ריבת עגבניות או: הכינו את הצנצנות

מאת: etibet

לצד פטה כבד, בתוך סנדביץ' או מעל מאפה ביתי - אתי בטיטו מלמדת אתכם איך להכין ריבת עגבניות מתקתקה

Sweet
השבוע נתקלתי בהן בשוק, עגבניות תמר ארוכות ואדמוניות. מיד הבנתי שאעשה מהן משהו מיוחד, ולא סתם מיוחד, משהו מתוק - ריבת עגבניות מתקתקה שיושבת בול בצנצנות היפות שיש לכם בבית. מתאימה להגשה לצד פטה כבד, ארוחת בוקר או בכריך לעבודה.

תהנו!

מצרכים:
6-8 עגבניות שטופות
3/4 ק"ג סוכר
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
3 כפות מיץ לימון
1/4 כוס מים
אופן הכנה:

• קוטמים את ראשי העגבניות.
• שמים בסיר בינוני (המתאים לכמות העגבניות) את כל החומרים, פרט למיץ הלימון ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה.
•  מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כשעה, עד שהנוזלים מתאדים.
•  מוסיפים את מיץ הלימון ומורידים מהאש.
• מצננים היטב לפני האחסון בצנצנת (המעוקרת) ומעבירים למקרר.


 

אתי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת עם שאיפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, שאלות ושת"פ – etush93@walla.com


 

מתכון לבננה ספליט
מתכון לפנקוטה מרשמלו

מתכון לטירמיסו
מתכון לג'לי שוטס
מתכון לטרייפל אנגלי

מתכון לדואט מוס חלבה ושוקולד
מוס שוקולד מושלם
טראפלס שוקולד חלב