רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - Sweet Weekend - טירמיסו אישי

טירמיסו אישי

מעורר, מפנק וקוצר מחמאות – אתי בטיטו מלמדת אתכם איך להכין טירמיסו איטלקי כמו שצריך. הכינו את הקפה

ETIBET
ETIBET

אתי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת עם שאיפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, שאלות ושת"פ – etush93@walla.com

Sweet

הכי מתאים לי השבוע לקפוץ לאיטליה. אבל עד שהחופשה תתממש, קבלו את הטירמיסו, עוגת גבינה איטלקית, בעלת אפקט מעורר (בשל מרכיב האספרסו/קפה) שתרענן לכם את ימי הקיץ החמימים.

מתכון קל להכנה, מוגש בכוסות הגשה או קעריות אישיות וקוצר אינספור מחמאות.

הערות:
• ניתן להכין את הטירמיסו בתבנית הגשה כעוגה ולא בכוסות אישיות.
• ניתן להכין ווריאציה "שמחה" לילדים (ובעיקר לנו!) מקושטת בעדשים צבעוניות, מרנגים או מקופלת שמניחים מעל.

מצרכים לקרם:
6 ביצים מופרדות
500 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת (מסקרופנה משביחה את הטעם)
6 כפות סוכר
קמצוץ מלח

בנוסף:
כוס אספרסו חזק וקר, או כף של נס קפה מהולה במים חמים
1/2 כוס ברנדי או שרי
חבילת בישקוטים או אמרטי (אמרטי – עוגיות שקדים, ניתן להשיג בקונדיטוריות או חנויות מתמחות)
קקאו לקישוט

אופן הכנה:
• מקציפים חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לתערובת חלקה.
• בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים וקמצוץ המלח לקצף יציב. מוסיפים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה ומבליעים היטב לקבלת קרם אחיד.
• מקפלים את יתרת קצף החלבונים לתערובת.
• מערבבים את אספרסו והאלכוהול (ברנדי/שרי) יחד, וטובלים קלות (לא משרים) את הבישקוטים מכל הצדדים.
• מסדרים 2-3 מהבישקוטים בכוסות הגשה אישיות או בקעריות שקופות. ניתן לחתוך את הבישקוט לשניים בהתאם לגודל הכלי.
• יוצקים את תערובת המסקרפונה מעל, בוזקים אבקת קקאו בנדיבות ומכניסים למקרר למשך 4 שעות, ולמהדרין, למשך לילה שלם.

צילום וסטיילינג: חיה ריבקין

תכירו
אתי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת עם שאיפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, שאלות ושת"פ –  etush93@walla.com

 

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: