרר לצינון.

עוקץ הדבורה

טיפים:
– על מנת לקבל מלית עשירה במרקם ובטעם משתמשים בכמות כפולה של שמנת מתוקה ופודינג וניל עלית.
– הפודינג גם מסמיך את הקצפת ומאפשר חיתוך מושלם של הקינוח, בין אם מכינים בתבנית גדולה או בתבנית שקעים.
– אם רוצים לשדרג את העוגות ולהפוך אותן לעוד יותר עסיסיות, מזלפים לפני ההגשה על העוגות מייפל או דבש.

עוקץ הדבורה

אל תפספסו:
עוגת כדורי שמרים עם תפוחים ודבש
מתכון לטירמיסו שוקולד

מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

hayadar

44 תגובות

  1. רויטל נחום

    ל גרסת פרווה במה מחליפים את השמנת הצמיחה?

  2. אופים פעמיים?,או ישר שמים תערובת על תערובת

  3. מה כמות העוגות שיוצאת מהמתכון?

  4. שאלת תם: מוציאים את העוגות מהתבנית לאחר הצינון?

  5. מה בדיוק הכוונה ב – יוצקים את חומרי הציפוי המומסים על העוגות – על הבלילה לפני שהיא נכנסת לתנור? כשהחומרי ציפוי עוד חמים או אחרי צינון?

  6. חיה בוקר טוב,

    תודה עבור המתכון הנהדר. האם אפשר להשתמש בתבנית מאפינס ולשים את הבצק בעטרות נייר?

    • הי אילה,אינני ממליצה בעטרות נייר,כי התערובת נוזלית. אך אם יש לך תבניות נון סטיק צנני היטב וחלצי מהן.

  7. אני גם מעוניינת בגרסת פרווה
    אז במקום השמנת המתוקה – שמנת צמחית
    במקום השמנת החמוצה – מיץ תפוזים
    מה במקום החלב בהקצפה?

  8. היי, לא הבנתי את העניין עם השמנת מתוקה במילוי, 450 מ"ל או להכפיל? (לפי מה שכתבת הטיפים)

  9. וואו! נראה מהמם- כמו כל המתכונים שלך!
    שאלה – אם החלטתי לאפות כעוגה. האם ניתן להשתמש בתבנית קפיץ 24?
    ומבחינת ההכנה – לא ברור לי אם כל השלבים זה בעצם אותו הדבר?
    את הציפוי שמים כמו ששמת בתבנית מאפינס?
    וגם החיתוך.. חוצים את העוגה הגדולה לשניים ומורחים את הקרם באמצע?
    והאם באופן כללי את ממליצה כן להכין כמאפינס?

    תודה מראש ותודה על כל המתכונים המדהימים שלך. שנה טובה!!!

    • הגר איזה יופי של השקעה בתגובה ☺ניתן להשתמש בקפיץ 26 ובאמת כל אחד יכין לפי מה שמתאים לו,הכל תלוי בסיטואציה.ההליך הינו אותו הדבר.
      חג שמח

  10. מה הגודל של התבניות האישיות? אפשרי בתבניות אלומיניום חד פעמיות?

    • התבניות הן בגודל של מאפינס. אינני ממליצה על אלומיניום בריאותית אך אפשר אם משמנים היטב ומאבקים בקמח.

  11. במידה ומכינים את העוגות יום לפני ,האם ניתן להרכיב אותן יום לפני או באותו היום ?

  12. האם ניתן לשמור בהקפאה לכמה ימים?

  13. יצא מדהים וטעים ??

  14. מזמן רציתי לעשות "עקיצת דבורה" ולא יצא, אז עכשיו בזכותך עושה – תודה!
    רק כמה שאלות – בתמונה נראה שהשקדים הפרוסים היו בחלק התכתון של העוגות ומתכון זה הפוך?
    אני טועה?
    תודה

  15. חיה שבוע טוב..
    לא הבנתי את עניין חומרי הציפוי… האם לשים אותם על העוגות ישר אחרי שהרתחתי אותם או לחכות שיתקררו ואז לצקת על העוגות ולאפות..??

  16. נראה ממש מדהים…
    האם להוסיף את הציפוי כשהוא חם או אחרי חצי שעה של קירור על העוגות ואחרי זה לאפות??

  17. הכנתי פעמיים את המתכון פעם חלבי ופעם פרווה
    פעם מאפינס ופעם עוגה
    ולא יצא לי אותו דבר.. (טעים אבל לא יפה כמו שיצא לך)

    • שכחתי לציין,
      בגרסה החלבית השקדים נשארו למעלה ומעט מאוד נכנסו לבלילה של העוגה
      בגרסה הפרווה השקדים התערבבו עם הבלילה של העוגה ולא התמקמו בתחתית העוגה

      • היי מיטל ,צר לי לשמוע ואינני יודעת היכן טעית,הבלילה רכה והציפוי יורד במהלך האפייה,מקווה שבכל מקרה יצא טעים.
        חג שמח

  18. חיה, תודה רבה על מתכון מעולה, יצא מדהים כל האורחים נהנו מהקינוח , מדהים, תודה רבה

  19. הכנתי לפי המתכון והבלילת הציפוי נשארה למעלה. וחצי שעה אפיה לא הספיקה הקיסם יצא רטוב. או שהחום 170 מעלות לא מספיק או שצריך יותר זמן.אני הוספתי עוד 15 דקות.

    • בת כידוע לעיתים יש הבדלים הטמפרטורות ב התנורים השונים בעת האפייה. לרוב חצי שעה מספיק ויתכן שאצלך יש צורך ליותר.

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: