רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - עוגת דבש מושלמת או: אהבה מהביס הראשון

עוגת דבש מושלמת או: אהבה מהביס הראשון

אחרי מרתון אפייה ארוך נמצא המתכון המושלם לעוגת דבש. רכה רכה, עם זיגוג לימוני מעל והכי חשוב – קלה להכנה, פרווה ויפהפיה

סטריפ משהו טעים

האמת היא, שכתבתי כאן הקדמה ארוכה על מערכת היחסים הבעייתית שלי עם ראש השנה. כמי שלא מחבבת דבש ובטח לא עוגות דבש, אני מתקשה כל שנה להתחבר לחג הזה. אבל בסוף מחקתי. בעיקר כי רציתי לספר לכם סיפור קטן, חשוב יותר מהקדמה ארוכה.

לפני שבוע, שוחחתי בטלפון עם ק', אמא ל-3 ואופה ביתית מעולה, לפחות על פי התמונות והסיפורים (זה הזמן לעשות לי משלוח). ק', סיפרה שאחד הבנים שלה, שוטט באתר ומצא את המתכון ל"שניצל אליפות". כן, ככה קראו לו בכותרת. הילד, עם הגיון בריא של מי שהבין שמדובר במנה מוצלחת, ביקש שתכין לו את השניצל. הוא לא באמת ידע מה יש בתוכו או מה הופך אותו ל"אליפות" אבל המילים הצליחו לשכנע.

הסיפור הזה, הזכיר לי כמה חשוב לדייק ולהתקמצן במילים גרנדיוזיות כשמתארים מנה. שלא תבינו אותי לא נכון, השניצל ההוא אכן מוצלח מאוד, אבל השיחה הזאת בינהם הזכירה לי שיש מילים, כמו "מושלם" למשל, שצריך לשדך רק למתכונים באמת באמת מעולים.

כמו זה למשל! ואני מרשה לכם לתפוס אותי במילה.

הכל התחיל ביום שישי האחרון, אחרי עשרות מתכונים של עוגות דבש שחלפו על פני, ברשת, בעיתונים ובכל מדיה אפשרית, החלטתי לבדוק איזו מבין העוגות אכן ראויה לתואר מושלמת. מרתון האפייה התחיל בשישי בצהריים כשהמטרה הייתה ברורה, למצוא עוגה שתהיה גם רכה ופירורית, גם פשוטה להכנה וכמובן, יפה וחגיגית.

אל המתכון שהוכתר על ידי כל הטועמים (ע"ע משפחה) כמוצלח ביותר הגעתי בזכות יעל גרטי, שסיפרה שבגליון האחרון של לאשה, בתוך מוסף שף, פורסמו מתכונים לעוגות דבש שלה. גרטי הבטיחה שהן מעולות ושאני חייבת לנסות. אז למרות עצלנותי הידועה ברבים, ו-5 דקות לפני שהקיוסק השכונתי נסגר, קפצתי לקנות "לאשה". מתוך 5 קינוחים שפורסמו בכתבה בחרתי לנסות את המאפינס דבש וערמונים שהתאימו לי בדיוק לרשימת הדרישות.

הכנסתי את החוברת למטבח, לקחתי סיכון מחושב ושיניתי קצת מהמצרכים – גם כדי להמיר את העוגה לפרווה וגם כדי להוסיף לה מראה חגיגי ועוד שכבת טעם ועל הדרך החלטתי לוותר על הערמונים שהתנגשו לי עם הציפוי.

מה אומר ומה אגיד. אם אתם אוהבים עוגת דבש רכה רכה, כזו שמשתבחת עם הימים, אתם הולכים להתאהב. תוסיפו לזה זיגוג לימוני שגם מוסיף רכות וגם יופי והרי לכם אהבה מתוקה שכבשה אפילו אותי.

ובהזדמנות זו – רציתי לאחל לכם שנה טובה ומתוקה. שנה של התחלות חדשות, רגעים שתרצו לזכור ובעיקר שנה של אושר וסיפוק. נתראה כאן שוב בחמישי עם מתכון לפלאפל אפויים (הנה, גיליתי). חג שמח!

צילום: רחלי קרוט

עוגות דבש רכות עם זיגוג לימון-דבש ופיסטוקים

12 עוגות אישיות או תבנית 20X30 או תבנית אינגליש קייק + 5 עוגות אישיות

מצרכים:
70 מ"ל (1/3 כוס) שמן
1 ביצה גדולה
250 גרם (1 ו-1/4 כוסות) סוכר חום דמררה
225 גרם (2/3 כוס) דבש
250 מ"ל קרם קוקוס (זה עם אחוזי השומן הגבוהים ולא המים)
330 גרם (2 כוסות + 5 כפות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קמצוץ מלח
כפית שטוחה קינמון

לזיגוג:
8 כפיות אבקת סוכר
כפית דבש
2 כפות מיץ לימון

לקישוט (אופציונלי):
פיסטוקים קצוצים גס (לא מומלחים כמובן)

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית או מכניסים מנז'טים לתוך תבנית שקעים.
• שמים בקערה את הביצה והסוכר וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הדבש, וטורפים. מוסיפים את קרם הקוקוס, השמן והקינמון וטורפים עד לאיחוד.
• בקערה נפרדת שמים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עם מזלג.
• מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם הדבש ומערבבים עם מרית רק עד שהעיסה אחידה ולא יותר. שימו לב לא לערבב יותר מדי.
• יוצקים לתוך מנז'טים (עד 3/4 מהגובה) או לתבנית.
• אופים כ-25 דקות לעוגות קטנות או 45 דקות לתבנית גדולה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומזגגים.
• הכנת הזיגוג: מערבבים עם כפית את מצרכים הזיגוג ומזליפים מעל העוגות שהצטננו מעט.  מפזרים מעל פיסטוקים ומגישים.
• שומרים עד יומיים בטמפרטורת החדר, עד שבוע במקרר או עד 3 חודשים במקפיא (בלי הזיגוג).

צילום: רחלי קרוט

עוד במשהו טעים:
עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום 
עוגות נוטלה מ-3 מצרכים
 • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי • עוגיות מייפל עם פקאן
פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות)
קרמוגית של קרין גורן

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

4 תגובות

  1. היי רחלי, שאלה קטנה.(: במידה ואני כן רוצה גרסה חלבית – להחליף את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה?

    • רחלי קרוט

      כן. ואת השמן בחמאה (באותה כמות). למרות שבכל מקרה אני מעדיפה במקרה הזה שמן.

      חג שמח ♥

  2. מה זה קרם קוקוס ואיפה ניתן להשיג את זה?

    • רחלי קרוט

      היי נאוה,

      קרם קוקוס נמכר בקופסאות שימורים ויש אותו כמעט בכל סופר. במדף של השימורים (ליד האננס וכל שאר הפירות בשימורים). בדיוק חזרתי עכשיו מסניף קטן של שופרסל והיה להם מלא :)

      אחוזי השומן שלו דומים לאלה של שמנת מתוקה כך שהוא עשיר ועדיין הטעם של הקוקוס מאוד מאוד עדין כך שגם מי שלא אוהב קוקוס לא ממש יבחין בו.

      שנה טובה!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: